Μόνιμα χαμένος στην Ευρώπη

***Ποιος… κορυφαίος; Δεν υπάρχει τέτοιος!
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η πρώτη… ήττα του Τάσου Σιδηρόπουλο (Δωδεκανήσου) ήταν η μη επιλογή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας και για να του χρυσώσουν το χάπι, τον πήραν ως τέταρτο, δηλαδή τρέχα γύρευε… Το ίδιο καλοκαίρι, εν έτει 2016, ακολούθησε δεύτερη ηχηρή αγωνιστική σφαλιάρα, αφού δυστυχώς δεν επιλέχθηκε ούτε για το ποδοσφαιρικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων της Γαλλίας.
«Ο Αναστάσιος Σιδηρόπουλος συμπεριλήφθηκε από τη FIFA μεταξύ των διαιτητών που θα διευθύνουν αγώνες στην τελική φάση του FIFA U-20 World Cup 2017 που θα διεξαχθεί στην Κορέα από τις 20 Μαΐου έως τις 11 Ιουνίου. Ο κ. Σιδηρόπουλος θα ασκήσει χρέη video assistant referee», ανακοίνωσε η ΕΠΟ.
Και πάλι, δυστυχώς, όμως σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Τα παραπάνω σημαίνουν ότι ο… κορυφαίος ουσιαστικά έμεινε έξω από μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση. Αλλο είναι να πήγαινε στη Νότια Κορέα ως πρώτος διαιτητής, για να σφυρίξει αγώνες, άλλο τώρα που πάει ως «ματάκιας», δηλαδή θα βλέπει φάσεις στο βίντεο για πέναλτι ή αποβολή και θα ενημερώνει τον διαιτητή για το αν υπάρχει ή όχι παράβαση.
Επίσης, η συγκεκριμένη είδηση, δηλαδή για τον ρόλο του στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20, αποτελεί διπλή ήττα για τον Σιδηρόπουλο. Επειδή στη συγκεκριμένη διοργάνωση συμπεριλαμβάνονται όσοι βρίσκονται στην προεπιλογή για το Μουντιάλ 2018 που θα γίνει στη Ρωσία, σημαίνει ότι ο Ελληνας διεθνής έχασε έδαφος.
Κάτι αναμενόμενο αν αναλογιστούμε ότι ο Σιδηρόπουλος είχε κακές διαιτησίες, τόσο στον αγώνα-ρεβάνς της Αρσεναλ με την Μπάγερν (1-5) για τους «16» του Champions League, όσο και στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής για τη φάση των ομίλων της ίδιας διοργάνωσης, καθώς το λάθος του σε βάρος των Γάλλων στον αγώνα Παρί Σεν Ζερμέν-Λουντογκόρετς (2-2) έκρινε την πρωτιά στον όμιλο.

ΣΥΜΠΤΩΣΗ επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Μένει εκτός όλων των μεγάλων διοργανώσεων

Η «καταστροφή» του Χάρη

Μεγάλο… άδειασμα της UEFA και της FIFA και στον Χάρη Καλογερόπουλο, καθώς δείχνουν ότι δεν τον υπολογίζουν σοβαρά. Χθες σφύριξε στην Τσεχία τον αγώνα Εθνικών ομάδων U19 Αυστρία-Σκωτία (3-0), τη στιγμή που έξι διαιτητές δεύτερης κατηγορίας, στην οποία βρίσκεται και ο Αθηναίος, ορίστηκαν για να σφυρίξουν αγώνες της προκριματικής φάσης για το Μουντιάλ. Και μόνο από αυτό ο καθένας μπορεί να καταλάβει πόσες πιθανότητες έχει ο Καλογερόπουλος να ανέβει κατηγορία. Θυμίζουμε ότι στο Αρσεναλ-Μπάγερν 1-5 έχει ευθύνη για το γεγονός ότι ο Σιδηρόπουλος δεν καταλόγισε πέναλτι μαρς υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι θα είχαν την ευκαιρία να κάνουν το 2-0.


Η εξάδα
Οι έξι ρέφερι, της ίδιας κατηγορίας με τον Καλογερόπουλο, που ορίστηκαν σε αγώνες για το Μουντιάλ, είναι οι εξής: Ο Βέλγος Λαντρότ στο παιχνίδι Λιχτενστάιν-Σκόπια, ο Βόσνιος Βάλτζιτς στο Ανδόρα-Ν. Φερόε, ο Νορβηγός Εντβαρτσεν στο Βοσνία-Γιβραλτάρ, ο Φινλανδός Νεβαλάινεν στο Κύπρος-Εσθονία, ο Εσθονός Τόιβερ το ματς Σαν Μαρίνο-Τσεχία και ο Τούρκος Παλαμπιγίκ στο παιχνίδι Μάλτα-Σλοβακία. Ο Εσθονός έχει ελπίδες να ανέβει, ο Αθηναίος όχι.

Το γήπεδο
Οσο και αν η προπαγάνδα προσπαθεί να… ανεβάσει και τον Σιδηρόπουλο και τον Καλογερόπουλο τόσο θα βρίσκονται εκτός πραγματικότητας. Το γήπεδο είναι ο καθρέπτης για όλους. Επίσης, στην Ευρώπη λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι εκθέσεις των παρατηρητών και γι’ αυτό ούτε ο Κομίνης, που υστερεί σε τεχνικά θέματα, δεν έχει τύχη.

Καρμπόν
Η στασιμότητα του Καλογερόπουλου στην Ευρώπη δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ανέβηκε κατηγορία επειδή έφυγαν οι Τριτσώνης, Σπάθας, Κουκουλάκης, Παππάς, άρα οι νέοι μπήκαν στην τρίτη κατηγορία. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Τριτσώνη, ο οποίος αν και υπήρξε πολλά χρόνια διεθνής, δεν κατάφερε να κάνει καριέρα, ούτε σφύριζε ντέρμπι στην Ελλάδα. Οπως ο Καλογερόπουλος που τα τελευταία δύο χρόνια είναι τραυματίας στα πλέι οφ.

Καμπάνα
Από τη στιγμή που ούτε ο Σιδηρόπουλος δεν ορίστηκε στους αγώνες της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ, επιβεβαιώνεται ότι τιμωρήθηκε για τα λάθη του στη φάση των «16» του Champions League. Αλλες εποχές, όταν δηλαδή πήγαινε καλά, έπαιρνε δέκα ορισμούς τον χρόνο και το 2016 μπήκε συνολικά σε έξι αγώνες.


Τρία πουλάκια κάθονται
Χρειάστηκε να φτάσει το πρωτάθλημα στην 25η αγωνιστική για να καλέσουν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης τους βοηθούς για έκτακτα αγωνιστικά τεστ και για πρακτικές οδηγίες. Περίπου είκοσι στον αριθμό, κάποιους τη Δευτέρα στην Αθήνα και κάποιους άλλους στη Θεσσαλονίκη. Να, λοιπόν, μια καλή αφορμή για να ξαναβάλουν τους Ακρίβο, Κωσταρά, Μπετσόγλου, καθώς πρώτα θα έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα. Το παράνομο δίδυμο της ΚΕΔ βρίσκεται στον κόσμο του. Δεν ξέρουν να διαχειριστούν καταστάσεις.


Εκτέθηκαν με βοηθούς
Βοηθοί σαν τον Ακρίβο, τον Κωσταρά και τον Μπετσόγλου ήταν από τα… αγαπημένα παιδιά των ορισμών. Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης τους έβαζαν συνέχεια, παρά τα λάθη που έκαναν! Μέχρι που τα τίναξαν όλα στον αέρα, καθώς ο Ακρίβος άφησε ένα μέτρο οφσάιντ υπέρ της ΑΕΚ στο ματς με τον Ολυμπιακό, ο Κωσταράς να μπει γκολ-δώρο στον αγώνα Κυπέλλου Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2 και ο Μπετσόγλου αλλοίωσε το αποτέλεσμα του ματς Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1.


Η λύση για τα λάθη είναι μία. Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης έπρεπε να είχαν στείλει κάποιους σπίτια τους και όχι να τους κάνουν σεμινάριο για να τους ξαναβάλουν. Δεν χρειάζονται, π.χ. οι Κωσταράς, Ακρίβος, Ευθυμιάδης να περάσουν από πρακτική εξάσκηση από τη στιγμή που δεν βλέπουν οφσάιντ, όταν ο επιτιθέμενος είναι ένα μέτρο ακάλυπτος.

Εχει ακόμα μεγαλύτερη πλάκα η… ιστορία με την πρακτική εξάσκηση των βοηθών. Εξόφθαλμα λάθη έχουν κάνει και διαιτητές. Σιδηρόπουλος, Βάτσιος, Μάνταλος, Καλογερόπουλος, είναι μερικοί από αυτούς. Ομως, γιατί οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν τους καλούν σε σεμινάριο; Ειδικά αυτοί οι τέσσερις δεν μπορούν να δείξουν κάρτες και πότε μια φάση είναι πέναλτι. Και τι άλλο θα δούμε ακόμη από αυτούς…







Σχόλια