Έτσι "κατάντησαν" τον Θρύλο. Αναλυτικά η σύγκριση με ΠΑΟ την τελευταία εξαετία!

ΠΗΓΗ: www.bam.gr
«Οι άνθρωποι που πήραν τις τύχες του πριν 5-6 χρόνια έφτασαν τον Ολυμπιακό στο κατάντημα που είναι τώρα». Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου.
Για να δούμε λοιπόν αναλυτικά πως «κατάντησε» ο Ολυμπιακός και πως ο ΠΑΟ τα τελευταία 6 χρόνια, σεζόν με σεζόν, για να ξέρουμε και τι λέμε.
Σεζόν 2010-11
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ο Θρύλος του Βαλβέρδε στέφεται πρωταθλητής με 70 βαθμούς, μετά την προηγούμενη χρονιά όπου  είχε τερματίσει 5ος!
Ο Ολυμπιακός κερδίζει με συνολικό σκορ 11-1 την αλβανική Μπέσα στο β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ όμως αποκλείεται στον επόμενο γύρο από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ο ΠΑΟ τερματίζει δεύτερος στο πρωτάθλημα, πίσω από το Θρύλο, με 60 βαθμούς.
Ο ΠΑΟ βρίσκεται στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ όπου πετυχαίνει «σπουδαίες» ήττες. Τέσσερις στο σύνολο: ΠΑΟ – Κοπεγχάγη 0-2, Μπαρτσελόνα – ΠΑΟ 5-1, ΠΑΟ – Μπαρτσελόνα 0-3, Κοπεγχάγη – ΠΑΟ 3-1.
Σεζόν 2011-12

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ο Ολυμπιακός και πάλι πρωταθλητής με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του με 73 βαθμούς. Κάνει το νταμπλ, κατακτώντας και το Κύπελλο Ελλάδος νικώντας τον Ατρόμητο στον τελικό.
Στο Τσάμπιονς Λιγκ κάνει κάποιες σημαντικές νίκες στη φάση των ομίλων. Ολυμπιακός – Ντόρμουντ 3-1, Μαρσέιγ – Ολυμπιακός 0-1 και Ολυμπιακός – Άρσεναλ 3-1. Στο Γιουρόπα κερδίζει 2 φορές την Ρούμπιν Καζάν, όμως αποκλείεται δύσκολα στη φάση των «16» από τη Μέταλιστ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ο ΠΑΟ τερματίζει 2ος με 66 βαθμούς. Του αφαιρέθηκαν και 3 λόγω επεισοδίων των οπαδών του στο ντέρμπι με το Θρύλο.
Στο Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείεται στο γ προκριματικό γύρο από την Όντενσε ενώ στο Γιουρόπα τα καταφέρνει εξίσου «καλά» και αποκλείεται στη φάση των πλέι-οφ από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Σεζόν 2012-13

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Το 40ο πρωτάθλημα για το Θρύλο είναι γεγονός. Τερματίζει και πάλι πρώτος με τον Μίτσελ στον πάγκο (μετά από Ζαρντίμ και Νικοπολίδη) με 77 βαθμούς.  Κάνει και πάλι το νταμπλ παίρνοντας το 26ο κύπελλο της ιστορίας του νικώντας στον τελικό τον Αστέρα Τρίπολης με 3-1.
Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κερδίζει εντός έδρας την Άρσεναλ με 2-1 και δύο φορές την Μονπελιέ μια 2-1 και 3-1.
Στην φάση των «32» του Γιουρόπα, αποκλείεται από τη Λεβάντε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Έκτος και καταϊδρωμένος ο ΠΑΟ, «μόλις» 37 βαθμούς πίσω από το Θρύλο. Δεν το λες και άσχημα ή κατάντημα,ε;
Στην Ευρώπη και στο Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλείεται από τη Μάλαγα και δεν καταφέρνει να μπει στους ομίλους, ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ χάνει από Λάτσιο με 3-0, Τότεναμ με 3-1 και Μάριμπορ με 3-0 και δεν συνεχίζει παραπέρα.
Σεζόν 2013-14

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άλλο ένα πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό του Μίτσελ, το 41ο της ιστορίας του.
Στην Ευρώπη και στη φάση των ομίλων του Τσου Λου κάνει 3 νίκες απέναντι σε Μπενφίκα με 1-0, Άντερλεχτ με 3-1 και 0-3 και 2-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην φάση των «16».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα και η μόνη χαρά η κατάκτηση του κυπέλλου κόντρα  στον ΠΑΟΚ.
Ευρώπη. Ποια Ευρώπη; Έκτος είχες τερματίσει πέρσι!
Σεζόν 2014-15

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Άλλο ένα πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό των Μίτσελ και Περέιρα. Όμως και ακόμη ένα νταμπλ με την κατάκτηση του κυπέλλου μετά τη νίκη στον τελικό με 3-1 επί της Ξάνθης.
Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο Θρύλος κερδίζει εντός έδρας με 3-2 την Ατλέτικο Μαδρίτης, 1-0 τη Γιουβέντους και 4-2 τη Μάλμε.
Στους νοκ-άουτ αγώνες του Γιουρόπα αποκλείεται από τη Ντνίπρο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Δεύτερος στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός.  Στο κύπελλο είχε αποκλειστεί στην 3η φάση από την Ξάνθη.
Η Πανάθα αποκλείεται στον γ προκριματικό γύρο του Τσου Λου από τη Σταντάρ Λιέγης.
Στο Γιουρόπα και αφού περάσει τη Μίτιλαντ μπαίνει ομίλους. Εκεί τα πάει πολύ καλά έχοντας 4 ήττες από Ντιναμό Μόσχας, Εστορίλ και Αϊντχόφεν και τερματίζει τελευταίος στον όμιλο με 2 βαθμούς.
Σεζόν 2015-16

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Άλλο ένα πρωτάθλημα για τον αήττητο επί 21 αγωνιστικές Ολυμπιακό του Μάρκο Σίλβα με 85 βαθμούς. Στο κύπελλο έφτασε μέχρι τον τελικό.
Στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός μαζεύει 9 βαθμούς στους ομίλους, όσους και η Άρσεναλ, όμως μένει εκτός συνέχειας έχοντας κερδίσει εκτός έδρας τους Άγγλους με 3-2, 0-1 τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και την ίδια ομάδα 2-1 στο «Καραϊσκάκης».
Στη φάση των «32» του Γιουρόπα, αποκλείστηκε από την Άντρελεχτ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Στη δεύτερη θέση και «μόλις» 30 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό οι «πράσινοι». Οριακά έχασαν την πρωτιά, ή μήπως όχι; Στο κύπελλο είχε αποκλειστεί στην προημιτελική φάση από τον Ατρόμητο.
Στο Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείεται στο γ προκριματικό γύρο από την Κλαμπ Μπριζ. Στη φάση των πλέι-οφ του Γιουρόπα ζει μια από τις μεγάλες στιγμές ως πρέσβης αφού αποκλείστηκε από την Γκαμπάλα!
Σεζόν 2016-17

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Όπως όλα δείχνουν ο Θρύλος θα κατακτήσει και το φετινό πρωτάθλημα. Λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος είναι πρώτος με διαφορά 6 βαθμών από τον 2ο Πανιώνιο. Επίσης είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου όπου και θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.
Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε στο γ προκριματικό του Τσου Λου από τη Χάποελ Μπερ Σεβά.
Στο Γιουρόπα είναι η μόνη ελληνική ομάδα που έπαιζε ως τον Μάρτιο. Πέρασε στο γύρο των πλέι-οφ από την Αρούκα, στους ομίλους κέρδισε Γιανγκ Μπόις, Αστάνα. Στη φάση των «32» πέρασε την Οσμανλισπόρ και αποκλείστηκε στη φάση των «16» από την Μπεσίκτας προδομένος από τον τερματοφύλακά του τον Λεάλι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή είναι τέταρτος και θα παλέψει για να μην μείνει εκτός των πλεϊ-οφ. Κέρδισε με 1-0 στο ντέρμπι απέναντι σε έναν κάκιστο Ολυμπιακό και αυτό του φτάνει. Στο Κύπελλο αντιμετωπίζει στον ημιτελικό τον ΠΑΟΚ.
Δυστυχώς ο ΠΑΟ δεν μπόρεσε να πάει πέρα από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.  Εκεί έχασε από Θέλτα, Σταντάρ Λιέγης και Άγιαξ με το μόνο του θετικό αποτέλεσμα να είναι ένα 2-2 στη Λιέγη!

Η ΣΟΥΜΑ των τελευταίων 6 χρόνων
Αυτή τη στιγμή το «κατάντημα» του Ολυμπιακού είναι 25ο στην Ευρώπη ενώ η Πανάθα 127η!
Ο Θρύλος είναι πρωταθλητής και τις 6 προηγούμενες χρονιές και πάει για την 7η! Έκανα το νταμπλ 3 φορές τα τελευταία 6 χρόνια και ίσως το κάνει και φέτος, ενώ στην Ευρώπη είναι η μόνη ελληνική ομάδα που συνεχίζει μέχρι τον Φλεβάρη και το Μάρτη.
Ο Θρύλος έχει ένα προπονητικό και ένα γήπεδο για τα οποία καμαρώνει και δεν ντρέπεται για αυτά στην Ευρώπη.
Τα τελευταία 6 χρόνια τον Ολυμπιακό έχουν προτιμήσει τεράστιοι παίκτες, ενώ εξίσου τεράστιες ομάδες έχουν εφοδιαστεί παίκτες από το Θρύλο.
Όσο για τον Ερασιτέχνη, τι να πει κανείς που είναι κυρίαρχος σε όλα τα αθλήματα χωρίς αντίπαλο!
Με αυτά και με αυτά να ευχηθούμε στον Παναθηναϊκό αυτό:
«Μακάρι να σας πάρει και εσάς κάποιος που να σας καταντήσει σαν τον Θρύλο της τελευταίας εξαετίας».

Φιλάκια!