Μητρόπουλος: «Δεν είναι ζεστές οι σχέσεις Σαββίδη, Μελισσανίδη. Εχουν περάσει σε άλλη φάση»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ Βίκτωρ Μητρόπουλος. Αναφέρθηκε στις σχέσεις Ιβάν Σαββίδη και Δημήτρη Μελισσανίδη, οι οποίες, όπως είπε, πέρασαν σε νέα φάση, ενώ σχολίασε την κωλυσιεργία στο κλείσιμο των ανοικτών δικαστικών εκκρεμοτήτων, αλλά και γενικότερα στην κατάσταση στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 Αναλυτικά όσα είπε:
Για τις δικαστικές υποθέσεις που παραμένουν ανοιχτές: «Είναι τραγικό το ότι δεν εκκαθαρίζονται γρήγορα οι δικαστικές υποθέσεις. Μπορεί να τρέχει πέντε χρόνια μια υπόθεση μέχρι να γίνει η δίκη και εκεί το 99%, ίσως και το 100% να αθωωθεί. Μέχρι να συμβεί αυτό, όμως, το κλίμα έχει δηλητηριαστεί εις βάρος αυτού του 99% χωρίς να φταίει. Δεν ξέρω αν είναι αθώοι ή ένοχοι. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί η δικαιοσύνη δεν βάζει προτεραιότητα αυτές τις υποθέσεις, αφού το ποδόσφαιρο βρίσκεται στο αίμα των παιδιών μας. Τι άλλο έχουν να κουβεντιάσουν δηλαδή; Γιατί να δηλητηριάζεται ο πιτσιρικάς και να λέει ότι δεν πάει στο γήπεδο επειδή το παιχνίδι είναι στημένο;».
 Για τις σχέσεις Ιβάν Σαββίδη και Δημήτρη Μελισσανίδη: «Δεν θέλω να δημιουργήσω προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα είμαι και εκδότης. Η σχέση ανάμεσα στους δύο έχει περάσει σε νέα φάση, χωρίς να θέλω να επεκταθώ σε λεπτομέρειες. Δεν θέλω να χαλάσω το κλίμα. Αυτό που ξέρω, όμως, είναι ότι έχει περάσει σε άλλη φάση».
Για το αν έχει προκύψει κάποιο αγκάθι ανάμεσά τους: «Ξέρω πολλά πράγματα, αλλά δεν θέλω να κάνω ούτε τον προφήτη, ούτε τον προβοκάτορα στις σχέσεις δύο ανδρών που ήταν πολύ ζεστές και δεν είναι τώρα».
 Για τις προσωπικές τους σχέσεις: «Συνήθως οι ποδοσφαιρικές σχέσεις επηρεάζουν και τα προσωπικά. Αν δεν πάνε καλά στο ένα, δεν θα πάνε και στο άλλο. Με εξαίρεση τους Νταϊφά, Βαρδινογιάννη που ήταν κουμπάροι, σφαζόντουσαν στα γήπεδα και μετά συναντιόντουσαν έξω, στο ποδόσφαιρο δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι ανάλογο. Εδώ ο Πατέρας με τον Μαρινάκη ήταν 30 χρόνια φίλοι και δεν λένε καλημέρα».
Για το αν μπορεί να επηρεαστεί η προσπάθεια εξυγίανσης: «Η εξυγίανση δεν μπορεί να εξαρτάται από 2-3 ομάδες ή άτομα. Η εξυγίανση εξαρτάται από τα θεσμικά όργανα, πρώτα το κράτος και μετά τα όργανα διοίκησης. Είδαμε τη Super League που έκανε κάποιες κινήσεις. Μείωση ομάδων, να φτιάξει τα γήπεδα, νέοι κανόνες αδειοδότησης. Αυτός είναι ο συνδυασμός για να γίνει η εξυγίανση. Όχι να το πει ο Ιβάν ή ο Μελισσανίδης. Αυτοί αν θέλουν εξυγίανση μπορούν να την κάνουν στις ομάδες τους. Στη διαιτησία μπορούν; Στις αδειοδοτήσεις; Που ο άλλος δεν έχει καν φάκελο. Πόσες ομάδες τα παράτησαν στα μέσα της χρονιάς στη Β’ Εθνική. Καλό είναι να έχουμε μια ομάδα αλλά να μπορούμε να τη στηρίξουμε κιόλας».

Για την διαιτησία: «Λάθη γίνονται και τώρα πάρα πολλά. Αλλά δεν υπάρχει αντίδραση ή είναι χλιαρές οι όποιες αντιδράσεις, γιατί έχει φύγει πολλούς βαθμούς μπροστά ο Ολυμπιακός. Επίσης, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ έχουν ή είχαν μια συμμαχία, επομένως δεν πρόκειται ποτέ να ρίξουν μομφή ο ένας στον άλλον. Αφού ο Ολυμπιακός είναι τόσο πολύ μπροστά δεν υπάρχει το έρεισμα για να βγουν στα κάγκελα. Σκέφτομαι να κάνω ρεπορτάζ στην εφημερίδα μου με όλες τις διαιτησίες που δεν πήγαν καλά φέτος. Θα δείτε ότι είναι πολλές, αλλά δεν υπήρξαν οι ανάλογες αντιδράσεις».