1) Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει περίπτωση αφαίρεσης βαθμών για τον Ολυμπιακό, 2) Η πρόσθετη παρέμβαση του ΠΑΟΚ θα απορριφθεί αφού δεν προβλέπεται από τον κανονισμό, 3) Στο κενό έπεσε το… σώου που πήγαν να κάνουν οι Θεσσαλονικείς αφού έστειλαν εξώδικες προσκλήσεις για να καταθέσουν οι έξι διαιτητές και όλοι οι παρατηρητές (αγώνα, τηλεοπτικών, κτλ) για να καταθέσει τελικά μόνο ο Λασκαράκης

***Θα είναι σκάνδαλο ακόμη και αν τιμωρηθεί η έδρα των Πειραιωτών
1) Οσοι προσπάθησαν να κάνουν ζημιά στον Ολυμπιακό είναι εκτεθειμένοι. Ο ΠΑΟΚ είχε στηρίξει όλες τις ελπίδες του στην κατάθεση του βοηθού παρατηρητή Περικλή Λασκαράκη. Αν και πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, κατέθεσε ως μάρτυρας της ομάδας της Θεσσαλονίκης, όμως όσα υποστήριξε στην κατάθεσή του για τον αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ, ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, δεν περιλαμβάνονται σε κανένα επίσημο έγγραφο. Ούτε η ΔΕΑΒ, ούτε η αστυνομία ούτε όσα αναγράφονται στην έκθεση του παρατηρητή, προέδρου της ΕΠΣ Κεφαλληνίας-Ιθάκης, Θεμιστοκλή Βαλσαμή, αναφέρουν ότι υπήρξε επίθεση εναντίον του.
Οι δικηγόροι του Ολυμπιακού κατάφεραν να τον στριμώξουν και φαίνεται ότι κατάφεραν και να τον εκθέσουν. Ο Λασκαράκης έγινε κάθιδρος όταν… έβγαιναν, από τις ρωτήσεις, οι αντιφάσεις του. Μέχρι και οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ (Λάμπρος Μπίρδας, Αχιλλέας Μαυρομάτης) φάνηκε πως τον κοιτούσαν με ανοιχτό το στόμα. Ο δε Λασκαράκης φαινόταν να τα έχει χάσει, έδειχνε κάθιδρος, ενώ ζήτησε και καρέκλα για να καθίσει.
Αναλυτικά οι αντιφάσεις Λασκαράκη μετά από τις ερωτήσεις των Βασίλη Δημακόπουλου και Αργύρη Λίβα:
Δημακόπουλος: «Στα αποδυτήρια υπήρχαν δέκα αστυνομικοί. Υπήρχαν αξιωματικοί της αστυνομίας μεταξύ αυτών;».
Λασκαράκης: «Ναι».
Δημακόπουλος: «Γιατί δεν αναφέρουν το γεγονός στην καταγραφή της έκθεσης της αστυνομίας;».
Λασκαράκης: «Δεν ξέρω».
Δημακόπουλος: «Ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ έγραψε “συνέχισαν να βρίζουν τους διαιτητές και τον β’ παρατηρητή κ. Λασκαράκη. Προς το πρόσωπο του κ. Λασκαράκη υπήρξε έντονη λεκτική επίθεση και να του λένε ότι είσαι άνθρωπος του Μπέου”... Δεν λέει τίποτα όμως, ότι σας χτύπησε, ότι σας απώθησε, ότι σας τράβηξαν τη γραβάτα. Μπορείτε να πείτε γιατί δεν τα έγραψε αυτά;».
Λασκαράκης: «Δεν μπορώ...».
Δημακόπουλος: «Ο παρατηρητής του αγώνα δεν αναφέρει τίποτα από όσα μας εκθέσατε. Σταματάει στη λεκτική επίθεση. Μπορείτε να δώσετε κάποια εξήγηση; Η αστυνομία επίσης. Τίποτα από όσα γράφονται δεν αρμόζει σε αυτά που περιγράφετε. Γιατί κανείς δεν γράφει τα υπόλοιπα;»
Λασκαράκης: «Δεν ξέρω...».
Δημακόπουλος: «Ολοι οι παρόντες δεν επιβεβαιώνουν αυτά που εσείς λέτε».
- Εδώ είναι που ο Λασκαράκης ζητά από την έδρα αν μπορεί να καθίσει, παράκληση που γίνεται αποδεκτή.
Δημακόπουλος: «Παρ’ όλα αυτά κανείς δεν επιβεβαιώνει. Με ποιους παράγοντες του Ολυμπιακού συνομιλήσατε; Ηταν ευγενικοί;».
Λασκαράκης: «Η δική μου συμπεριφορά ήταν ευγενική. Από κάποιους εξ αυτών δεν εδέχθη ανάλογη συμπεριφορά».
Δημακόπουλος: «Αυτοί που εξαιρείται τι έπραξαν».
Λασκαράκης: «Μου έλεγαν ότι είναι άνθρωπος του Μπέου».
Δημακόπουλος: «Είναι σύνηθες να βρίζουν τους διαιτητές, να λέτε μας... αυτοσατε... Είναι έκφραση μειώσεως της προσωπικότητας».
Λασκαράκης: «Είναι ανεπίτρεπτο, αν και σύνηθες».
Λίβας: «Μετά από πόση ώρα σας έκαναν επίθεση αυτοί που λέτε εσείς;».
Λασκαράκης: «Πέρασαν 2-3, 3-4 λεπτά»!
Λίβας: «Αλλη μια αντίφαση, ο παρατηρητής γράφει ότι δέχθηκε λεκτική επίθεση ο κ. Λασκαράκης κατά την είσοδό μας στα αποδυτήρια. Και δεν είδατε ποδοσφαιριστή μας, που ο ένας πήγε στο νοσοκομείο. Την αστυνομία να χτυπά τον Μποτία, τον Καπίνο…».
Λασκαράκης: «Προσπαθείτε να με παγιδέψετε…».
Λίβας: «Στο τέλος τι είδατε;».
Λασκαράκης: «Ξεκίνησαν όλα με την επίθεση σε ανθρώπους της ΑΕΚ».
-Λίβας: «Από κανένα έγγραφο, ούτε από δημοσιεύματα δεν προκύπτει ότι έχει παράπονα η αποστολή της ΑΕΚ. Και γιατί από την ΑΕΚ δεν αναφέρθηκε τίποτα; Επίσης στο τέλος πότε φύγατε;»
Λασκαράκης: «Εφυγα τα μεσάνυχτα, δεν υπήρχε κόσμος τότε. Η αστυνομία με πήγε και στο αυτοκίνητό μου. Δεν... φοβόμουν, ήμουν σούπερμαν, τρομοκρατημένος ήμουν και παραμένω! Ηθελα να φύγω, κ. Λίβα. Μετά το πέρας δεν με παρεμπόδισε κανείς, στη διάρκεια του αγώνα συνεχώς».
2) Η πρόσθετη παρέμβαση του ΠΑΟΚ θα απορριφθεί, καθώς δεν προβλέπεται από τον κανονισμό. Η Πειθαρχική Επιτροπή θα αποφανθεί με την απόφασή της, ενώ με την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε περίτρανα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών, αφού επίθεση στον Λασκαράκη δεν προκύπτει από πουθενά.
3)Πλην της… συντριβής με την κατάθεση Λασκαράκη, ο ΠΑΟΚ υπέστη μια ακόμη συντριβή. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε στείλει εξώδικες προσκλήσεις για να παραστούν ως μάρτυρες οι διαιτητές του αγώνα (ο Παπαπέτρου της ΕΠΣ Αθήνας, ο Κύζας της Δράμας, ο Θάνος των Γρεβενών, ο Κούλα της Ξάνθης, ο Δημητριάδης της Μακεδονίας και ο Καραντώνης της Βοιωτίας), καθώς και όλοι οι παρατηρητές (αγώνα, τηλεοπτικών κτλ.), συνολικά δέκα άτομα, όμως ουδείς φάνηκε. Ο ΠΑΟΚ θέλησε να επιβάλει δική του διαδικασία, όμως η Πειθαρχική Επιτροπή τού έκοψε τον… βήχα, καθώς ζήτησε να καταθέσει μόνο ένας δικός του μάρτυρας, αν και ούτε αυτό προβλέπεται.
Ετσι έφυγαν άπραγοι οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ, Λυσσάνδρου, Δημητριάδης και Δημάτος. Πάντως, δεν είχαν τίποτα να πουν, αφού αν γινόταν κάτι, η ΠΑΕ θα έκανε καταγγελία.
Ακόμη και αν ληφθεί υπόψη η πρόσθετη παρέμβαση του ΠΑΟΚ (η Πειθαρχική Επιτροπή δεσμεύτηκε να αποφανθεί με την απόφασή της), κάτι που επαναλαμβάνουμε ότι με βάση τον κανονισμό θα είναι μέγα σκάνδαλο, η κατάθεση Λασκαράκη είναι μια… τρύπα στο νερό. Παράλληλα εκτέθηκαν και οι Θεσσαλονικείς που ονειρεύτηκαν πρωτάθλημα στα… χαρτιά, αν και ο Σαββίδης διατυμπανίζει ότι θέλει να σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εξυγίανση με πρωταθλήματα στα χαρτιά γίνεται;

ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΕΝΤΖΟΥ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ:
Από την πλευρά του ο Γιάννης Βρέντζος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, καθώς περιληπτικά τόνισε:
-«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται με κράνη και ρόπαλα να τραυματίζονται οι αστυνομικοί. Εμείς δεν είδαμε κανέναν τραυματία αστυνομικό».
-«Δεν υπήρξε εξύβριση και απώθηση παρατηρητή».
-«Ο αγώνας κύλησε ομαλά και κανένας από την ΑΕΚ δεν είπε κάτι».
-«Γίνεται μια προσπάθεια σύγχυσης των χώρων του γηπέδου. Τα αποδυτήρια είναι μακριά από εκεί που προσπάθησαν να μπουν οπαδοί. Ο χώρος δεν έχει σχέση με τα αποδυτήρια».
-«Κανένας από τους αξιωματούχους δεν εξέφρασε κάποιο παράπονο. Και δεν καταλαβαίνω πώς μια-δύο ημέρες επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί μια εικόνα εντυπώσεων ότι έγιναν φοβερά πράγματα»
Αναλυτικά η κατάθεσή του:
«Κανένας άνθρωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν έβρισε τους διαιτητές. Οταν αποχώρησαν οι διαιτητές, υπήρξαν κάποιες λεκτικές αντιπαραθέσεις, κακώς, των παραγόντων Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Υπήρξαν σπρωξίματα... Τότε οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πρωτόγνωρη βία και ειδικά στα αποδυτήρια. Τραυματίστηκε ένας υπάλληλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οσο για τους τραυματισμούς των αστυνομικών δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται με κράνη και ρόπαλα να τραυματίζονται εκείνοι... Εμείς δεν είδαμε κανέναν τραυματία αστυνομικό. Σας λέω ότι ο χώρος ήταν περίπου στα 70 τετραγωνικά με δύο διμοιρίες ΜΑΤ και άλλους παράγοντες, καταλαβαίνετε ότι δεν υπήρχε χώρος...
Οσο για την προσπάθεια κάποιων οπαδών από την είσοδο των vip να μπουν μέσα, έμειναν εκεί, δεν έχει αυτός ο χώρος καμία σχέση με τα αποδυτήρια. Ως προς τους πυρσούς, σε τέτοια ματς γίνεται και σύνηθες, αλλά δεν έπεσαν κάτω...
Για την εξύβριση και την απώθηση του βοηθού παρατηρητή δεν υπήρξε κάτι τέτοιο. Στο ημίχρονο υπήρχαν παράπονα προς τους διαιτητές από παράγοντες και των δύο ομάδων εν μέσω μεγάλης αστυνομικής δύναμης.
Αν εξαιρέσουμε το περιστατικό της έντασης με τα ΜΑΤ, που δεν καταλαβαίναμε γιατί έγινε αυτή η χρήση βίας και δεν καταλάβαμε γιατί έγινε και κράτησε λίγα λεπτά, γενικά κύλησε ομαλά και κανένας από την ΑΕΚ δεν μας είπε κάτι. Ούτε στα αποδυτήρια υπήρξε κάποια επαφή και τα περιστατικά που συζητάμε είναι αυτά, που δυστυχώς μπορεί να υπάρξουν από εντάσεις για τη διαιτησία. Κανένας από τους αξιωματούχους δεν εξέφρασε κάποιο παράπονο. Και δεν καταλαβαίνω πώς μια δύο ημέρες επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί μια εικόνα εντυπώσεων ότι έγιναν φοβερά πράγματα...».
- Η έδρα ρώτησε αν έγιναν τα συνηθισμένα...
«Δεν εμποδίστηκε ο διαιτητής. Δεν υπήρξε ούτε απειλή ούτε απώθηση του βοηθού παρατηρητή. Υπάρχει η ένταση και ζητάμε από τον παρατηρητή να βοηθήσει την ΑΕΚ να πάει στα αποδυτήρια της. Αν υπήρξε τραυματισμός αστυνομικούς σε αυτόν τον μικρό χώρο θα φαινόταν. Ηταν 30 άτομα από τις διμοιρίες και άλλοι αστυνομικοί και ποδοσφαιριστές μέσα στα αποδυτήρια. Και γίνεται και μια προσπάθεια σύγχυσης των χώρων του γηπέδου».