Σοβαρές ευθύνες για μια γελοία κατάσταση

 ***Ο κ. Ινφαντίνο με τον κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για όσα παρανοϊκά και πρωτόγνωρα βιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο
 ***Γίνονται απόπειρες ενεργοποίησης της τακτικής δικαιοσύνης, επειδή, ακριβώς, τους το επιτρέπει το θεσμικό πλαίσιο που αυτοί συμφώνησαν  
Ανεξαρτήτως της γάργαρης γελοιότητας, που χαρακτηρίζει εξελίξεις όπως η ανακοινωμένη με κάθε επισημότητα προκαταρκτική εξέταση για τα όσα "συνέβησαν" στο ημίχρονο του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά σε βάρος (οποία πρωτοτυπία!) ποδοσφαιριστών της φιλοξενούμενης ομάδας (!!!) η φαιδρή αυτή υπόθεση θέτει ένα σοβαρότατο θέμα.
Πρόκειται για την παράδοση του ελληνικού ποδοσφαίρου, των κανόνων που το διέπουν, των κανονισμών με βάση τους οποίους οργανώνεται και λειτουργεί και της Ρήτρας Ανεξαρτησίας (σ.σ. αυτοδιοίκητο) που πρέπει να το διαπνέει  στην κρατική αθλητική νομοθεσία, στους όρους και στους χώρους  που αυτή εφαρμόζεται.
Την εξαιρετικά σοβαρή αυτή εξέλιξη κανείς πλέον δεν μπορεί να την αρνηθεί.
Οι πειθαρχικές υποθέσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν μετατραπεί σε θέματα που αφορούν και επιχειρείται να επιλυθούν από την τακτική δικαιοσύνη με όρους ποινικού κώδικα και πρακτικές τακτικών δικαστηρίων. Εισαγγελικές παρεμβάσεις προς τις πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ καταγράφονται ως απολύτως αποδεκτές, εντολές προς τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς διαβιβάζονται, από κοντά και προτροπές προς την Διεύθυνση Αθλητικής Βίας. Αυτή η τραγική ταύτιση του ποδοσφαιρικού πειθαρχικού κώδικα και των ποδοσφαιρικών κανονισμών με τον ποινικό κώδικα και τις δικαστηριακές τακτικές δεν δείχνει να απασχολεί κανένα από τα υφιστάμενα ποδοσφαιρικά όργανα, ούτε να συγκινεί δικηγόρους και δικηγορίσκους που «βγάζουν το παντεσπάνι τους» από το άθλημα. Όλοι δείχνουν να έχουν αποδεχθεί τη μοίρα τους.
Ζητήματα σχετικά με την επιβεβλημένη αλλαγή της κατάστασης αυτής (πολιτικά και κυβερνητικά πάντως δεν προβλέπεται καμία εξέλιξη) τίθενται και πολλά, αλλά δεν είναι της ώρας, καθώς το οργανωμένο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει παραδοθεί, χωρίς ίχνος αντίστασης, στα χέρια μιας διορισμένης κυβερνητικής παρέας, που το διακονεί μόνο για την υπεράσπιση των πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων που την διόρισαν και τη στηρίζουν (με ή άνευ δείπνων σε ημέρες νηστείας).
Το κορυφαίο ζήτημα που προκύπτει αφορά, αποκλειστικά, στη FIFA και την UEFA, δηλαδή (ονομαστικά) στον κ. Ινφαντίνο και στον κ. Θεοδωρίδη που συνέργησαν, αποδέχθηκαν, συμφώνησαν την πλήρη παράδοση, στο θεσμικό και πολιτικό επίπεδο, του ελληνικού ποδοσφαίρου στην κυβέρνηση και ειδικότερα σε μια συγκεκριμένη φράξια στο Μέγαρο Μαξίμου την άνοιξη του 2015 με τον γνωστό νόμο Κοντονή.
Ο κ. Ινφαντίνο με τον κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για όσα παρανοϊκά και πρωτόγνωρα βιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο και για το ότι έχει καταστεί όμηρος δικαστικών αιθουσών, προς δόξα  διάφορων "έξω- δικαστικών" ομάδων που κινούνται με επιτυχία εντός του ελληνικού ποδοσφαιρικού χώρου και επιχειρούν να τον ελέγξουν έως και της ύστατης αναπνοής του.
Ο κ. Ινφαντίνο με τον κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη σχεδίασαν και πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση την παράδοση της Ε.Π.Ο. στην κομματική επετηρίδα του ΣΥΡΙΖΑ και στους εκάστοτε υπουργεύοντες τον αθλητισμό για πολύ απλούς και πολύ προσωπικούς λόγους.  Στη δική τους σύμφωνη γνώμη στηρίχτηκε η κορυφαία θεσμική αλλαγή που έχει εξευτελίσει κάθε έννοια της Ρήτρας Ανεξαρτησίας, δηλαδή του αυτοδιοίκητου, στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από τη δική τους απολύτως ανεύθυνη στάση ξεφύτρωσαν τα κοράκια και βρήκαν την ευκαιρία να υπαγάγουν το ποδοσφαιρικό κανονιστικό πλαίσιο στην κρατική αθλητική νομοθεσία και στην δικαιοσύνη των τακτικών δικαστηρίων.
Οι τελευταίας εσοδείας, αστείες μεν, υπαρκτές δε, δικαστικές περιπέτειες του Ολυμπιακού, που εξελίσσονται έξω και πέρα από κάθε ποδοσφαιρική λογική και ποδοσφαιρική κανονιστική πρόβλεψη, τη συμφωνία αυτή έχουν αφετηρία και αυτήν πληρώνουν η ομάδα και ο κ. Μαρινάκης. Όσοι έχουν βάλει στόχο ζωής να καταστρέψουν τον Ολυμπιακό (και προφανώς έχουν αποδεχθεί ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί ποδοσφαιρικά, οικονομικά, επιχειρηματικά, κοινωνικά κ.λ.π.) έχουν στραφεί προς απόπειρες ενεργοποίησης της τακτικής δικαιοσύνης, επειδή, ακριβώς, τους το επιτρέπει το θεσμικό πλαίσιο που συμφώνησαν ο κ. Ινφαντίνο με τον κ. Θεοδωρίδη     το 2015 με τον τότε υφυπουργό αθλητισμού, διαδίδοντας εκ των υστέρων ότι "ο υπουργός τους ξεγέλασε, μιας και άλλα συμφώνησαν και άλλα περιείχε τελικά η νομοθετική παρέμβαση που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή".

Την σημαντικότατη αυτή πλευρά των όσων βιώνει η ερυθρόλευκη οικογένεια κανείς δεν δικαιούται ούτε να παραβλέπει, ούτε, πολύ περισσότερο, να ξεχνάει.