Για πρώτη φορά η FIFA ξέρει τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ασφαλώς και θα παρατηρήσατε ότι σε συνέντευξη που έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης σε ραδιοφωνικό σταθμό στις 19 Μάϊου, μια μέρα μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο και στελέχη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, παρουσιάστηκε κάτι σαν… υπερπρόεδρος της ΕΠΟ. Το μήνυμα που θέλησε να περάσει ο πολιτικός προϊστάμενος των σπορ είναι ότι έχει λόγος στις αλλαγές στους κανονισμούς, στο καταστατικό, μέχρι και στη διαιτησία! Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή ότι «μιλάμε για την ταμπακιέρα» ενώ πρόσθεσε ότι «συζητήθηκε ο τρόπος λειτουργίας της Ομοσπονδίας, ο τρόπος οικονομικής λειτουργίας της Ομοσπονδίας, ο τρόπος λειτουργίας των εσωτερικών οργάνων, της δομής, της διαιτησίας. Αυτό το ξεκαθαρίζω ότι δεν είναι πολιτικό ζήτημα, αλλά η πολιτική ηγεσία έχει άποψη, γιατί είναι από τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακόμα είναι το θέμα της ασφάλειας των ελληνικών γηπέδων».
Μάλιστα… Η FIFA δεν έχει άποψη για το πώς πρέπει να λειτουργεί μια ομοσπονδία.
Σύμφωνα με πληροφορίες η FIFA για πρώτη φορά μετά την τοποθέτηση της ΠΔΕ/ΕΠΟ είναι ενήμερη για το τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και φυσικά τις αλλαγές δεν θα τις συζητήσει με την Κυβέρνηση, παρά θα τις επιβάλλει. Από τον κ. Βασιλειάδη θέλει να κατοχυρωθεί με νόμο το αυτοδιοίκητο, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τις εκλογές.
Η FIFA ενημερώθηκε με επιστολές προέδρων ενώσεων για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για την ανωμαλία στη διαιτησία και για τον σφικτό εναγκαλισμό της διοικούσας με την Κυβέρνηση. Για όλα. Θα παρατηρήσατε ότι ο πρόεδρος της ΠΔΕ/ΕΠΟ δεν πήρε μέρος στη συνάντηση. Δεν έλαβε μέρος όχι επειδή δεν ήθελε ο Βασιλειάδης αλλά επειδή απέτυχε παταγωδώς. Ο ένας λόγος είναι ότι οι κανονισμοί δεν είναι έτοιμοι στις 31 Μαΐου και ο δεύτερος ότι η διοικούσα είχε την ίδια φιλοσοφία με το κράτος. Θα παρατηρήσατε ότι δεν αναφέρθηκε πουθενά το όνομα του Κουτσοκούμνη στη συνάντηση της Ζυρίχης. Ολόκληρος υπεύθυνος για το ελληνικό ποδόσφαιρο και να απουσιάζει; Ο λόγος που δεν παρίστατο έχει να κάνει με το… έκτρωμα που δημιούργησε στην Ελλάδα.
Η Γενική Γραμματέας της FIFA Φατμά Σαμούρα τα ξέρει όλα. Ετσι τις επόμενες μέρες αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα για να βάλει τα πράγματα σε τάξη.