ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: «Η ΠΔΕ/ΕΠΟ στέκεται παγερά αδιάφορη και απούσα από τις ζωτικές υποχρεώσεις της»

***Επίθεση κατά της διοικούσας με αφορμή τα οικονομικά προβλήματα των ενώσεων
***Την καλεί «να αναλάβει πρωτοβουλίες οικονομικής μας ενίσχυσης» και δηλώνει αποφασισμένη «να αντισταθεί σε αυτή την παρακμή που αποφασίζουν άλλοι για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»
Τα οικονομικά προβλήματα των ενώσεων αναδεικνύει η διοίκηση της ΕΠΣ Κέρκυρας με επιστολή της στην ΠΔΕ/ΕΠΟ, προβλήματα που προέρχονται από τη διακοπή της χρηματοδότησης της ομοσπονδίας. «Ούτε ένα ευρώ δε δόθηκε το 2017, ενώ είναι σε εκκρεμότητα και η καταβολή εξόδων μετακίνησης των μικτών ομάδων», αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας επίσης πως αυτό «έδωσε το τελειωτικό χτύπημα σε κάθε φιλοδοξία στήριξης των ερασιτεχνικών σωματείων, τα οποία περνούν κι αυτά δραματικές οικονομικές ημέρες».
Χαρακτηριστικά των προβλημάτων που υπάρχουν είναι ότι η ΕΠΣ Κέρκυρας υπογραμμίζει «ότι είναι αδύνατον να ανταποκριθούμε στο εξής στις υποχρεώσεις μας, αφού αυτές συσσωρεύονται και απειλούν την ίδια τη λειτουργία των γραφείων μας (απλήρωτοι εργαζόμενοι, συσσώρευση χρεών στο Ι.Κ.Α και στο δημόσιο, χρέη σε προμηθευτές, εκκρεμότητες με παρατηρητές, διαιτητές κ.ά)». Παράλληλα κατηγορεί την ΠΔΕ/ΕΠΟ ότι είναι «παγερά αδιάφορη» και «απούσα» στην όλη κατάσταση και την καλεί «να αναλάβει πρωτοβουλίες οικονομικής μας ενίσχυσης» και δηλώνει αποφασισμένη «να αντισταθεί σε αυτή την παρακμή που αποφασίζουν άλλοι για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».
Αναλυτικά:
ΠΡΟΣ: Π.Δ.Ε / Ε.Π.Ο
ΚΟΙΝ: 1. Ε.Π.Σ χώρας
2. Μ.Μ.Ε
Θέμα: Οικονομικά προβλήματα στην Ένωση.
Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο βιώνει τα αποτελέσματα μιας κακής οικονομικής πολιτικής που οδηγεί στο μαρασμό του.
Όλες οι Ενώσεις αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα, αφού δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε πλέον στην κάλυψη των βασικών αναγκών λειτουργίας μας και ειδικότερα στην καταβολή μισθών και ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και την κάλυψη πάγιων υποχρεώσεων.
Η διακοπή των χρηματοδοτήσεων από την Ε.Π.Ο. (ούτε ένα ευρώ δε δόθηκε το 2017, ενώ είναι σε εκκρεμότητα και η καταβολή εξόδων μετακίνησης των μικτών ομάδων) έδωσε το τελειωτικό χτύπημα σε κάθε φιλοδοξία στήριξης των ερασιτεχνικών σωματείων, τα οποία περνούν κι αυτά δραματικές οικονομικές ημέρες.
Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ Κέρκυρας ομόφωνα αποφάσισε να αναδείξει αυτήν την πολιτική της Ε.Π.Ο που το τελευταίο διάστημα στέκεται παγερά αδιάφορη και απούσα από τις ζωτικές υποχρεώσεις της που είναι (και) η στήριξη των Ενώσεων και η αναβάθμιση του ρόλου τους.
Δηλώνουμε ότι είναι αδύνατον να ανταποκριθούμε στο εξής στις υποχρεώσεις μας, αφού αυτές συσσωρεύονται και απειλούν την ίδια τη λειτουργία των γραφείων μας (απλήρωτοι εργαζόμενοι, συσσώρευση χρεών στο Ι.Κ.Α και στο δημόσιο, χρέη σε προμηθευτές, εκκρεμότητες με παρατηρητές, διαιτητές κ.ά).
Καλούμε την Π.Δ.Ε της Ε.Π.Ο στο λιγοστό διάστημα που απομένει για την ολοκλήρωση του έργου της να αναλάβει πρωτοβουλίες οικονομικής μας ενίσχυσης, ώστε να πάρουμε μια ανάσα και να διατηρήσουμε ένα επίπεδο αξιοπρέπειας, όπως ταιριάζει στη δευτεροβάθμια διοίκηση του ποδοσφαίρου. Σε διαφορετική περίπτωση το Δ.Σ σε νέα συνεδρίασή του θα συζητήσει όλα τα ενδεχόμενα, προκειμένου να αντισταθεί σε αυτή την παρακμή που αποφασίζουν άλλοι για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα των απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και περιμένουμε τις αποφάσεις σας.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμματέας



Παναγιώτης Ποζίδης                    Γεώργιος Κουλόπουλος