Οι μάσκες θα πέσουν για τρίτη φορά

***Η σκευωρία φαίνεται από μακριά, σκάνδαλο αν τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σήμερα (15:00) εκδικάζεται από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Superleague η ανύπαρκτη υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-1 που έχει έντονη τη μπόχα της σκευωρίας. Αρχικά η προπαγάνδα μας έλεγε ότι ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών, μετά ότι απειλείται με υποβιβασμό. Όμως, ο κόσμος το’ χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι, καθώς γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει υπόθεση. Ιδού γιατί θα δικαιωθεί ο Ολυμπιακός:
1)Την 1η Απριλίου, μετά το τέλος του αγώνα, ο Πλατανιάς εξέδωσε ανακοίνωση που έκανε λόγο «για κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις στη φιλοξενία» αλλά και για «προπηλακισμούς παικτών και τεχνικού επιτελείου». Προπηλακισμός σημαίνει βρίζω…
2)Είναι δυνατόν να μην αναγράφεται το παραμικρό στο φύλλο αγώνα του διαιτητή Ζαχαριάδη, στην έκθεση του παρατηρητή αγώνα, στην έκθεση του παρατηρητή της ΔΕΑΒ, στην έκθεση της αστυνομίας;
3)Γιατί δεν έκαναν ούτε οι ίδιοι κάποια καταγγελία πριν από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου; Αφού υπήρξαν και ξυλοδαρμοί, όπως μας λένε, γιατί δεν ζήτησαν αυξημένα μέτρα προστασίας από την αστυνομία; Γιατί δεν ζήτησε κανείς να εξεταστεί από γιατρό;
3)Ο Ολυμπιακός κατονόμασε αυτούς που επιχειρούν σκευωρία εναντίον του, στέλνοντας στα σκουπίδια την κατάθεση Αποστολόπουλου.
4) Ακόμη και αν δεχθούμε ότι φοβήθηκαν να κάνουν δήθεν καταγγελίες αμέσως μετά τον αγώνα, φοβήθηκαν 2-3 μέρες μετά και δεν φοβούνται τώρα; 
5) Οι δηλώσεις των παικτών του Πλατανιά (Μπανανά, Μανούσος), όπως και η δήλωση του Ιλια Ιβιτς ότι μίλησε με τον Αποστολόπουλο και δεν του είπε πως έγινε κάτι μετά το ματς. Μάλιστα ο Ιβιτς… άδειασε τον Αποστολόπουλο, πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, και σταμάτησε να τον εκπροσωπεί ως μάνατζερ.
6) Συμπτωματικές συναντήσεις, στις 02/05, του πρώην τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλου με τους Καρυπίδη και Στάθη στην Πλατεία Δικαστηρίων στα Χανιά;
7)Η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει. Ο Ολυμπιακός κλήθηκε σε απολογία για άναμμα πυρσών και τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10.000 ευρώ. Γιατί δεν άσκησε έφεση ο Πλατανιάς; Γιατί δεν έπραξε το ίδιο ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας; Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν έκανε πρόσθετη παρέμβαση;
8) Η έρευνα, καθεαυτή, με τις ένορκες καταθέσεις είναι σαφές πως δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Δεν προκύπτει σε καμία περίπτωση από το καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΠΟ.
9)Οι παίκτες και των δυο ομάδων στη λήξη του αγώνα έφυγαν αγκαλιά από το γήπεδο (π.χ. Βάντερσον, Μποτία, ενώ για τον Γιορέντε διαβάζετε σε διπλανό κείμενο).
10)Από τον Πλατανιά έφυγαν Μανούσος, Μπανανά, Μενδρινός επειδή είπαν την αλήθεια, όχι όμως ο Καρυπίδης!
Θυμηθείτε:
Δέχθηκαν ηχηρό χαστούκι με την υπόθεση του ημιτελικού αγώνα Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2, αφού παρότι ο Περικλής Λασκαράκης (βοηθός παρατηρητή αγώνα και πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας) κατέθεσε ως μάρτυρας του ΠΑΟΚ τελικά κρίθηκε αναξιόπιστος.
Η δεύτερη απόπειρα και το εξίσου ηχηρό χαστούκι αφορούσε στης ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Ο παρατηρητής αγώνα και πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου, Κώστας Βρακάς, ο γιός του οποίου αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ, προσπάθησε να δημιουργήσει θέμα με τον Μοντεστό.
Δεν τους βγαίνει τίποτα αλλά δεν το βάζουν κάτω. Όμως, ο κόσμος της ομάδας είναι σε επαγράπνηση… Αλλωστε υποτίθεται ότι έχουμε δημοκρατία και όχι δικτατορία, άρα δεν μπορεί ο καθένας να επιβάλει ο καθένας τα δικά του «θέλω».
Θυμηθείτε επίσης:
Από τη μια έχουμε τη μεγαλειώδη πορεία του Ολυμπιακού υπό την ηγεσία του Βαγγέλη Μαρινάκη με απόδειξη την κατάκτηση των επτά σερί πρωταθλημάτων και την ομάδα να φιγουράρει στην 25η θέση της κατάταξης της UEFA. Από την άλλη έχουμε ομάδες τύπου ΠΑΟΚ, οι οποίες χτίζονται μόνο στα λόγια ιδίως με την… εικονική πραγματικότητα που τους παρουσιάζει ο Σαββίδης, όμως μέσα στο γήπεδο δείχνουν τη γύμνια τους, ειδικά όταν παίζουν στο Λεκανοπέδιο, όπου φέτος δεν έχουν πετύχει νίκη, εκτός αν πάρουν στα χαρτιά τον αγώνα με τον ΠΑΟ.

Η υπόθεση του Πλατανιά μας θύμισε έντονα και τη σκευωρία του 2015 που πήγαν να βλάψουν τον Ολυμπιακό για ένα ματς με την Βέροια που είχε γίνει το 2013. «Ο Καλαϊτζίδης μετά από 2.5 χρόνια πήγε να πει αυτά τα ψέματα, αυτές τις αλητείες. Ο Γεωργέας τώρα είναι κατευθυνόμενος και το ξέρει όλος ο κόσμος», είχε καταθέσει ο πρόεδρος της Βέροιας Γιώργος Αρβανιτίδης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ