Φουκάκης και Σταθόπουλος: Ο ένας χειρότερος από τον άλλον και το απόλυτο ξεβράκωμα της δήθεν εξομάλυνσης στα Χανιά

***Οι φάσεις που είναι για να τους παίρνει κάποιος το δίπλωμα του διαιτητή

Μπορεί ο Ολυμπιακός (2-2 με τον Πλατανιά) να μην ήταν καλός, όμως τα λάθη των διαιτητών είναι λάθη και πρέπει να επισημαίνονται, ενώ πάντα η κριτική μας είναι αγωνιστική. Άλλωστε στα Χανιά είχαμε το απόλυτο… ξεβράκωμα της εξυγίανσης! Για μια ακόμη φορά, μετά τους Σιδηρόπουλο, Μάνταλο, Βάτσιο κτλ.
Στα Χανιά δεν ήταν μόνο ο Γιώργος Φουκάκης (Ηρακλείου) αλλά και ο βοηθός Παναγιώτης Σταθόπουλος (Ηλείας). Ο ένας χειρότερος από τον άλλον.
Μάλιστα υπάρχουν φάσεις που είναι για να τους πάρουν το δίπλωμα του διαιτητή και του βοηθού. Οι φάσεις είναι δυο και μια, αντίστοιχα.
Η πρώτη για τον ρέφερι Φουκάκη στο έμμεσο σε βάρος του Ιντέγιε στο 89’ (σ.σ. διαβάσατε αναλυτικά πιο πάνω).
Όμως, από τον Φουκάκη πρέπει να πάρουν το δίπλωμα για τη φάση του 87’, τότε που συγκρούστηκαν δυο παίκτες του Πλατανιά μέσα στην περιοχή και ο ρέφερι ανακάλυψε επιθετικό φάουλ του Φορτούνη!!! Θα πρέπει να γέλασαν και τα δοκάρια του γκολκίπερ Σωτηρίου. Μπορεί να… έφταιγε και η αγωνία, πάντα αγωνιστική η κριτική, που λογικά θα είχε ο Φουκάκης για να περάσει τις… εξετάσεις της εξυγίανσης.
Ακόμη ο συντοπίτης του Κουκουλάκη, ο οποίος τον άφησε στην απομόνωση για να… βάλει μυαλό, δεν έδωσε ξεκάθαρο πέναλτι υπέρ του Ντε Λα Μπέγια στο 76’. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Βάντερσον Σκαρντοβέλι τον έριξε κάτω, όμως ο Φουκάκης δεν πήγε στην άσπρη βούλα.
Και κάτι ακόμη για τον Φουκάκη: Θα θέλαμε να δούμε ένα καλύτερο ριπλέι και για τη φάση του 81’. Εννοούμε το μαρκάρισμα του Στάθη στον Ιντέγιε, ίσως κι εδώ να υπάρχει παράβαση πέναλτι.
Η… αποθέωση στην εξυγίανση από τον βοηθό Παναγιώτη Σταθόπουλο (Ηλείας) ήταν στο 24’, όταν σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Ντε Λα Μπέγια, ο Στάθης την έβγαλε άουτ, όμως αυτός υπέδειξε κόρνερ υπέρ του Πλατανιά. Αν κάποιος δεν βλέπει ούτε αυτά είναι για να χάνει το δίπλωμα του βοηθού διαιτητή. Πάντως, ουδεμία έκπληξη, αφού προηγήθηκαν δυο απαράδεκτα λάθη: Στο 9’ και στο 17’ ο Σταθόπουλος άφησε επιθέσεις του Μανούσου, αν και ο παίκτης του Πλατανιά δεν καλύπτονταν από κανέναν.
Μετά από όλα αυτά θα έχουμε άδικο (;) αν αμφιβάλλουμε και αν είναι σωστός στη φάση πριν από το πέναλτι υπέρ του Πλατανιά, δηλαδή μπορεί ο Γιακουμάκης να είναι οφσάιντ… Αλλωστε ο Σταθόπουλος δεν πρέπει να έχει σωστή θέση σε μια οριακή περίπτωση. Υπάρχει καλύτερο ριπλέι;

Λάθη έκανε ο βοηθός Δήμος Αναστόπουλος (Αρκαδίας), ανακόπτοντας, με ανύπαρκτα οφσάιντ επιθέσεις του Ιντέγιε στο 32’ και στο 42’. Σοβαρή είναι η πρώτη περίπτωση.