Ο εντιμότατος κύριος καθηγητής: Από τον Άκη στη FIFA μία εξυγίανση δρόμος


Ο διευθυντής εξοπλισμών επί Άκη Τσοχατζόπουλου στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ο επαγγελματίας προοδευτικός καθηγητής της Νομικής σχολής, διαμορφωτής νομοσχεδίων, ο άνθρωπος όλων των κυβερνήσεων (από Σημίτη μέχρι Τσίπρα), ο τελευταίας εσοδείας ΣΥΡΙΖΑίος, ο εντιμότατος κύριος καθηγητής,  ο κατά κόσμον Γιάννης Δρόσος … χτύπησε φλέβα αληθείας.

Σε συνέντευξή του (σ.σ. άραγε γιατί αποφεύγει τις Συνεντεύξεις Τύπου για να κάνει απολογισμό του έργου του;) αράδιασε δεκάδες ανακρίβειες ως εάν να απευθύνεται σε ιθαγενείς.
Ιδού, λοιπόν, οι πρώτες απαντήσεις στις στρεβλώσεις της πραγματικότητας, για τις οποίες πίστευε ότι θα γίνουν ασμένως δεκτές και θα αποκτήσουν δυναμική γενικευμένης αλήθειας:
α. Τον ίδιο τον εντιμότατο κύριο καθηγητή και την παρέα του δεν τον διόρισε καμία FIFA. Ο τυπικός διορισμός εκ μέρους της κας Σαμούρα (Γ.Γ. της FIFA) δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ακυρώσει τη συμφωνία του Κουτσοκούμνη με την κυβέρνηση, άνθρωπος της οποίας ήταν (και παραμένει) ο κ. Δρόσος. Το πρωθυπουργικό γραφείο (έχει και όνομα) τον διόρισε, ως δικό του άνθρωπο, στην Επιτροπή Εξομάλυνσης για να κάνει κουμάντο στο ποδόσφαιρο. Ο Κουτσοκούμνης φαίνεται πως τον αποδέχθηκε (μήπως τον ήξερε από πριν;) και τον πρότεινε προς διορισμό. Σιγά τώρα μην ασχολιόταν ολόκληρη FIFA με τον κ Δρόσο που δεν είχε προϋπηρεσία στο ποδόσφαιρο, παρά σε κυβερνητικές θέσεις. Όλη την ΠΔΕ την διόρισε η κυβέρνηση μαζί με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και αυτό πιστεύει η συντριπική πλειοψηφία των φιλάθλων. Τα παραμύθια περί διορισμού από τη FIFA είναι μια αστειότητα που δεν πείθει κανέναν.
β. Ο Kουτσοκούμνης διόρισε τον εντιμότατο κύριο καθηγητή  και την παρέα του ( με τη σύμφωνη γνώμη του γνωστού σε όλους  ισχυρού άνδρα της UEFA) και ανακοίνωσε πως θα αμείβονται από την FIFA, ώστε οι αποζημιώσεις τους να μην βαρύνουν την ΕΠΟ. Τεράστιο ψέμα, που καθόλου δεν πείραξε τον εντιμότατο κύριο καθηγητή που δεν  αρνήθηκε να το διαχειριστεί προς όφελός του. Ο παχυλός μισθός του (και αυτοί των άλλων μελών της Επιτροπής) πληρώθηκαν … μέχρι ευρώ από το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα έσοδα του.
γ. Ο κ. Κουτσοκούμνης διόρισε στην Επιτροπή, ως «Ειδικό Σύμβουλο Επικοινωνίας και Διοίκησης», τον κ Φιλιππούση, έναντι γενναίας μηνιαίας αποζημίωσης για τις υπηρεσίες που θα προσέφερε. Η FIFA, τον ίδιο τον κ. Φιλιππούση, τον διόρισε «Παρατηρητή» μαζί με τον κ. Στράτο (Πρόεδρο της Superleague), χωρίς να αναφέρει το παραμικρό για αποζημίωση, τόσο στον πρώτο διορισμό (Νοέμβριος 2016) όσο και στον επαναληπτικό της 31ης Μαίου 2017. Ο εντιμότατος κ. καθηγητής δεν είχε κανένα πρόβλημα με την κατάσταση αυτή. 
δ. Ο πρόεδρος της διοικούσας από την πρώτη μέρα που παρουσιάστηκε στην ΕΠΟ ξεκαθάρισε δύο πράγματα. Πρώτο, ότι δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο και δεύτερο (με εγκύκλιο αυτό) ότι δεν πρόκειται να υπογράψει τίποτε, μεταφέροντας έτσι όλη την εξουσία στους υπόλοιπους της Επιτροπής που όπως λένε οι κακές γλώσσες θα ασκούσαν τη διοίκηση, επειδή γνώριζαν από ποδόσφαιρο. Όντως, δεν υπόγραψε τίποτε πέρα από τα συγκλονιστικές ανακρίβειες με τις οποίες παρέκαμψε τις αντιδράσεις του κ. Βασιλειάδη για την διεξαγωγή του χειρότερου Τελικού Κυπέλλου όλων των εποχών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο στο θρυλικό Μπερνα-μπέου του Βόλου.
ε. Ο κ. Δρόσος δεν είπε ούτε μια κουβέντα για τους λόγους για τους οποίους ο κ. Γέροντας, διορισμένο μέλος της Επιτροπής και αξιότιμος καθηγητής νομικής σχολής (της Θράκης), εγκατέλειψε τρέχοντας την Επιτροπή και το ...εθνοσωτήριο έργο της δύο, μόλις, μήνες μετά τον διορισμό του. Όσα θρυλούνται για τους λόγους της παραίτησής του κάνουν ακόμη και τον χειρότερο ποδοσφαιροπαράγοντα να κοκκινίζει. Μόνο ο κ. Δρόσος εμφανίστηκε εξαιρετικά ευτυχής από την εξέλιξη αυτή, την οποία με ικανοποίηση ανέχθηκε. Γιατί παραιτήθηκε ο κ. Γέροντας;
στ. Ο κ. Δρόσος, σε πείσμα του καθηκοντολογίου της Επιτροπής, που η επιστολή διορισμού από τη FIFA σαφώς διατύπωνε, ξεκίνησε να ανακαλύψει ως άλλος… Μάρκο Δρόσος τον δρόμο του μεταξιού (για να κάνουμε και λίγο χιούμορ) προς την αποκάλυψη των φοβερών και τρομερών σκανδάλων (οικονομικών βεβαίως) της ΕΠΟ. Επέλεξε εταιρεία (ιδιωτική βεβαίως), εισήλθε με την επιβαλλόμενη μεγαλοπρέπεια του αριστερού επιβήτορα στο λογιστήριο της Ομοσπονδίας και μετά από εξάμηνη ενασχόληση με το γλυκό πουλί της ποδοσφαιρικής νιότης έκανε, κατά την άποψή μας, μια τρύπα στο νερό. Δεν βρήκε απολύτως τίποτε πέρα από αστείες γενικολογίες και δήθεν φοβερά και τρομερά σκάνδαλα, από τα οποία δεν ονοματίζεται κανένα. Αστείες και άνευ της παραμικρής σημασίας αναφορές σε δήθεν διακίνηση χρημάτων και άλλων «αγαθών» χωρίς αποφάσεις, γνωστά από ετών στην ποδοσφαιρική οικογένεια, εγκεκριμένα (μαζί με τον ετήσιο απολογισμό) από όλες τις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΠΟ και ελεγμένα από όλες τις κρατικές ελεγκτικές αρχές περισσότερες από πέντε φορές. Αυτά τα δεδομένα δεν τα βρήκε ο κ. Δρόσος;
ζ. Ο εντιμότατος κύριος καθηγητής κατέληξε να θεωρεί (και να διατυμπανίζει) μέγιστο των σκανδάλων μια ...κωμική ιστορία ποδοσφαιρικής κατασκοπίας, με δήθεν κάμερες και … κασετόφωνα στην οροφή, απίστευτης γελοιότητας ελέγχους και, πρωτοποριακής σχέσης με την τεχνολογία του κλάδου, ανακαλύψεις για … τρύπες διαφόρων μεγεθών, που θα μπορούσαν να δεχθούν υποδομές καταγραφής εικόνας και ήχου. Όταν κατάλαβε ότι το παραμύθι κάμερες στην ΚΕΔ/ΕΠΟ προκάλεσε γάργαρο γέλιο σε όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια, μαζί με απορίες για την αμοιβή των 11.000 ευρώ προς τον ιδιωτικό ντετέκτιβ που έκανε την τρομερή ανακάλυψη, το γύρισε σε άλλες κατασκοπίες στο προπονητικό κέντρο των εθνικών ομάδων, για να ενημερωθεί, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες από το ρεπορτάζ, ότι οι κάμερες στο κέντρο ήταν περισσότερο από απαραίτητες και καμία σχέση δεν είχαν με την κατασκόπευση της εθνικής ομάδας, αλλά με την ασφάλεια του χώρου και των υλικών ένδυσης των εθνικών ομάδων. 
η. Ο κ. Δρόσος (πάντα σύμφωνα με πληροφορίες) επέλεξε ή όχι χωρίς να ρωτήσει τους καθ΄ύλην αρμόδιους, ένα απολύτως ακατάλληλο ( σύμφωνα με το νόμο) γήπεδο για την διεξαγωγή του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου;  Ένα γήπεδο, που δεν πληρούσε ούτε μια από τις προϋποθέσεις του νόμου. Το έκανε συνειδητά για να γλυκάνει τους βασικούς συνομιλητές του (άλλωστε γνωρίζει και ρώσικα), ενώ γνώριζε (αν όχι όφειλε να γνωρίζει) ότι είναι παράνομος ο ορισμός του αγώνα σε αυτό το γήπεδο. Η δικαιολογία «το ήθελαν οι δύο ομάδες» δεν ευσταθεί, επειδή στην ομοσπονδία δεν είναι δυνατόν να κάνουν ό,τι θέλουν οι ομάδες. Μάλιστα, επέμενε απολύτως στην επιλογή του για ένα παράνομο γήπεδο ακόμη και όταν ενημερώθηκε αρμοδίως για τους λόγους που το γήπεδο δεν επρόκειτο ποτέ να νομιμοποιηθεί για την διεξαγωγή του αγώνα.
θ. Ο επικεφαλής της ΠΔΕ/ΕΠΟ συναίνεσε στην έκδοση παράνομων εισιτηρίων για τον εν λόγω αγώνα, χωρίς την αναγραφή σειράς και θέσης. Όταν τον ενημέρωσαν για την προφανή παρανομία, αντί να την αποδεχθεί και να επιχειρήσει να λύσει το πρόβλημα έψαξε τρόπο για να κάμψει τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη και τα κατάφερε, καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα οι αντιδράσεις του τελευταίου «κάμφθηκαν» από τις νουθεσίες του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. Ολοκλήρωσε έτσι μια κορυφαία παρανομία στην οργάνωση και διεξαγωγή ενός αγώνα.
ι. Ο κ. Δρόσος ανάθεσε όλες τις εργασίες, που έπρεπε να γίνουν στο Μπερνα-Μπέου του Βόλου, σε εταιρείες χωρίς κανένα διαγωνισμό ή πρόσκληση ενδιαφέροντος, διαδικασία που αντίκειται σαφώς στον Κανονισμό Προμηθειών της ΕΠΟ. Με την ίδια διαδικασία ανάθεσε  σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών ιδιωτικής ασφάλειας την φύλαξη του γηπέδου (με την οποία γέλασε και το παρδαλό κατσίκι) με κόστος υπηρεσιών 83.000 ευρώ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Λες και ήρθε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα ο Πούτιν και βγήκαν όλοι οι ιδιωτικοί φροντιστές ασφαλείας στους δρόμους!!!
ια. Η ΠΔΕ/ΕΠΟ δεν γνωρίζει ακόμη αν το κόστος των καταστροφών στο Μπερνα-Μπέου θα καταβληθεί από τις διαγωνιζόμενες ομάδες ή θα το επωμιστεί η ΕΠΟ, επειδή απλούστατα κανείς δεν φρόντισε από πριν να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας. Πως λέγεται αυτό στη νομική γλώσσα;
ιβ. Επί θητείας του κ. Δρόσου έγιναν έντεκα (11) προσλήψεις υπαλλήλων ΣΥΡΙΖΑίκης καταγωγής, με αποδοχές πέραν πάσης πρόβλεψης την ώρα που η Ομοσπονδία λειτουργούσε περισσότερο από ικανοποιητικά με το υφιστάμενο προσωπικό.
ιγ. Ο εντιμότατος κύριος καθηγητής παρουσίασε στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 30 Ιουνίου 2017 τροποποιήσεις του καταστατικού της Ομοσπονδίας, τις οποίες, δήθεν, διαβίβασε  (και επιθυμούσε) η FIFA με μια αντικαταστατική και παράνομη διαδικασία. Κατάργησε με το έτσι θέλω το ρητό καταστατικό χρονικό όριο των εφτά ημερών πριν την Συνέλευση για την διαβίβαση κάθε εγγράφου στα Μέλη της ΕΠΟ και απαίτησε πλήρη συμμόρφωση των μελών της Συνέλευσης στην ψήφιση των τροποποιήσεων. Μία από τις τροπολογίες αυτές οδηγεί στην διεξαγωγή εκλογών στην ΕΠΟ εντός δέκα (10) ημερών από την ημέρα της προκήρυξης, χρόνος που ταιριάζει απόλυτα με το σταλινικό παρελθόν των συνομιλητών (εντός και εκτός Ελλάδος) του εντιμότατου κυρίου καθηγητή.
ιδ. Ο κ. Δρόσος είδε την FIFA (που τον διόρισε, όπως ισχυρίζεται) να τον στέλνει στο ποδοσφαιρικό περιθώριο και να του αρνείται ακόμη και την απλή φυσική παρουσία του στην συνάντηση της κας Σαμούρα με τον κ. Βασιλειάδη. 
ιε. Για να πούμε και του στραβού το δίκιο έκανε και μια σοβαρή ανακάλυψη. Κατάλαβε πόσο ισχυρός είναι ο οργανισμός που λέγεται FIFA. Ξέρετε, αυτή που τον διόρισε και στη συνέχεια τον πέταξε στη γωνία (παράδειγμα η συνάντηση του Βασιλειάδη με την Παγκόσμια Ομοσπονδία)…
Προσεχώς με νέες λεπτομέρειες… Και για τον Ολυμπιακό αυτή τη φορά!