Η τεράστια σημασία της ΚΕΔ

***Ετσι όπως τα έκαναν, Τριτσώνης και Κουκουλάκης δεν έχουν θέση στο νέο ξεκίνημα της διαιτησίας
Δεδομένη (κατά το μάλλον ή ήττον) θεωρείται η μετακίνηση της καταστατικά προσδιορισμένης διαδικασίας των εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΕΠΟ για λόγους που καμία σημασία δεν έχει η παράθεση τους. Είναι γνωστοί σε όλους, αφορούν σε προσδιορισμένα με ακρίβεια οικονομικά και επιχειρηματικά περί το ποδόσφαιρο συμφέροντα, ακουμπάνε δεδομένες (και γνωστές) κυβερνητικές αγκυλώσεις για την θεσμική ακύρωση των ιδεοληψιών της πρώτης περιόδου της κυβέρνησης των ψεκασμένων και, σε γενικές γραμμές, έχουν αναλυθεί με επάρκεια, ώστε να μην προκαλούν την παραμικρή έκπληξη στους παροικούντες την ποδοσφαιρική  Ιερουσαλήμ.
Το εξαιρετικά κρίσιμο μέγεθος της περιόδου είναι άλλο. Πρόκειται για την συγκρότηση της νέας ΚΕΔ με τη σύνθεση που έχει ρητώς περιγραφεί από την πλευρά της FIFA ( τρεις ξένοι, δύο εγχώριοι), εξέλιξη που αν δεν ολοκληρωθεί άμεσα και με σαφήνεια απειλεί να τινάξει στον αέρα κάθε απόπειρα, ακόμη και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, να προκύψουν ομαλές εξελίξεις στην ΕΠΟ  και να ξεκινήσουν με θετικό πρόσημο οι εγχώριες διοργανώσεις.
Η συγκρότηση της ΚΕΔ με την περιγραφόμενη σύνθεση έχει μια ιδιαιτερότητα. Δεν εξαρτάται από την εκλογή ή όχι νέας διοίκησης, από την ώρα που ο διορισμός των τριών αλλοδαπών ειδικών είναι υπόθεση αποκλειστικά της FIFA και σε τίποτε δεν ενδιαφέρει την ελληνική πλευρά.
Άρα, στην ουσία, αναφερόμαστε σε μια εξέλιξη που έχει ένα συγκεκριμένο και περιοριστικό χαρακτήρα. Μπορεί να ολοκληρωθεί σε μια μέρα με την αποστολή επιστολής διορισμού από την FIFA, τόσο για τους τρεις αλλοδαπούς ειδικούς, όσο και για τους δύο εγχώριους. Στην ίδια επιστολή μπορεί να περιγράφεται το καθηκοντολόγιο της Επιτροπής κι εκεί να τελειώσει κάθε ζήτημα.
Οι λόγοι που επιβάλλουν την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής είναι εξαιρετικά σημαντικοί. Αφορούν στην ολοκλήρωση με τρόπο έντιμο και καθαρό της σημαντικότατης διαδικασίας σύνταξης και ανακοίνωσης των πινάκων διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Έργο υπερ - πολύτιμο για την αξιοπιστία των διοργανώσεων και για την εμπέδωση αισθήματος ισονομίας σε ένα ποδόσφαιορο που είδε την περασμένη περίοδο να συμβαίνουν, υπό την μαγική καθοδήγηση Κουτσοκούμνη ( με όλα τα δάχτυλα στη θέση τους) καταπληκτικά πράγματα σε πρωτάθλημα και κύπελλο, τα οποία είναι πρακτικώς αδύνατο να επαναληφθούν,χωρίς να προκύψει εμφύλιος.
Η αναγγελθείσα ΚΕΔ με την συγκεκριμένη σύνθεση, στην οποία δεν μπορεί να περιλαμβάνεται το μοναδικής ομορφιάς δίδυμο Τριτσώνη - Κουκουλάκη, το δεδομένο έργο και το σαφές καθηκοντολόγιο είναι η πρώτη προϋπόθεση για να ξεκινήσουν ομαλά όλες οι διοργανώσεις.
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα προκύψουν τεράστια ζητήματα για τα οποία την πλήρη ευθύνη θα φέρει αποκλειστικά η ίδια η FIFA πλέον, από την ώρα που συνέργησε στον διορισμό του δίδυμου της συμφοράς, στο καταπληκτικό παλμαρέ του οποίου ανήκουν διαιτησίας τύπου Κύζα, Καλογερόπουλου και Μάνταλου.
Υ.Γ. Υπάρχει και άλλη οδός, επειδή μπορεί να μην προλάβουν. Να διοριστεί προσωρινώς μόνο ένας εκπρόσωπος της FIFA, να αναλάβει την ευθύνη σύνταξης των πινάκων και ορισμού διαιτητών στις πρώτες αγωνιστικές και στη συνέχεια να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σε αυτή την περίπτωση μεγάλη βοήθεια θα του προσέφερε η διατήρηση του πίνακα των διαιτητών της πρώτης κατηγορίας με την σύνθεση που τελείωσε την αγωνιστική περίοδο 2016/2017, χωρίς καμία αλλαγή και χωρίς τους κραυγαλέους αποκλεισμούς των εξυγιαντών Τριτσώνη - Κουκουλάκη.
Όποια από τις δύο εναλλακτικές επιλεγεί θα έχει προσφέρει τεράστια υπηρεσία στο χειμαζόμενο διαιτητικά, με ευθύνη των Τριτσώνη - Κουκουλάκη, ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε διαφορετική περίπτωση οι προβλέψεις δεν είναι καλές...