Αθλητική δικαιοσύνη Αμαρουσίου και Αθλητική Δικαιοσύνη Πάρκου Γουδή

Χθες (08/06) απολογήθηκε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Superleague ο γιός του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργος (σ.σ. δεν γνωρίζουμε να έχει άλλη ιδιότητα στον ΠΑΟΚ) και ο Λούμπος Μίχελ, μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ. Το απολογήθηκαν είναι σχετικό, καθώς αυτό έγινε μέσω των δικηγόρων τους. Ο Γιώργος Σαββίδης επειδή σύμφωνα με το φύλλο αγώνα έβρισε το διαιτητή Καλογερόπουλο (Αθηνών), μετά το τέλος του ματς των πλέι οφ ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 2-3 και ο δεύτερος, ο οποίος τελευταία καλείται συχνά σε απολογία για διάφορα πειθαρχικά παραπτώματα, αυτή τη φορά επειδή αποκάλεσε «μαφία» τη Superleague.
Διαβάστε τις αποφάσεις:
Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνολική χρηματική ποινή είκοσι πέντε χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.
Επίσης επιβάλλει στον κ. Γ. ΣΑΒΒΙΔΗ τη χρηματική ποινή των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ, καθώς και την ποινή της απαγορεύσεως της εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο για χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) ημερών.
Τέλος επιβάλλει στον κ. L. MICHEL τη χρηματική ποινή των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ, καθώς και την ποινή της απαγορεύσεως της εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο για χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) ημερών.
Θυμίζουμε την υπόθεση Μοντέστο, ο οποίος σε αντίθεση με τον Μίχελ δεν είχε κληθεί ξανά σε απολογία. Ο παρατηρητής του αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός, Κώστας Βρακάς κατέγραψε στην έκθεσή του ότι ο Κορσικανός «χωρίς προφανή αιτία μου έβαλε το χέρι στο πρόσωπο και μου είπε, «τώρα θα δείτε τι θα πάθετε όλοι εσείς». Το επεισόδιο έληξε με την επέμβαση των ψυχραιμότερων». Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου όχι μόνο καταγγέλθηκε από τον Ολυμπιακό για τις σχέσεις του με τον ΠΑΟΚ και με την παράταξη του «δικού μας» Γραμμένου, σύμφωνα με τον Ιβάν Σαββίδη, τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για παραβλέψεις στην άσκηση των καθηκόντων του.
Παρόλα αυτά η απόφαση ήταν η εξής: «ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην δεύτερη εγκαλουμένη την ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον τρίτο εγκαλούμενο: α) χρηματική ποινή ύψους τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000 €), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον η δεύτερη εγκαλουμένη, και β) την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) μηνών».
Και στην Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague, που εδρεύει στο Μαρούσι, και στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με έδρα στο Πάρκο Γουδί αποφασίζουν τακτικοί δικαστές. Τα περιστατικά ελάχιστα διαφέρουν, όμως, οι ποινές είναι η μέρα με τη νύχτα. Άλλο ήταν ο Ολυμπιακός να «φάει» μεγαλύτερο πρόστιμο, άλλο η τιμωρία της έδρας που του επιβλήθηκε. Άλλο ήταν ο Μοντέστο να τιμωρήθηκε με λιγότερο από 15 μήνες απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, άλλο οι 15 μέρες στους Σαββίδη, Μίχελ.
Να δούμε λοιπόν την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για Ολυμπιακό και Μοντεστό…