Γελάει ο κόσμος! Σιδηρόπουλος!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Επιμένουμε και το γράφουμε… Η ξεφτίλα της παράνομης, σύμφωνα με τον κανονισμό, ΚΕΔ δεν έχει όρια. Με κάθε ορισμό που κάνουν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης πάνε από το κακό στο χειρότερο. Με ποια λογική έβαλαν τον Σιδηρόπουλο στη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός, αν και έπρεπε να είχε τιμωρηθεί για τα λάθη του στον πρώτο ημιτελικό Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0;
Για την ακρίβεια δεν γελάει ο κόσμος. Γελάνε μαζί τους και τα τσιμέντα! Οπως θα είδατε, κανείς πλέον δεν τον αποκαλεί κορυφαίο, αφού τα έχει κάνει μαντάρα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σημειώστε πως από λάθος του Σιδηρόπουλου προκρίθηκε η ΑΕΚ στον ημιτελικό, όπου αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό. Παράλληλα είναι ένας διαιτητής που αδικεί συνεχώς τους «ερυθρόλευκους», ενώ ταυτόχρονα έκανε σημαντικά λάθη στα περισσότερα από τα παιχνίδια που σφύριξε φέτος.
Στο ματς πρωταθλήματος Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0 δεν απέβαλε τον Πατίτο, ο οποίος χτύπησε εκτός φάσης τον Φιγκέιρας (58’). Τη συγκεκριμένη παράβαση, όταν το ματς ήταν στο 1-0, δεν είδε ούτε ο βοηθός Ευθυμιάδης (Πιερίας) που επίσης τον έβαλαν στο ΟΑΚΑ. Επίσης, στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-0 ο χειρότερος διαιτητής της σεζόν στη Superleague και στο Κύπελλο έδωσε πέναλτι-φάντασμα σε βουτιά του Βιγιαφάνιες, καθώς ο Μποτία βρήκε ξεκάθαρα την μπάλα. Η φάση έγινε στο 60’, η «ερυθρόλευκη» ομάδα είχε σκοράρει τρεις φορές και αν ο Λεντέσμα ευστοχούσε, οι «πράσινοι» θα έμπαιναν ξανά στο παιχνίδι.
Και μόνο αυτά τα δύο ματς είναι αρκετά να μην ξαναμπεί ο Σιδηρόπουλος στον Ολυμπιακό. Δεν τον έβαζαν, πώς τον θυμήθηκαν ξαφνικά μετά από 5,5 μήνες;
Αναλυτικά η διαιτητική ομάδα στον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου:
ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 26/04 (19:00)
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας),
Μπαλτάς (Αχαΐας)
4ος: Ευαγγέλου (Αθηνών)
Επιπρόσθετοι: Κομίνης (Θεσπρωτίας),
Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Παρατηρητής: Μπίκας (Χαλκιδικής)


Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ διαιτητής της σεζόν στη Superleague και στο Κύπελλο. Ακατάλληλος και για να σφυρίζει…


Εστρωσε χαλί στην ΑΕΚ

Οπου ανύπαρκτο πέναλτι και Σιδηρόπουλος. Ο διεθνής ρέφερι έστρωσε χαλί -η κριτική είναι αγωνιστική- στην ΑΕΚ για να περάσει στον ημιτελικό Κυπέλλου. Στη ρεβάνς του προημιτελικού με τον Πλατανιά, μπορεί να νίκησε 3-0, όμως το ματς τελείωσε στο 12’, όταν έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στους γηπεδούχους σε βουτιά του Μάνταλου. Μάλιστα στη συγκεκριμένη φάση έκανε και δεύτερο λάθος, αποβάλλοντας τον Μπανανά, αν και έπρεπε να του δείξει κίτρινη για το μαρκάρισμα στον Μάνταλο. Στις 26 Φεβρουαρίου ο Σιδηρόπουλος σφύριξε Λεβαδειακός-ΠΑΣ 2-1 και παραδέχθηκε ότι ήταν κουρασμένος, όμως λίγες μέρες μετά τον έβαλαν στην ΑΕΚ!


Ασυλία

Αν τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν φυσιολογικά, ο Σιδηρόπουλος θα έπρεπε να είναι τιμωρημένος για τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0. Αν και χρειάστηκε να συνεργαστεί με τον επιπρόσθετο Κομίνη, που θα έχει τον ίδιο ρόλο και στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός, δεν έδωσαν το οφθαλμοφανέστατο πέναλτι στο χέρι του Χουλτ, όταν το ματς ήταν στο 1-0. Επίσης, ο ΠΑΟΚ φώναξε και για επιθετικό φάουλ στο πρώτο γκολ.


«Ρεσιτάλ»

Σε αρκετά ματς και όχι μόνο στα προαναφερόμενα, ο Σιδηρόπουλος ήταν για γέλια και έδωσε… ρεσιτάλ από λάθη. Η αρχή έγινε την τρίτη αγωνιστική όταν είδε παράβαση σε βουτιά του Μπεργκ (Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-3), αν και ο Μαχαίρας δεν ανέτρεψε τον Σουηδό του ΠΑΟ. Με το… φάντασμα του Σιδηρόπουλου ο ΠΑΟ έκανε το 0-1.


Απαιχτος

Μια από τα ίδια και στο παιχνίδι Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης 1-1. Ο Μπέρτος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, χρησιμοποιώντας το χέρι του, αλλά πού να το δει ο Σιδηρόπουλος. Το… κορυφαίο το έκανε στο Πανιώνιος-Ξάνθη 2-0. Ο Καρασαλίδης έκανε φάουλ στον Μαχμούτοβιτς και ο Σιδηρόπουλος σε συνεργασία με τον Κωσταρά, που ήταν απέναντι, καταλόγισαν πέναλτι. Αν το έκαναν άλλοι, δεν θα οριζόταν ποτέ από την… κωμική ΚΕΔ.



Κράξιμο

Μέχρι και ο Κολίνα πέταξε έξω από τους ορισμούς τον Σιδηρόπουλο. Για τη φάση των «16» του Champions League Αρσεναλ-Μπάγερν 1-5 δεν έδωσε πέναλτι στους γηπεδούχους και ο Βενγκέρ τον έκραξε άσχημα, αφού η γηπεδούχος μπορούσε να κάνει το 2-0. Μετά καταλόγισε ένα ανύπαρκτο υπέρ των Γερμανών, ενώ απέβαλε κακώς τον Κοσιελνί. 


Τον… θυμήθηκαν ξανά

Εκεί που δεν έβαζαν καθόλου τον Αρετόπουλο, ξαφνικά τον θυμήθηκαν και τον έβαλαν επιπρόσθετο του Σιδηρόπουλου στο ΟΑΚΑ. Ποιον; Τον Αρετόπουλο! Που παραλίγο να αποκλείσει τον Ολυμπιακό με τα σφυρίγματά του στον προημιτελικό με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Στο ματς που έδειξε μια τραβηγμένη κίτρινη και μια ανύπαρκτη δεύτερη στον Μποτία, ο οποίος δεν έπαιξε στην Τούμπα. Μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο έδωσε μόλις τρία φάουλ στους «ερυθρόλευκους». Να γιατί τον θυμήθηκαν.


Εστειλαν και… μήνυμα;

Ο Κύζας δεν έπρεπε να τιμωρηθεί, καθώς προηγήθηκε χέρι του Πατίτο πριν σκοράρει, στον πρώτο ημιτελικό Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2, καθώς ήταν επιπρόσθετος και όλος καμάρι έδειξε ότι η μπάλα βρήκε το σώμα του, όμως το ριπλέι τον εξέθεσε. Ομως, όχι μόνο δεν τον τιμώρησαν, αλλά τον επιβράβευσαν. Στο Καραϊσκάκη ήταν επιπρόσθετος, όμως την Πέμπτη τον έβαλαν να σφυρίξει ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός. Δεν στέλνουν μήνυμα ότι επιβραβεύονται όσοι κάνουν λάθη κατά του Ολυμπιακού;



Εκτός από τον Αρετόπουλο, και ο Κομίνης ο οποίος είναι επιπρόσθετος στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ-Ολυμπιακός) έχει αδικήσει στο παρελθόν τους «ερυθρόλευκους». Και στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, όπου δεν απέβαλε Μολέδο, Βιγιαφάνιες και δεν έδωσε ένα πέναλτι στους «ερυθρόλευκους», όπως και στο ματς Ξάνθη-Ολυμπιακός 2-0 σε εξόφθαλμη ανατροπή στον Μανθάτη.

Πορεία ανάλογη με του Σιδηρόπουλου έχει και ο βοηθός Ευθυμιάδης (Πιερίας). Κι αυτός έχει κάνει λάθη σε αρκετά ματς, όμως πέρα βρέχει για τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη που συνεχίζουν να τον ορίζουν. Το ίδιο ισχύει και για τον δεύτερο βοηθό Μπαλτά (Αχαΐας), ο οποίος επέστρεψε στους πίνακες μεσούσης της περιόδου και τον πάνε τρένο στους ορισμούς. Απαντες από ενώσεις της… εξυγίανσης.





Σχόλια