Κατατέθηκε τροπολογία για να… νομιμοποιηθεί η ΓΣ της ΕΠΟ ώστε να ψηφιστεί το καταστατικό

Όπως είχε προαναγγελθεί ο υφυπουργός Αθλητισμού κατέθεσε τροπολογίες στη Βουλή με πιο βασική αυτή που αφορά τη… νομιμοποίηση της ΓΣ τη ΕΠΟ. Συγκεκριμένα δίνεται η δυνατότητα σύγκλισης, συγκρότησης και λειτουργίας γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ, ώστε να ψηφιστεί το νέο καταστατικό και να ανοίξει ο δρόμος για τις εκλογές. Όμως, ο κ. Βασιλειάδης δεν τις… νομιμοποιεί από τώρα, παρά… επιφυλάσσεται για νέα τροπολογία. Το αποκορύφωμα είναι ότι δικαιολογεί την τωρινή τροπολογία που σχετίζεται με την καταστατική ΓΣ της ΕΠΟ ως κίνηση προκειμένου έγκαιρα να υπάρχει εναρμόνιση με τα διεθνή δεδομένα και να μην αντιμετωπιστεί πρόβλημα με την συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης.
Επίσης, γίνεται κατηγοριοποίηση των εθνικών αθλητικών υποδομών, προκειμένου να υπάρξει σχετική διαδικασία αδειοδότησής τους.
Σύμφωνα με το novasports.gr στο μίνι νομοσχέδιο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, ζητήματα με τις χορηγήσεις αδειών στις ομάδες, τη μείωση εγγυητικής για τις ΚΑΕ, αφού μέχρι τώρα είναι μεγαλύτερη από εκείνη που ισχύει στο ποδόσφαιρο, ενώ σημαντική είναι η τροπολογία που αφορά την επιλεκτική χορήγηση τιμής ένεκεν διπλώματος προπονητή, κυρίως όταν υπάρχει συσχέτιση με ολυμπιακό μετάλλιο.

Μία τροπολογία που αφορά φυσικά τους προπονητές της Αννας Κορακάκη, Κατερίνας Στεφανίδη και του Σπύρου Γιαννιώτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο άνδρας και προπονητής της Στεφανίδη, Μίτσελ Κρίερ, που έχει δίπλωμα από αμερικάνικο πανεπιστήμιο, ταξίδεψε στο Ρίο ντε Τζανέιρο σαν τεχνικός σύμβουλος, μετά από παρέμβαση της ΓΓΑ, ενώ ο Νίκος Γέμελος έχει άδεια κολύμβησης, αλλά όχι ανοικτής κολύμβησης. Μέσα στο επόμενο διάστημα, αναμένεται να κατατεθεί νέο σχέδιο νόμου, που θα αφορά ζητήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού.