Χάθηκε η μπάλα με την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ

***Πρωτοφανής γκάφα ο προγραμματισμός εκδίκασης της ...ένστασης της ΕΠΣ Καρδίτσας, καθώς δήλωσε ότι έγινε για τυπικούς λόγους και ότι δεν την υποστηρίζει
Γράφει… ιστορία η γκάφα της Πειθαρχική Επιτροπής της ΕΠΟ η οποία προγραμμάτισε για αύριο (16/03) την εκδίκαση της ένστασης της ΕΠΣ Καρδίτσας για κακό ορισμό διαιτητή στον αγώνα της μικτής ομάδας νέων με την ΕΠΣ Αρτας. Η Θεσσαλική ένωση από την στιγμή που διαπίστωσε την παράβαση, δεν γινόταν να μην ζητήσει την αναγραφή αυτής στο φύλλο αγώνα, όμως δεν κατέβαλε ούτε παράβολο ώστε να εκδικαστεί η υπόθεση και από την άλλη πλευρά με επιστολή της προς όλες τις ενώσεις είχε τονίσει ότι δεν θα την υποστηρίξει.
Για αυτό και η ομοσπονδία όρισε κανονικά τον ημιτελικό της ΕΠΣ Αρτας με την ΕΠΣ Ηρακλείου, ο οποίος διεξήχθη σήμερα (15/03) με νικήτρια τη μικτή νέων της κρητικής ένωσης. Αν η ΕΠΣ Καρδίτσας «κυνηγούσε» την ένσταση θα προσπαθούσε να μπλοκάρει τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα, ενώ πλέον η εκδίκαση της υπόθεσης δεν έχει ουσία. Πρόκειται για αλαλούμ άνευ προηγουμένου…

  
Αναλυτικά η επιστολή της ΕΠΣ Καρδίτσας στην ΕΠΣ Αρτας που κοινοποιήθηκε σε όλες τις Ενώσεις:
ΠΡΟΣ
ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ
Υπόψη: Προέδρου
ΘΕΜΑ: Πανελλήνιο πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων/ Αγώνας κατηγορίας Νέων Ε.Π.Σ. Καρδίτσας – Ε.Π.Σ. Άρτας

 Κύριε Πρόεδρε
Σχετικά με τον ως άνω αγώνα και ειδικά με τα όσα έλαβαν χώρα πριν την έναρξή του και αφορούσαν αποκλειστικά τον παράνομο και παράτυπο ορισμό διαιτητή (σύμφωνα με τον Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων και την οικεία Προκήρυξη της περιόδου 2016/2017) επιθυμούμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
α. Η Ε.Π.Σ. Καρδίτσας δεν αμφισβητεί το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε εντός του αγωνιστικού χώρου, ούτε θέτει υπό αίρεση την τελική κατοχύρωσή του, καθώς παραμένει ενεργός υπερασπιστής της άποψης ότι η διαμόρφωση των τελικών αποτελεσμάτων πρέπει να εξελίσσεται αποκλειστικά εντός του αγωνιστικού χώρου και μόνο. Βασική προϋπόθεση αυτής της πάγιας αντίληψης της Ε.Π.Σ. Καρδίτσας είναι η ευλαβική τήρηση όλων των παραμέτρων που προβλέπονται στους κανονισμούς και στις προκηρύξεις.
β. Για τους ως άνω λόγους η Ε.Π.Σ. Καρδίτσας δεν επιχείρησε, αν και είχε εκ του κανονισμού και της προκήρυξης δεδομένο και αναφαίρετο δικαίωμα, να προσβάλλει, όπως θα μπορούσε να πράξει με δεδομένη τη δικαίωσή της, το αγωνιστικό αποτέλεσμα. Αντίθετα, άφησε να περάσει άπρακτη η σχετική προθεσμία υποβολής ένστασης και μάλιστα δεν κοινοποίησε καν στην Ε.Π.Ο. ούτε έγγραφη επιστολή διαμαρτυρίας.
γ. Λυπούμαστε να βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαβάζουμε στο διαδίκτυο ανακοινώσεις της Ε.Π.Σ. Άρτας , σχετικά με τον ως άνω αγώνα, που εμφορούνται από μια ακατανόητη περιπαικτική διάθεση και εκδηλώνουν σαφή την πρόθεση αντιπαλότητας με την Ε.Π.Σ. Καρδίτσας με αφορμή ένα ζήτημα που όλοι γνωρίζουν ότι οι διατάξεις των κανονισμών και της προκήρυξης δικαιώνουν απολύτως την Ένωση μας.
δ. Παρά την εκδηλωθείσα εκ μέρους σκωπτική διάθεση εξακολουθούμε να παραμένουμε πιστοί στην απόφασή μας να αποδεχθούμε το αγωνιστικό αποτέλεσμα και να μην κοινοποιήσουμε τα όσα συνέβησαν στην Ε.Π.Ο. ή στην Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο. Ευχόμαστε στην ομάδα σας καλή πορεία στη συνέχεια της διοργάνωσης.
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

-Ο-                                                         -Ο-

                  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                

             

             ΠΑΛΑΣΚΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ         ΤΣΙΡΑΣ ΑΡΗΣ