«Ακυρο» της ΔΟΕ στον Καπράλο!

***Δεν αναγνωρίζει την «πραξικοπηματική» κατάληψη της διοίκησης της ΕΟΕ και περιμένει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Εξέθεσαν την Ελλάδα οι υποτιθέμενες εκλογές της ΕΟΕ, που έγιναν στις 6 Φεβρουαρίου. Θυμίζουμε ότι ο Σπύρος Καπράλος, όπως έχει καταγγελθεί, βρίσκεται με «πραξικόπημα» -όπως ξεκάθαρα χαρακτηρίστηκε- στη θέση του προέδρου, καθώς οι κανονικές εκλογές αναβλήθηκαν με απόφαση του Λάμπη Νικολάου, λόγω ασθενείας του έτερου υποψηφίου, Ισίδωρου Κούβελου.
Οπως αναμενόταν, και η ΔΟΕ… άδειασε την υπό έντονη αμφισβήτηση διοίκηση Καπράλου. Συγκεκριμένα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, με επιστολή της επιβεβαιώνει ότι περιμένει την απόφαση της προσφυγής των 13 Ομοσπονδιών στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η προσφυγή έγινε για να ακυρωθούν οι υποτιθέμενες εκλογές του Καπράλου και η υπόθεση θα συζητηθεί στις 2 Μαΐου στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο.
Αναλυτικά, όσα αναγράφονται στην απάντηση της ΔΟΕ, με ημερομηνία 8 Μαρτίου:
«Επιβεβαιώνουμε την παραλαβή της πρόσφατης επικοινωνίας σας με θέμα την εκλογική επιτροπή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Ενημερωθήκαμε επίσης για τις νομικές ενέργειες που ξεκίνησαν 13 Ομοσπονδίες σε τοπικό δικαστήριο σε σχέση με τα παραπάνω.
Σε αυτό το πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο και λαμβάνοντας υπ’ όψιν το υπάρχων καταστατικό της εθνικής σας ολυμπιακής επιτροπής, θα περιμένουμε τις αποφάσεις του δικαστηρίου πριν προχωρήσουμε».
Υπενθυμίζουμε ότι οι 13 εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών κατάγγειλαν στη ΔΟΕ τα εξής: «Μετά τη ξαφνική εισαγωγή στο νοσοκομείο του υποψηφίου Προέδρου, κ. Ισιδώρου Κούβελου, ο υποδειχθείς από τη ΔΟΕ, επίτιμος Μέλος της, κ. Λάμπης Νικολάου, ως interim president, ανταποκρινόμενος στο αίτημα που του υποβλήθηκε, απέστειλε εγγράφως την απόφαση περί ολιγοήμερης αναβολής των εκλογών. Την απόφασή του σεβαστήκαμε απολύτως οι 13 υπογράφοντες και αποχωρήσαμε, όντας βέβαιοι ότι δεν επρόκειτο να διεξαχθούν εκλογές. Ετσι, λοιπόν, οι άνθρωποι, οι οποίοι ήταν στην ΕΟΕ, έφυγαν από το κτίριο, ενώ οι άλλοι, βρισκόμενοι στο δρόμο προς την ΕΟΕ, δεν εμφανίστηκαν ποτέ. Παρά ταύτα, ο κ. Καπράλος, χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα από το καταστατικό, τηλεφώνησε και προσκάλεσε προφορικά 13 από τους 27 εκπροσώπους της Ολομέλειας και διενήργησε εκλογές, χωρίς τη συμμετοχή του υποδειχθέντος από τη ΔΟΕ, προεδρεύοντος, Λάμπη Νικόλαου».
Ακόμη, σημείωναν πως «η διαδικασία της σύγκλησης (σ.σ. της ολομέλειας) δεν θεωρείται απλώς άκυρη και παράνομη, αλλά και νομικά ανυπόστατη» και πως «οι υπογράφοντες στηρίξαμε και στηρίζουμε όλη τη διαδικασία που πρότεινε και εφάρμοσε ο κ. Νικολάου», που επαναλαμβάνουμε ότι ήταν ο μόνος αρμόδιος -σύμφωνα με τη ΔΟΕ- για να διενεργηθούν οι εκλογές.

Τέλος, στην επιστολή τους προς τη ΔΟΕ, οι 13 εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών επισημαίνουν πως «η Διοίκηση της ΕΟΕ καταλήφθηκε πραξικοπηματικά, χωρίς να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία» και πως « το Ολυμπιακό Κίνημα τραυματίστηκε σοβαρά στην Ελλάδα».