Ρετρό Ιστορίες: Αστυνομικοί χτύπησαν διαιτητή!

ΠΗΓΗ: retrosport.wordpress.com
Η απίστευτη ιστορία του Πατρινού διαιτητή Φιλιππίδη (φωτ.)  που χτυπήθηκε από αστυνομικούς στον Πύργο κι απειλήθηκε να μην μιλήσει.

Στην Ελλάδα δεν είναι περίεργο να χτυπάνε διαιτητές. Συνήθως οι αστυνομικοί σφυρίζουν αδιάφορα στις λεγόμενες σκληρές έδρες. Ομως από την αδιαφορία μέχρι τον ξυλοδαρμό, την δημόσια διαπόμπευση και τις απειλές από τα αρμόδια όργανα για να μην μιλήσει υπάρχει δρόμος μακρύς.
Αυτό έπαθε ο Πατρινός διαιτητής Μιχάλης Φιλιππίδης στις 27 Δεκεμβρίου 1959 στον Πύργο. Είχε οριστεί στον αγώνα Κυπέλλου του Πανηλειακού με τον Απόλλωνα Πάτρας. Με τους βοηθούς του Χ.Βόγλη και Ν.Ευαγγέλου πήγαν στον Πύργο, αλλά εκεί συνάντησαν πολύ κόσμο μέσα τον αγωνιστικό χώρο. Διαμαρτυρήθηκε στον υπεύθυνο της Χωροφυλακής ανθυπομοίαρχο Γιάννη Ρούμπα, αλλά εισέπραξε την απάντηση: «Δεν έχεις καμιά δουλειά να επεμβαίνεις στη δουλειά μου.»
Το ματς ήταν στο ΠΡΟ-ΠΟ που τότε έκανε τα πρώτα του βήματα κι ο διαιτητής φοβήθηκε να αρνηθεί να ξεκινήσει ο αγώνας. Από τα πρώτα λεπτά όμως φάνηκαν τα προβλήματα,
-Μου πετάνε πέτρες από την εξέδρα, του λέει κάποια στιγμή ο επόπτης Ευαγγέλου
-Μου πετάνε πορτοκάλια, διαμαρτύρεται λίγο αργότερα ο άλλος επόπτης, ο Βόγλης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ