Μείωση των ομάδων αποφάσισε η FL

***Από 18 σε 16 και ακολούθως σε 14
Αποφάσισε… ψαλίδι στις ομάδες το ΔΣ της Football League. Με ψήφους 10-1 την σεζόν 2018-19 οι ομάδες θα μειωθούν από 18 σε 16 και τη σεζόν 2019-20 θα γίνουν 14. Η συγκεκριμένη απόφαση θα ισχύσει και τυπικά, μόλις εγκριθεί από τη ΓΣ της ΕΠΟ, ενώ θα μπει και στην προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος. Απορρίφθηκε πρόταση για play off & play out.
Η μείωση επήλθε αιφνιδιαστικά, καθώς υπήρχαν σενάρια για δυο ομίλους των 14 ομάδων! Αναμένουμε την αντίδραση των ομάδων που τερμάτισαν δεύτερες στους τέσσερις ομίλους της Γ’ Εθνικής (Δόξα Δράμας, Καραϊσκάκης, Χαλκίδα, Ιωνικός), όμως δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι, επειδή η μείωση των ομάδων αποτελεί κοινή απόφαση της διοργανώτριας με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, επειδή οι ΠΑΕ αντιμετωπίζουν πολλά οικονομικά προβλήματα, ενώ υπάρχει και έλλειψη αξιοπιστίας της κατηγορίας.

O πρόεδρος της FL Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο Γιάννης Πολεμαρχάκης του ΟΦΗ και ο αντιπρόεδρος της διοργανώτριας Παναγιώτης Γιαννόπουλος, θα εκπροσωπήσουν την κατηγορία στη ΓΣ της ΕΠΟ, ενώ μειοψήφησαν ο Αντώνης Ρέλλας του Παναιγιαλείου που πήρε τέσσερις ψήφους και ο Γιάννης Αβρανίτης της Καλλιθέας μόλις μία ψήφο.