ΟΡΙΣΜΟΙ: Εκεί που νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, διαπιστώνουμε ότι τελικά δεν έχουμε δει τίποτα!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Και για την 22η αγωνιστική της Superleague, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Πανιώνιο, ισχύουν τα ίδια και χειρότερα. Κάθε φορά, ειδικά μετά τη διαιτησία του Μάνταλου στον αγώνα με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, όμως με τις επιλογές της ΚΕΔ (Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν έχουν τα απαιτούμενα προσόντα από τον κανονισμό για να τη στελεχώσουν) κάθε φορά διαπιστώνουμε ότι τελικά δεν έχουμε δει τίποτα.
Αυτά ισχύουν όχι μόνο με τους ορισμούς που αφορούν στους αγώνες του Ολυμπιακού, αλλά και για τους αντίστοιχους των… εξυγιαντών. Στους «ερυθρόλευκους» βάζουν ρέφερι που έχουν προκαλέσει, όμως σε ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, πάντα με το δικαίωμα της κριτικής μας, βγαίνει το συμπέρασμα πως δείχνουν μόνο… αγάπη, για να κάνουμε και λίγο χιούμορ.
Αναλυτικά:
Α. Στις 21 Ιανουαρίου 2017, ο Κομίνης σφύριξε Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-0 και παρά τη νίκη, αδίκησε τους «ερυθρόλευκους». Παρ’ όλα αυτά, και ενώ δεν πέρασε πολύς καιρός, τον στέλνουν πάλι στο Καραϊσκάκη.
Β. Στις 22 Ιανουαρίου 2017, ο Θάνος σφύριξε Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 1-1, όπου στο 88’ δεν τόλμησε να δείξει δεύτερη κίτρινη στον Λουντ, ο οποίος σήκωσε ψηλά το πόδι και χτύπησε τον Ζορμπά. Αρα, τι πρόβλημα να έχει ο Παναθηναϊκός που τον έβαλαν στο εκτός έδρας παιχνίδι του με την Ξάνθη; Αλλωστε, κι εδώ είναι το περίεργο, ο Πανόπουλος δεν βγάζει ανακοινώσεις, με πρόσφατο παράδειγμα τη διαιτησία του Παπαπέτρου στο Περιστέρι.
Γ. Στις 11 Δεκεμβρίου 2016, ο Γκράνας σφύριξε ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 3-0 και φυσικά ευνόησε τους γηπεδούχους, όπως το ίδιο ισχύει και για το παιχνίδι τους στα Γιάννινα που έγινε στις 23 Ιανουαρίου 2017. Παρ’ όλα αυτά τον όρισαν τρίτη φορά (Ηρακλής-ΠΑΟΚ).
Μα καλά δεν υπάρχουν άλλοι διαιτητές; Γιατί να βάζουν συνέχεια τους ίδιους και τους ίδιους;


Τα… σερί
Στο ματς Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-0 στις 21/01, μπορεί ο Μαζαράκης (Κεφαλληνίας) να παρέπεμψε τον Κομίνη, όμως οι παράνομοι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν τον τιμώρησαν. Απόδειξη ότι ορίστηκε ξανά στις 12/02, συγκεκριμένα στο Κέρκυρα-Λεβαδειακός 1-0 και έρχεται στο Καραϊσκάκη με τρίτο σερί ορισμό, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική είχε σφυρίξει Αστέρας-Παναθηναϊκός 0-5. Και ο Μάνταλος στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0 μετά από σερί ορισμούς πήγε. Δεν φοβούνται μην πάθουν υπερκόπωση;

Σε όλα
Το πέναλτι, του Ζίφκοβιτς στον Μανθάτη, που δεν καταλόγισε ο Κομίνης στο Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-0 θα το έδινε και ένας ρέφερι του τοπικού. Τόσο εξόφθαλμη ήταν η παράβαση. Ο διεθνής ρέφερι είχε αδικήσει τους Πειραιώτες και στο Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-2 για το Κύπελλο της προηγούμενης περιόδου, και σε δύο ακόμη παιχνίδια στο παρελθόν.

Αδύνατον
Ποιος ο λόγος να μπει ξανά ο Κομίνης σε παιχνίδι του Ολυμπιακού; Σε ποια άλλη χώρα θα γινόταν αυτό όχι μόνο τόσο σύντομα, αλλά και σε αγώνα ομάδας που αδικεί συνέχεια; Να πιστέψουμε ότι οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν ξέρουν να κάνουν ορισμούς; Να υποθέσουμε ότι συμβαίνει κάτι άλλο; Δεν είναι ανεξήγητο που παντού, εννοούμε σε ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, βάζουν τους ίδιους και τους ίδιους;

Ο… νέος
Αντίθετα σε ματς της ΑΕΚ προτιμούν περισσότερο να βάζουν άπειρους διαιτητές. Για να… ψαρώνουν από το ΟΑΚΑ που είναι μεγάλο γήπεδο! Ο Κουτσιαύτης σφυρίζει ΑΕΚ-Λάρισα. Επανήλθε στη Football League, όμως ορίζεται για πρώτη φορά σε παιχνίδι της, καθώς όταν ο Κουτσιαύτης σφύριζε στη Superleague, η ΑΕΚ έπαιζε στα… χωριά.


Τα φάλτσα του Γκράνα
Και εντός έδρας με τον Πλατανιά (3-0) και με τον ΠΑΣ εκτός έδρας (1-0), ο Γκράνας ευνόησε τον ΠΑΟΚ. Στην Τούμπα, πριν το 2-0 υπήρχε φάουλ του Αθανασιάδη, όμως έδωσε πλάγιο και από τη φάση αυτή ξεκίνησε το δεύτερο τέρμα, το «κλείδωμα» της νίκης. Στα Γιάννινα, στο 50’ χτύπημα στο πρόσωπο του Κούτρη από τον Μυστακίδη, όμως ο ρέφερι δεν έδωσε ούτε φάουλ, ίσως για να μην αποβάλει παίκτη του ΠΑΟΚ.

Ετοιμάζουν… κορυφαίο
Οι χθεσινοί ορισμοί αποτελούν απόδειξη ότι τα μπλόκα, πάντα αγωνιστική η κριτική, εναντίον του Ολυμπιακού θα συνεχιστούν. Τη μεθεπόμενη αγωνιστική οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονται στην Τούμπα και διαφαίνεται πως υπάρχει θέμα επιλογής του… κορυφαίου. Γι’ αυτή την Κυριακή τον έβαλαν στο Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα, με παρατηρητή τον Κάκο. Είτε θα τον βάλουν με τον Ατρόμητο στο Κύπελλο είτε με τον ΠΑΟΚ. Αν ο Σιδηρόπουλος μπει στο Περιστέρι, στην Τούμπα θα οριστεί ο Παπαπέτρου.