Βάζουν αυτογκόλ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ LIVESPORT
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ

Φρέσκο πράγμα σας έχω σπαρταριστό. Ένα από τα μεγαλύτερα διοικητικά αυτογκoλ ever.  Έχουμε και λέμε. Το ΔΣ του ΣΔΠ Θεσσαλονίκης  πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα  την ετήσια εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας (φωτ.).
Πλήθος κόσμου, πολιτικοί, παράγοντες παρέστησαν και τα γνωστά όπως γίνονται κάθε χρόνο. Με «πηγαδάκια» κους κους και τέτοια. Έτσι διάβασα ένα Δελτίο Τύπου. Το ΕΠΙΣΗΜΟ του συνδέσμου. Και προσέξτε τι αναφέρει επί λέξει :
«Έλαβε το λόγο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και μέλος της ΕΔ/ΕΠΣΜ Ιωάννης Τζίκας ο οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά σ' όλους τους παρευρισκομένους. Τόνισε δε ότι η σημερινή διοίκηση ανέλαβε σε ιδιαίτερα δύσκολους κοινωνικά και οικονομικά καιρούς, ενώ το καλοκαίρι που πέρασε υπήρξε μία μαύρη σελίδα στις αξιολογήσεις διαιτητών, που όμως γρήγορα αποκαταστάθηκε η αδικία. Ο Ι. Τζίκας για το λόγο αυτό ευχαρίστησε δημόσια την ΚΕΔ/ΕΠΟ (κ.κ. Τριτσώνη και Κουκουλάκη) και φυσικά τον Πρόεδρο της ΕΠΣΜ και υποψήφιο Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Ευάγγελο Γραμμένο που οι ενέργειές του συνέβαλαν αποφασιστικά στην αποκατάσταση αυτή».
Είναι κατά παράφραση αυτό που λένε: «Θέλουν οι παράγοντες να κρυφτούν και η χαρά δεν τους αφήνει». Αυτογκόλ ΜΕΓΑ.

Με χαρτάκι ή στο μιλητό;
 Δηλαδή τι είναι ο Γραμμένος; Πρόεδρος στην ΚΕΔ; Πως και με ποιόν τρόπο «αποκατέστησε» αδικίες σε πίνακες διαιτητών; Εδώ υπάρχει επισημότατη παραδοχή πως με δικές του ενέργειες μπήκαν διαιτητές στους πίνακες. Το αν «αποκαταστάθηκαν αδικίες» είναι υποκειμενικό. Το ότι μίλησε ή έδωσε χαρτάκι στη νέα ΚΕΔ βεβαιότατον. Το μαρτυράνε χωρίς βασανιστήρια. Και ευχαρίστησαν δημοσίως τον ηγέτη της εξυγίανσης επειδή άλλαξαν οι πίνακες των διαιτητών για τον σύνδεσμο Μακεδονίας, από Κουκουλάκη και Τριτσώνη!!!

Που να βγει και πρόεδρος…
 Προσέξτε τώρα. Κάθε σεζόν οι σύνδεσμοι διαιτητών (Επιτροπές Διαιτησίας Ενώσεων) στέλνουν έγγραφο με τις αξιολογήσεις που επιθυμούν. Καμία σχέση, όμως, δεν έχει η Ένωση.  Μάλιστα υπήρχαν δεκάδες δημοσιεύματα για την «αμαρτωλή ΕΠΟ» πως «ασκεί ψηφοθηρία μέσω αξιολογήσεων διαιτητών», αλλά χωρίς στοιχεία. Δίχως διευθύνσεις και ονόματα. Και τώρα βγαίνουν φόρα παρτίδα από τον ίδιο τον σύνδεσμο και τι λένε ουσιαστικά: «Τους διαιτητές της Θεσσαλονίκης (ίσως και άλλους λέω εγώ…) τους επέλεξε ο κ. Γραμμένος με παρέμβασή του στην ΚΕΔ». Ξεφύγαμε σας λέω… Που να βγει και πρόεδρος. Θα συντάσσει  πίνακες με τον Ιβάν!!!

Παρουσία του και όχι «εν κρυπτώ»
 Συνεχίζω με την ΑΜΕΣΗ πηγή του ρεπορτάζ,  που δεν είναι άλλη από το ίδιο το δελτίο Τύπου του Συνδέσμου Διαιτητών Θεσσαλονίκης: «Η ΕΠΣ Μακεδονίας ήταν παρούσα στην εκδήλωση με τον Πρόεδρο κ. Ευάγγελο Γραμμένο, τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Κλήμη Γούναρη και τον Γεν. Γραμματέα κ. Σάββα Δημητριάδη».  Δηλαδή προφανώς τα άκουγε αυτά και χαιρόταν για την «παρέμβασή» του στην διαιτησία ο Γραμμένος! Δεν είναι , λοιπόν, πως απουσίαζε και τα έμαθε μετά, ώστε να εκνευριστεί, να διαψεύσει, να εξοργιστεί.  Επισήμως δέχθηκε και χειροκρότημα για την παρέμβασή του στην ΚΕΔ της εξομάλυνσης!

Έμαθαν την «πόρτα»
 Πάμε στο πιο βασικό σημείο.  Όλη η Ελλάδα γνωρίζει την στήριξη του Ιβάν Σαββίδη στον κ. Γραμμένο και την υποψηφιότητά του στην ΕΠΟ. Παρουσία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έγιναν τα «αποκαλυπτήρια» της παράταξης στο Μακεδονία Παλλάς συμφερόντων  του κ. Ιβάν Σαββίδη. Τώρα έμαθε και όλη η Ελλάδα από το επίσημο Δελτίο Τύπου πως κάνει παρεμβάσεις στην ΚΕΔ και μάλιστα «αποφασιστικές», όπως αναγράφεται. Από αύριο, δηλαδή, όσοι διαιτητές θεωρούν εαυτόν αδικημένο ξέρουν ποια πόρτα θα κτυπήσουν. Του κ. Γραμμένου.

Υπάρχει εισαγγελέας;
Μήπως, λοιπόν,  η «εξυγίανση» έχει βρώμικες διαδρομές; Μήπως πρέπει να ασχοληθεί αθλητικός εισαγγελέας να δούμε πως επηρεάστηκε η ΚΕΔ από παράγοντα του ποδοσφαίρου σε θέμα διαμόρφωσης πινάκων διαιτητών; Μήπως έχουμε καραμπινάτη υπόθεση «στημένων πινάκων» με αποδοχή του ίδιου του συνδέσμου διαιτητών;  Απλά ρωτάω. Μήπως…

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΚΙ ΕΝΤΟΛΕΣ  ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΕΔ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ; ΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ. ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΙΟΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΕ ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΘΑ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ. ΕΞΥΓΙΑΝΤΙΚΑ…