Βγάζει μάτια η αδικία

***Δυο μέτρα και δυο σταθμά: Εξοντωτική ποινή στον Ολυμπιακό, όμως πέρα… έβρεχε για Μελισσανίδη, Αλαφούζο, Σπανό και μάλιστα για «σκληρά» περιστατικά που καταγράφηκαν στα φύλλα αγώνων
www.gavros.gr
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ισονομία είναι μόνο ότι θέλουν ο ΠΑΟΚ και η προπαγάνδα! Για αυτούς ισχύουν άλλοι κανονισμοί, καθώς στον Ολυμπιακό επιβλήθηκε η εξοντωτική ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών και πρόστιμο 150.000 ευρώ για γεγονότα που δεν έγιναν. Όμως, για ομάδες της… εξυγίανσης δεν ίσχυσε κάτι ανάλογο, αφού ο Ατρόμητος έπεσε στα… μαλακά, παρότι ο Σπανός έπιασε από το λαιμό διεθνή βοηθό, ενώ… πέρα έβρεξε για τις απειλές Μελισσανίδη, Αλαφούζου κατά παρατηρητή και διαιτητή, αντίστοιχα, αφού δεν τιμωρήθηκαν ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο ΠΑΟ.

Αναλυτικά:

1) Η αθώωση του διοικητή της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, μετά τη φραστική επίθεση στον παρατηρητή διαιτησίας του περσινού αγώνα πρωταθλήματος ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Μάλιστα η όλη διαδικασία κόντεψε να κρατήσει έναν ολόκληρο χρόνο. Στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής Καλογερόπουλος έγραψε τα εξής: «Μετά τη λήξη του αγώνα ο παρατηρητής διαιτησίας κ. Κύρκος Δημήτριος μας δήλωσε ότι: Στο 30’ του αγώνα κινήθηκε απειλητικά εναντίον του και του επιτέθηκε φραστικά ο κ. Μελισσανίδης Δημήτρης, λέγοντας του σε έντονο ύφος: Αρχ... τι ήρθες να κάνει εδώ; Πάλι στον ίδιο αγώνα ρε ξεφτιλισμένε; Καλά τα γράφει ο Δουκάκος ότι είσαι κολλητός του Βασσάρα και παίζεις συνέχεια. Θα σε λιώσω. Θα σε πνίξω με το κασκόλ. Θα σε γ.... Γ... τη συμμορία σας. Μετά το τέλος του ημιχρόνου κινήθηκε πάλι ο ίδιος προς το μέρος του και τον απείλησε λέγοντάς του: Θα σε τινάξω στον αέρα. Ξέρω που μένεις και τι κάνεις. Είσαι μέλος της συμμορίας».

2) Απαλλαγή και για τον Αλαφούζο από την Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας παρά το «καυτό» φύλλο αγώνα του διαιτητή Μάνταλου (Καβάλας). Συγκεκριμένα, μετά την περσινή ήττα του ΠΑΟ στη Λεωφόρο από την Ξάνθη, ο διεθνής ρέφερι έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι ο Αλαφούζος έκανε «ντου» στα αποδυτήρια και του είπε τα εξής: «Δεν έχω ξαναμιλήσει ποτέ σε διαιτητή αλλά θα είναι η πρώτη φορά. Σου υπόσχομαι να ασχοληθώ μαζί σου, να μη ξανασφυρίξεις ποτέ, όταν θα αλλάξει η κατάσταση και θα πέσει η ΕΠΟ. Απέδειξες ότι ανήκεις στην εγκληματική οργάνωση. Δεν φταίει κανείς, φταίει η κυβέρνηση που ανέχεται αυτή την κατάσταση».
Ακόμη οι Παναγόπουλος, Βλάχος που συνόδευαν τον Αλαφούζο, είπαν στον Μάνταλο: «Είσαι εγκληματίας. Αυτό που έκανες σήμερα ήταν έγκλημα. Θα σε τελειώσουμε».

Σύμφωνα πάντα με το φύλλο αγώνα, φεύγοντας ο Αλαφούζος έλεγε και τα εξής: «Αντε γ… που…η, γ… την Πα… σου».


3) Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση έχει να κάνει με τον πρόεδρο του Ατρομήτου Γιώργο Σπανό. Μετά τη λήξη του φετινού αγώνα με τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με το φύλλο αγώνα έπιασε από τον λαιμό τον βοηθό Ευθύμιο Κούρεντα (Τρικάλων) και του είπε: «Θα σε βρω ρε αρχ… και θα σε σκοτώσω. Εκανες έγκλημα σήμερα θα σε εξαφανίσω. Τελείωσες από το ποδόσφαιρο». Ο Σπανός τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και η ομάδα του Περιστερίου με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.