Περί πρόσθετης παρέμβασης

Πως τα φέρνει η ρημάδα η ζωή!  Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις ο ΠΑΟΚ βρέθηκε εκ νέου στη θέση του ασκούντος πρόσθετη παρέμβαση σε ποδοσφαιρική διαφορά, αυτή τη φορά νομιμότατα, τυπικά και ουσιαστικά.
Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του κανονισμού και εναντίον του Παναθηναϊκού άσκησε ο Δικέφαλος δια του κ. Μπίρδα, διαδικασία που είναι απολύτως θεμιτή και προσδίδει την νόμιμη ουσία στον όρο.
Είχαμε διευκρινίσει, σε πείσμα όλων των παπαγάλων εγχώριας η ανατολικοευρωπαϊκής προέλευσης, πριν λίγο καιρό ότι δικαίωμα πρόσθετης παρέμβασης σε ποδοσφαιρικές διαφορές νοείται σε δύο περιπτώσεις. Είτε, όταν αυτός που την ασκεί ήταν συμμέτοχος στον αγώνα για τον οποίο ασκείται ( ο ΠΑΟΚ στον αγώνα της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό), είτε όταν κατατίθεται ένσταση του άρθρου 23 του ΚΑΠ, με τον περιορισμό, στην περίπτωση αυτή, του βαθμολογικού ενδιαφέροντος, όπως αυτό προκύπτει από τον αντίστοιχο πίνακα βαθμολογίας.
Πρόσθετη παρέμβαση είχε ασκήσει ο ΠΑΟΚ στην υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός - ΑΕΚ χωρίς από πουθενά να νομιμοποιείται και παραδόξως η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ την έκανε αποδεκτή, για να έρθει στη συνέχεια η Επιτροπή Εφέσεων και να αποκαταστήσει την διασαλευθείσα τάξη με την απόφασή της, με την οποία απέρριψε την πρόσθετη παρέμβαση.
Πρόσθετη παρέμβαση άσκησε ο ΠΑΟΚ στην υπόθεση του δικού του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και έχει απόλυτο και νόμιμο δικαίωμα να το κάνει. Η παρέμβαση του θα γίνει υποχρεωτικά δεκτή, ανεξαρτήτως της τύχης που θα έχει στην τελική έκβαση.
Τεράστιες οι διαφορές μεταξύ των δύο διαδικασιών και είναι απορίας άξιο, πως έμπειροι νομικοί είχαν συμβουλεύσει εντελώς λάθος τον ΠΑΟΚ στην πρώτη περίπτωση, με αποτέλεσμα να γίνει ρεζίλι όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.

Υ.Γ. Για τον ίδιο, ακριβώς, λόγο όλα δείχνουν πως δεν άσκησε, τελικώς, πρόσθετη παρέμβαση ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός για τα γεγονότα του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου. Επειδή δεν είχαν κανένα δικαίωμα να το πράξουν!. Τελεία και παύλα.