Γίνονται… αφίσα οι βαθμολογίες

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η εξομάλυνση δεν έχει όρια σκανδάλων. Οι αρμόδιοι έφτασαν στο σημείο να πατούν γκάζι στον κατήφορο που έχει πάρει το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα η διαιτησία. Σε λίγο από την προπαγάνδα θα μας αποδείξουν μέχρι και ότι είναι …ελέφαντες ή ακόμη ότι διαθέτουν και μαντικές ικανότητες.
Αν και η δημοσιοποίηση των βαθμολογιών απαγορεύεται, φτάσαμε στο σημείο να βγαίνουν στη φόρα και να γίνονται… αφίσα, πάντα κατά σύμπτωση, αυτές που βολεύουν την προπαγάνδα και μάλιστα δυο ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία που δίνει η ΚΕΔ (έως την ώρα 14:00 της Δευτέρας) για την αποστολή τους. Όσον αφορά στα περί ευθύνης, ας ψάξουν οι αρμόδιοι να δουν τι συμβαίνει, εμείς απλά αναφέρουμε ότι η UEFA είναι αυτή που απαγορεύει τη δημοσίευσή τους.
Παίρνουμε τα πράγματα από την αρχή: Ακόμη και όταν ο αγώνας Βέροια-Ολυμπιακός 1-2 βρισκόταν σε εξέλιξη η προπαγάνδα που υπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων ΠΑΕ ξεσήκωσε θόρυβο για ένα οφσάιντ του Κασσαβέτη σε βάρος του Κάλβο.
Χθες, διέρρευσε εν χορδαίς και οργάνοις ότι ο Σαραϊδάρης (Μακεδονίας) παραπέμπει ή πιο σωστά βάζει χαμηλό βαθμό στον βοηθό, ο οποίος επαναλαμβάνουμε ότι στοχοποιήθηκε, πριν ο αγώνας λήξει. Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης έκθεσης δεν διαψεύστηκε, άρα έχουμε ως δεδομένο ότι ισχύει, όμως λογικά κάποιος θα μπορούσε να το συνδυάσει με το θόρυβο που ξεσήκωσε η «συμμορία» των λασπολόγων ακόμη και όταν ο αγώνας της Κυριακής βρισκόταν σε εξέλιξη, καθώς στέλνει μηνύματα στους διαιτητές, βοηθούς και τους παρατηρητές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τι τράβηξε ο Γιανναδάκης (Λασιθίου) επειδή τόλμησε να παραπέμψει τον Σιδηρόπουλο για το λάθος πέναλτι του Μπεργκ στη Λιβαδειά. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επηρεάστηκε ο Σαραϊδάρης ή ότι φέρει ευθύνη για τη διαρροή.

ΚΑΙ φάση με ανάποδο αράουτ να υπήρχε στη Βέροια, το ίδιο θα έκαναν

Όλα για εκμετάλλευση

Και οι δημοσιογράφοι τη δουλειά μας κάνουμε, όμως στο παρελθόν μπορεί να έβγαιναν κάποιες, αλλά αυτό συνέβαινε το νωρίτερο την Τρίτη. Πλέον, όλα στη διαιτησία (κι εδώ επαναλαμβάνουμε πάλι την ευθύνη της τωρινής ΚΕΔ) είναι για να γίνονται αντικείμενο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης από τη συμμορία της προπαγάνδας που στέλνει μηνύματα στους διαιτητές και τους βοηθούς και η αίσθηση που δημιουργείται είναι ότι πρέπει να αδικούν τον Ολυμπιακό και να ευνοούν τους πρώην… συμμάχους. Αν ο Σαραϊδάρης δεν έστελνε τον Κασσαβέτη θα τραβούσε τα ίδια με τον Γιανναδάκη που… έστειλε τον Σιδηρόπουλο;

Αρθρο 15
«Απαγορεύεται ρητώς η έστω και προφορική κοινοποίηση ή δημοσίευση του βαθμού ή της αναλυτικής έκθεσής τους (σ.σ. των παρατηρητών). Η έκθεση αποστέλλεται, εμπιστευτικά, μόνο στους διαιτητές του αγώνα από το αρμόδιο μέλος της Κ.Ε.Δ», αναφέρει η παράγραφος 5 του άρθρου 15 του ισχύοντος κανονισμού διαιτησίας. Ξεκάθαρα, υπάρχει παραβίαση κανονισμού και οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης ας ψάξουν τι έγινε. Δεν λέμε ότι φταίνε αυτοί ή ο Σαραϊδάρης.

Πλάγια
Οσον αφορά στο χαμηλό βαθμό του Σαραϊδάρη: Θεωρείται σημαντικό λάθος ένα οφσάιντ στα πλάγια του γηπέδου και φτάνουμε στο σημείο να τιμωρείται ένας βοηθός και μάλιστα πριν ο Κάλβο πάρει τη μπάλα έχει κάνει κίνηση ο εκτεθειμένος Καπετάνος; Χώρια που ο παίκτης της Βέροιας δεν φαίνεται στο ριπλέι, απλά υποθέτουν που είναι.

Κρυφτό

Στη φάση με τον Κάλβο δεν υπάρχει προφανής ευκαιρία, επειδή προχώρησε, αν και οι αμυνόμενοι σταμάτησαν. Αν ο Κασσαβέτης δεν το σήκωνε δεν ξέρουμε πως θα εξελισσόταν και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τίποτα. Προφανής ευκαιρία θεωρείται όταν ο παίκτης είναι στην ευθεία του τέρματος. Από την προπαγάνδα δεν μας λένε ότι ο Σαραϊδάρης χαμηλώνει τον βαθμό και για δεύτερο λάθος. Επειδή έκοψε τον Μαρίν.

Ασυλία

Γιατί ο Τζήλος δεν τιμωρείται; Δεν απέβαλε τον Καπετάνο, αν και έπρεπε να έχει δει τουλάχιστον τέσσερις κόκκινες, καθώς ο επιθετικός της Βέροιας χτύπησε Ρέτσο, Ντε Λα Μπέγια, Νικολάου, Ανδρούτσο. Και όλοι ξέρουμε τι θα γινόταν αν η Βέροια έμεινε για τουλάχιστον ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες. Επρεπε να γίνει προπαγάνδα;

Συνέχεια προκλήσεων

Γελάει ο κόσμος με τις… δήθεν τιμωρίες των διαιτητών που αδικούν τον Ολυμπιακό και έτσι φτιάχνουν κλίμα για να συνεχίζονται τα… μπλόκα. Μετά από τρεις αγωνιστικές ο Μάνταλος, ο οποίος στην Ξάνθη δεν έδωσε δυο πέναλτι στους «ερυθρόλευκους», δεν απέβαλε τον Σολτάνι, δεν διέκοψε το ματς αν και ο Μιλιβόγεβιτς χτύπησε στο κεφάλι, επιστρέφει στη δράση. Τον όρισαν στο αυριανό εξ αναβολής παιχνίδι πρωταθλήματος ΑΕΛ-ΠΑΟΚ. Τρεις αγωνιστικές ήταν και η… ποινή στον Βάτσιο.

Εβαλαν και τον Βλάσση

Ο Σελίμος (Λακωνίας) ορίστηκε στον αγώνα Κυπέλλου Ολυμπιακός-Αρης, με βοηθούς τους Βλάσση (Λασιθίου) και Μπαλτά (Αχαϊας), τέταρτο τον Μανούχο (Αργολίδας) και παρατηρητή τον Μπερσή (Αρκαδίας). Ο Βλάσσης, όπως και ο Σελίμος, ήταν στον αγώνα Κυπέλλου στα Χανιά και είναι αυτός που δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Καρντόσο στο 4-0 των «ερυθρολεύκων». Τάχα ο Ντε Λα Μπέγια επηρέαζε τη φάση, την οποία όμως θα μπορούσε να πάρει πάνω του και ο Σελίμος.

Μάνταλος ή Καλογερόπουλος
Προβλέπουμε από τώρα: Μάνταλος ή Καλογερόπουλος θα μπουν στον εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Εκεί και αν θα επιχειρηθεί… μπλόκο στον Ολυμπιακό. Ο Καλογερόπουλος σφύριξε Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-1 και δεν έδωσε ούτε κίτρινη στο Μάτος για αγκωνιά στον Μουνιός, αν και στον δεύτερο χρειάστηκε να γίνουν και ράμματα στο κεφάλι!

Τριπλή… συμφορά!!!
Τρεις διαιτητές της Football League όρισαν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης την 18η αγωνιστική της Λίγκας και οι τρεις έκαναν λάθη. Αρα επιβεβαιώνεται αυτό που γράψαμε ότι ρίχνουν το επίπεδο της διαιτησίας. Ο Κατσικογιάννης τα έκανε… μαντάρα στο Αστέρας-Πανιώνιος 1-1 και αποδείχθηκε κακός ορισμός, ο Τζήλος χαρίστηκε στον Καπετάνο της Βέροιας, ο Σκουλάς έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στους γηπεδούχους (Πλατανιάς-Κέρκυρα 2-1).