Οι 35 ενώσεις είναι πλειοψηφία, όμως γιατί δεν είναι «ασφαλές» όριο; - update

***Στη συγκέντρωση στον Βόλο περίμεναν 38 και φυσικά η παρουσία 34 (συν μιας δικαιολογημένης απουσίας) δεν είναι και πανηγυρική επιτυχία μετά την εκστρατεία που έχει γίνει από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και παράλληλα με την προπαγάνδα στο φουλ
***Το υπόμνημα για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών που τις θέλουν για τον Μάιο
***Υπήρξαν ενώσεις (π.χ. Χίος) που δεν εκπροσωπήθηκαν από τον πρόεδρό τους
***Οι ενώσεις πάνε όπου τις καλούν, όμως άλλο σημαίνει ότι στηρίζουν, άλλο ότι ψηφίζουν
Κατ’ αρχήν ένα σχόλιο για τη συγκέντρωση των ενώσεων στον Βόλο. Λένε πως μαζεύτηκαν 35 (34 συν την  ΕΠΣ Ηπείρου που ο πρόεδρός της απουσίασε λόγω πένθους), όμως η συνάντηση δεν ήταν η αναμενόμενη από πλευράς όγκου. Αλλωστε διατυμπάνιζαν ότι περίμεναν 38, και παράλληλα 35 ενώσεις δεν τις λες και πολλές με όλη αυτή την εκστρατεία από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και την προπαγάνδα που έχει γίνει από τα ΜΜΕ που τάσσονται στην ίδια γραμμή. Δεν υπάρχει πανηγυρική επιτυχία.
Το ασφαλές όριο για την εκλογή διοίκησης στην ΕΠΟ είναι οι 31 ΕΠΣ που μπορεί να είναι και περισσότερες, ειδικά αν αυξηθεί η εκπροσώπηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Εμείς τα αναφέρουμε αυτά με το δικαίωμα της κριτικής, από κει πέρα τα συμπεράσματα δικά σας.
Ενώ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το καταστατικό βρίσκεται προς τελική επεξεργασία στη FIFA, έγινε συζήτηση για το εκλογικό σύστημα. Στο υπόμνημα που θα υποβάλλουν στην Παγκόσμιο Ομοσπονδία και στον υφυπουργό (σ.σ. τον πρόεδρο της ΠΔΕ/ΕΠΟ Ιωάννη Δρόσο δεν φαίνεται να τον υπολογίζει κανείς αφού αποκλείστηκε από τη συνάντηση των δυο προαναφερόμενων μερών στην Ζυρίχη) Γιώργο Βασιλειάδη ζητούν να παραμείνει ως έχει, δηλαδή τρεις ψήφους ανά ένωση με την ταυτόχρονη αύξηση της εκπροσώπησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στο 23 %. Βλέπουν με καλό μάτι και τη μια ψήφο ανά ένωση, όμως κάτι ανάλογο θα πρέπει να γίνει και για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, πάντα με τη βάση του 23 %.
Οι 34 πρόεδροι των ΕΠΣ, υπό την ηγεσία του Γραμμένου, δεν θέλουν μείωση των μελών του ΔΣ της ΕΠΟ από τους 21 στους 17 συμμετέχοντες και εφόσον συμβεί αυτό περιμένουν την αιτιολογία, είτε από τον Βασιλειάδη, είτε από την FIFA.
Ακόμη, θα ζητήσουν οι εκλογές να γίνουν μέχρι το τέλος Ιουλίου, ενώ ειπώθηκε θα έρθει στην Ελλάδα και κλιμάκιο της FIFA για τα περαιτέρω. Οι εκλογές θα γίνουν στο προαναφερόμενο χρονικό όριο μόνο αν μέχρι τα μέσα Ιουνίου λάβει χώρα η τακτική (οικονομικός και διοικητικός απολογισμός) ταυτόχρονα με καταστατική ΓΣ.

***Υπήρξαν ενώσεις (π.χ. Χίος) που δεν εκπροσωπήθηκαν από τον προεδρό τους

***Οι ενώσεις πάνε όπου τις καλούν, όμως άλλο σημαίνει ότι στηρίζουν, άλλο ότι ψηφίζουν