Δεν ξέρατε. Δεν ρωτάγατε;

Η μία μετά την άλλη οι επικοινωνιακές κατασκευές των συνεργαζόμενων (κατά περίπτωση) δυνάμεων της εξυγίανσης/εξομάλυνσης/κάθαρσης καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι μη αντέχοντας να αναμετρηθούν με την αλήθεια, την πραγματικότητα και τη δυναμική των κανονισμών, ακόμη και αν οι τελευταίοι γίνονται ( για λόγους αντίστασης) λάστιχο. Ίσα - ίσα που η ελαστικοποίηση αυτή ερμηνεύει, με τον πλέον εμφαντικό τρόπο, τους σχεδιασμούς και τις υπόγειες διαδρομές των …εξυγιαντών με τμήμα της πολιτικής εξουσίας γελοιοποιώντας ακόμη περισσότερο τους εμπνευστές όλου αυτού του σκηνικού, που δεν λένε να βάλουν μυαλό αν και πάνε από ήττα σε ήττα.
Την καταστροφή του Ολυμπιακού και του προέδρου του Βαγγέλη Μαρινάκη διακινούσαν ως "τελική λύση" οι κάθε λογής σεναριογράφοι της εξυγίανσης, πρωταθλητής και τροπαιούχος κατέληξαν ο Θρύλος και ο Μαρινάκης ανεμίζοντας το έβδομο σερί πρωτάθλημα σε εφτά διοργανώσεις αφήνοντας τους κατασκευαστές αποφάσεων να απολογούνται στα αφεντικά που έρχονται και ζητάνε λογαριασμό.
Πέρα από το γεγονός πως για να σταθεί κάποιος απέναντι στην ευρύτερη πραγματικότητα ( αθλητική, πολιτική, επιχειρηματική, οικονομική, κοινωνική κ.λ.π.) που λέγεται Ολυμπιακός και να επιδιώξει την καταστροφή της σημαίνει πως πρέπει να έχει πάρει πολύ σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του, είναι εξαιρετικά αστείο πως ξεκίνησε μια ολόκληρη ιστορία καταγγελιών, αναφορών, διώξεων και απειλών χωρίς αυτοί που τη σχεδίασαν να γνωρίζουν στοιχειωδώς ποδοσφαιρικούς κανονισμούς.
Ο Πλατανιάς θυμήθηκε να προχωρήσει σε καταγγελίες εναντίον του Ολυμπιακού επικαλούμενος βιαιοπραγίες σε βάρος ποδοσφαιριστών του. Την ανακάλυψη υιοθέτησαν όλα τα ταγμένα παπαγαλάκια μεταφέροντας αυτούσιες δήθεν αποκαλύψεις και νομικές εκτιμήσεις των κάθε λογής ειδικών της πλάκας που περιφέρονται περί την ΕΠΟ. Άρθρα επί άρθρων, αναλύσεις επί αναλύσεων, εκτιμήσεις επί εκτιμήσεων με εκείνο το περισπούδαστο ύφος του γιαλαντζί ειδικού χάϊδεψαν τα αυτιά των κάθε λογής αφεντικών που πληρώνουν τα δόλια και προκοπή δεν βλέπουν.
Δεν βρέθηκε, επειδή δεν ρώτησαν, ένας να τους πει " λεβέντες, αυτά που σας υπόσχονται είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Από πουθενά δεν προκύπτει ούτε μια στο άπειρο πιθανότητα τιμωρίας του Ολυμπιακού για κάτι που ουδέποτε συνέβη, ουδέποτε κατεγράφη από κανένα αρμόδιο ποδοσφαιρικό όργανο ή την αστυνομία και ουδέποτε δημοσιοποιήθηκε στις ποδοσφαιρικές αρχές. Τι ξεκινάτε να κάνετε; Πλούσιους τους δικηγόρους;".
Οι ξύπνιοι το κατάλαβαν αμέσως και ανέκρουσαν πρύμναν. Χρησιμοποίησαν, μάλιστα, τις γνώσεις τους για να παριστάνουν τους ειδικούς και να πουλάνε εκδούλευση του στυλ "σας τάλεγα εγώ αλλά δεν με ακούγατε".
Και αυτή η "πολύκροτη" υπόθεση έκλεισε πριν καν ανοίξει. Ακόμη ένας μεγαλειώδης θρίαμβος των εξυγιαντικών δυνάμεων καταγράφηκε στη σύγχρονη ποδοσφαιρική ιστορία και θα έχουν να τον διηγούνται όλοι οι δευτερότριτοι στα εγγόνια τους.

Υ.Γ. Λεβέντες, δεν ξέρατε (ανθρώπινο είναι), δεν ρωτούσατε για να μην γίνετε ρεζίλι των σκυλιών;