Σάλος στις ενώσεις με τις …απίθανες πρακτικές στη ΓΣ της ΕΠΟ - Με αυτή τη διάταξη του καταστατικού ισχύουν τα κωλύματα όπως τα θέλει η κυβέρνηση! - Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν υπάρχει αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο

Πολλά ερωτηματικά γεννά ο τρόπος που πέρασαν τα κωλύματα παραγόντων, όπως τα θέλει η κυβέρνηση στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Η τακτική δεν συνάδει με τον τρόπο της λειτουργίας μιας Γενικής Συνέλευσης αφού το ζητούμενο δεν πρέπει να είναι ποιος θα τη φέρει σε ποιόν, όπως έγινε, αλλά η διαφάνεια σε όσα πρέπει να ψηφιστούν.
Αρχικά διατυμπάνισαν ότι αποσύρεται το Παράρτημα Α’  παράγραφος 1 β (διάταξη που αντέγραφε το νόμο για τα κωλύματα παραγόντων), επειδή αλλιώς το καταστατικό δεν θα ψηφίζονταν από καμία πλευρά, όμως παράλληλα (και πάλι την τελευταία στιγμή) έφεραν τροποποίηση της παράγραφου 1, του άρθρου 5, σύμφωνα με την οποία η ΕΠΟ λειτουργεί με βάση τους κανόνες της έννομης τάξης, άρα ισχύουν τα πάντα όλα για τα κωλύματα!
Ουσιαστικά οι αρμόδιοι δούλεψαν τις ενώσεις που πλέον «βράζουν». Προκύπτει τεράστιο θέμα σχετικά με την λειτουργία της ΓΣ της ΕΠΟ.
Η διάταξη που αποσύρθηκε:





Η διάταξη που έφεραν την τελευταία στιγμή και… δούλεψαν τις ενώσεις:

Ολα έγιναν σε συνεργασία του Βασιλειάδη με τους εκπροσώπους των FIFA, UEFA και της ΠΔΕ/ΕΠΟ. Ακολούθηκε τακτική που στην καλύτερη περίπτωση δεν είναι ηθική...

Μέχρι τώρα οι ενώσεις δεν αντιδρούσαν και ζητούσαν να αλλάξει ο Βασιλειάδης το νόμο και τα κωλύματα, καθώς τελεσίδικη παραπομπή για κακούργημα δεν σημαίνει δεύτερος βαθμός δικαστικής κρίσης.