Αποκάλυψη Μανώλη Γαβαθιώτη: «Πουλημένοι» Τριτσώνης, Κουκουλάκης

***Μια ... περασμένη αλλά όχι ξεχασμένη ιστορία με τον Παναθηναϊκό
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

Στις 15 Μαΐου του 2013, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Βασίλης Κωνσταντίνου, (κατέχει και σήμερα το ίδιο αξίωμα) κατέθεσε στον αθλητικό εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά, με την οποία ζητούσε να διωχθούν δέκα διαιτητές κατηγορίας Superleague, βάσει του νόμου 2725/1999 (άρθρο 132, παρ. 1 και 4) για τα αδικήματα της ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ και ΔΩΡΟΛΗΨΙΑΣ!
Μεταξύ των μηνυθέντων διαιτητών, οι οποίοι ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ εξακολουθούν είτε να σφυρίζουν είτε να διευθύνουν την ελληνική διαιτησία, ήταν και οι σημερινοί αρχιδιαιτητές Τριτσώνης (ΔΥΟ φορές!) και Κουκουλάκης.
Ακόμα, ο Τάσος Σιδηρόπουλος, ο Γιώργος Δασκαλόπουλος, ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος, ο Σταύρος Μάνταλος, ο Δημήτρης Θάνος, ο Θανάσης Γιάχος, ο Δημήτρης Στυλιάρας και ο Γιώργος Κομίνης.
Πιο αναλυτικά, οι διαιτητές κατηγορήθηκαν από τον Παναθηναϊκό για τους παρακάτω αγώνες:
-Σιδηρόπουλος, για το Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα (1-1) της 31/08/2012.
-Κουκουλάκης, για το Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης (0-0) της 30/09/2012.
-Τριτσώνης, για το ΟΦΗ - Παναθηναϊκός (2-2) της 29/10/2012 και το Παναθηναϊκός - Πλατανιάς (0-1) της 30/03/2013.
-Δασκαλόπουλος, για το Κέρκυρα - Παναθηναϊκός (0-0) της 12/11/2012.
-Αρετόπουλος, για το Πλατανιάς - Παναθηναϊκός (2-1) της 25/11/2012.
-Μάνταλος, για το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (2-2) της 09/12/2012.
-Θάνος, για το Βέροια - Παναθηναϊκός (3-0) της 16/12/2012.
-Γιάχος, για το Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός (2-2) της 02/02/2013.
-Στυλιάρας, για το ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (2-0) της 17/03/2013, και…
-Κομίνης, για το Παναθηναϊκός - Πανιώνιος (0-0) της 07/04/2013.

ΕΠΗΡΕΑΖΑΝ ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, «παρατηρώντας με προσοχή» τις φάσεις των παραπάνω αγώνων, οι οποίες εμπεριέχονται σε δίσκο DVD που προσκομίστηκε, «εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι οι περισσότερες δεν είναι καν αμφισβητούμενες, αλλά αποτελούν εξόφθαλμες και ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ αδικίες εις βάρος του Παναθηναϊκού»…
…«Η κατ’ εξακολούθηση εχθρικώς διακείμενη διαιτησία, συνιστά σαφή ένδειξη μιας προσπάθειας να πληγεί ο Π. αγωνιστικά, βαθμολογικά και κατ’ επέκταση οικονομικά, αφού η μη συμμετοχή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς θα μειώσει σημαντικά τα έσοδά της…».
…«Αμεση συνέπεια της απώλειας βαθμών του Π. και αντίστοιχη ωφέλεια των υπόλοιπων ομάδων του πρωταθλήματος, ήταν ο Π. να βρεθεί εκτός διεκδίκησης όχι μόνο του πρωταθλήματος, αλλά και μίας εκ των θέσεων που οδηγούν στα play offs και στη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την επόμενη χρονιά…».
…«Οι επαναλαμβανόμενες άδικες σε βάρος του Π. διαιτητικές αποφάσεις, δεν αποτελούν απλά διαιτητικά σφάλματα, αλλά γεννούν σοβαρές ενδείξεις ότι ΕΓΙΝΑΝ ΒΑΣΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ του Π.»…
…«Αυτή η συστηματικά εχθρική προς τον Π. διαιτησία, κυοφορεί αποχρώσες ενδείξεις ότι ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΙ αποφάσιζαν έτσι ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΘΕΜΙΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ, στα πλαίσια ενός οργανωμένου συστήματος ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ποδοσφαιρικών αγώνων. Η εξακολουθητικά εχθρική σε βάρος μας διαιτησία δεν είναι δυνατόν να αποτελεί σύμπτωση, το κατ’ επανάληψη “τυχαίο” σφάλμα των διαιτητικών αρχών είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ορισμένων διαιτητών ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ του αγώνα σε βάρος του Π.».
«ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ»!
Στη συνέχεια της μηνυτήριας αναφοράς του Βασίλη Κωνσταντίνου, στο στόχαστρο μπαίνει ο Θανάσης Γιάχος και ο τελικός Κυπέλλου Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης όπου περιγράφονται κατά την πράσινη άποψη, οι φάσεις (δύο ή τρεις) που «αδικήθηκε» ο Αστέρας «με αποτέλεσμα ο αγώνας να λήξει με 3-1 υπέρ του Ολυμπιακού», που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος».
Για να δικαιολογηθεί η εξόφθαλμα ξεκάρφωτη αναφορά του στον τελικό, αναφέρονται τα εξής:
«Γεγονός είναι άλλωστε, ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν ομάδες που ευνοούνται συστηματικά από τη διαιτησία σε αντίθεση με τον Π. που τη φετινή χρονιά -και όχι μόνο- συστηματικά αδικείται. Αποκορύφωμα της σκανδαλώδους διαιτητικής εύνοιας υπέρ άλλης ομάδας ήταν η διαιτησία του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης, όπου όλη η Ελλάδα έγινε μάρτυρας μιας διαιτησίας που αδίκησε κατάφωρα την ομάδα του Αστέρα και ευνόησε, αντίστοιχα, τον Ολυμπιακό».
Η ακατανόητη, χολερική και μισαλλόδοξη μηνυτήρια αναφορά, που αποτελεί ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ στο διεθνές ποδόσφαιρο, επιχειρηματολογεί προκειμένου να στηρίξει τις κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ και ΔΩΡΟΛΗΨΙΑΣ, ως εξής:
«Οι ανωτέρω αναφερόμενοι διαιτητές, παραβιάζοντας τους κανόνες της διαιτησίας, ΜΕ ΠΡΟΦΑΝΗ ΠΡΟΘΕΣΗ να διαμορφωθεί το αποτέλεσμα σε βάρος του Π. επιχείρησαν και τις περισσότερες φορές ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ με καταφανέστατα και εξόφθαλμα άδικες σε βάρος του Π. αποφάσεις, να επηρεάσουν την εξέλιξη και να ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ των μνημονευθέντων αγώνων στους οποίους αγωνίστηκε η ομάδα του Π.»…
…«Υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι οι ανωτέρω διαιτητές ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ, αλλά ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ αποτελεσμάτων. Οι ενδείξεις αυτές ενισχύονται σε μεγάλο βαθμό από τις πρόσφατες καταγγελίες πρώην μελών της ΚΕΔ (σημείωση γράφοντος, του κ. Σάββα της ΕΠΣ Κοζάνης) για στημένους πίνακες διαιτησίας με διαδικασία - παρωδία και ενορχηστρωτή τον τότε πρόεδρο της ΚΕΔ και νυν πρόεδρο της ΕΠΟ, Γεώργιο Σαρρή και συμμέτοχους τα μέλη της ΚΕΔ κ.κ. Μπριάκο και Δούρο»!
Και η αίτηση του Π. καταλήγει, ζητώντας από τον αθλητικό Εισαγγελέα: «Να διερευνήσετε τα καταγγελλόμενα κατά των ανωτέρω προσώπων, για τις άνω καταγγελλόμενες πράξεις, οι οποίες συνιστούν το αδίκημα της παράβασης του άρθρου 132 παρ. 1 και 4 Ν. 2725/1999 ή όσων άλλων αδικημάτων τυχόν προκύψουν από την προανάκριση που θα διεξαχθεί».

ΜΟΝΟΝ Ο ΓΙΑΧΟΣ
Η μηνυτήρια αναφορά του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Βασίλη Κωνσταντίνου, παρά την υπερεκχειλίζουσα γελοιότητα της επιχειρηματολογίας της και της εξόφθαλμα οπερετικής προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων προκειμένου να δικαιολογηθεί η πλήρης και ιστορική πλέον ΑΠΟΤΥΧΙΑ της διοίκησης Αλαφούζου, που οδήγησε την ομάδα σε αγωνιστικές και βαθμολογικές περιπέτειες, τελικά… ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΗΚΕ στη δικογραφία Ανδρεάδη, την αναφερόμενη από τους ίδιους ΥΠΟΠΤΟΥΣ και ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ κύκλους ΜΜΕ ως «εγκληματικής οργάνωσης».
Είναι άξιον να σημειωθεί ότι απ’ όλους τους αναφερόμενους, ο μόνος που διώχθηκε τελικά από τον εισαγγελέα είναι ο Θανάσης Γιάχος, δηλαδή ο διαιτητής του τελικού Κυπέλλου στον οποίο αναφέρθηκε με ιδιαίτερο μένος και μίσος ο αντιπρόεδρος του Π. και ο οποίος… «κατά σύμπτωση», είναι της ΕΠΣ Χίου, δηλαδή της Ενωσης στην οποία πρόεδρος ήταν ο Γιώργος Σαρρής.
«ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ» Ή… ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ;
Οι υπόλοιποι διαιτητές που αναφέρονται, είναι βεβαίως ακόμη εν ενεργεία, όπως και οι Τριτσώνης και Κουκουλάκης, οι οποίοι διευθύνουν πλέον την ελληνική διαιτησία και προφανώς, ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ αυτούς που τους ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ως ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ κατά τον πλέον ΕΠΙΣΗΜΟ τρόπο: Μηνύοντάς τους!
Πριν από μερικές εβδομάδες, οι δύο αρχιδιαιτητές είχαν δεχτεί στο γραφείο τους στην ΚΕΔ και είχαν συζητήσει με έναν άλλο αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Π. τον κ. Χρήστο Παναγόπουλο, προφανώς θέματα που αφορούν τη… διαιτησία και τη διαιτητική αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού!
Το ερώτημα δεν είναι απλά αν ο Παναθηναϊκός… «έχει μετανιώσει» για τις ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ του που είχε εξαπολύσει εναντίον τους και γι’ αυτό τώρα… τους θέλει! Το κρίσιμο ερώτημα, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι ΑΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ και ΠΩΣ, πλέον μαζί τους.
Α;;;
Είναι προφανές, πάντως, ότι γι’ αυτούς… «περασμένα ξεχασμένα». Δεν ξέρω όμως αν είναι και για ΟΛΟΥΣ τους άλλους. Ηδη, όπως πληροφορούμαι, τουλάχιστον ο ένας και συγκεκριμένα ο Θανάσης Γιάχος, ετοιμάζει τη δική του αντίδραση, που θα ακολουθήσει όταν ολοκληρωθούν οι δικαστικές εξελίξεις και θα είναι ιδιαίτερα σκληρή.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Νέες περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη για Θωμαΐδη και Σκάει
Νέες δικαστικές περιπέτειες περιμένουν την ερχόμενη εβδομάδα τον τηλεπαρουσιαστή Κυρ. Θωμαΐδη και το κανάλι του Αλαφούζου που τον φιλοξενεί.
Συγκεκριμένα την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου θα δικαστούν στον Πειραιά οι δύο μηνύσεις και αγωγές που έχει καταθέσει εναντίον τους ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας Μανώλη Παλάσκας.
Η πρώτη αφορά ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν στην εκπομπή «Δίκη» του Σκάει, ότι ο γιος του κ. Παλάσκα προσλήφθηκε στην Τράπεζα Πειραιά κατόπιν ενεργειών της ΕΠΟ. Φυσικά, πρόκειται για εντελώς ανύπαρκτο γεγονός, αποκύημα της φαντασίας των κατηγορουμένων.
Η δεύτερη μήνυση (και αγωγή) αφορά μία ακόμη «είδηση» που μετέδωσε ο κατηγορούμενος Θωμαΐδης και «θίγοντας» -έμμεσα- και τον Ολυμπιακό.
Συγκεκριμένα, είχε πει ότι μετά τον τελικό Κυπέλλου Ολυμπιακού - Ξάνθης, «ο παρατηρητής Μανώλης Παλάσκας συνδιασκέδαζε στα μπουζούκια με τους παίκτες του Ολυμπιακού»!
Ο κ. Παλάσκας αρνείται κατηγορηματικά ότι συνέβη αυτό και μάλιστα έχει στοιχεία και μαρτυρίες που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας στην «είδηση» που βεβαίως αποσκοπούσε στη δημιουργία εντυπώσεων.
Η συνέχεια στα δικαστήρια του Πειραιά.


(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 27/01/2017)