Σκόνη και θρύψαλα βρίσκει η FIFA!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Με τις αποφάσεις της FIFA, τόσο για επιτροπή επιτήρησης της ΕΠΟ όσο και για ξένους αρχιδιαιτητές και ταυτόχρονα για επιτροπή παρακολούθησης της ΚΕΔ, δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο για να καταλάβει κανείς ότι η… μπόχα της δήθεν εξυγίανσης έχει τη «σφραγίδα» της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Οι παράγοντες της τελευταίας περίμεναν μέχρι την 31η Μαΐου να έχουν γίνει εκλογές, όμως η ΠΔΕ/ΕΠΟ δήθεν αναζητούσε σκάνδαλα στην Ομοσπονδία και δεν ασχολούνταν με τον ρόλο της όπως αυτός καθορίζεται από την επιστολή της FIFA με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2016. Παράλληλα, αν και στην ίδια επιστολή δεν γινόταν η παραμικρή αναφορά στη διαιτησία, ξαφνικά, μετά τη θητεία των Τριτσώνη, Κουκουλάκη στην ΚΕΔ έχει μετατραπεί σε νούμερο ένα πρόβλημα, με συνέπεια η FIFA να μην επιβάλει μόνο μνημόνιο στην ομοσπονδία αλλά και στη διαιτησία.
Η FIFA είδε ότι δεν έγινε τίποτα και στην κυριολεξία όλο το πλάνο τινάχθηκε στον αέρα. Σαν να μην έφτανε αυτό, επειδή πλέον στην Ελβετία είναι ενήμεροι για όλα, το κλιμάκιο που θα έρθει στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη, με επικεφαλής τον Μαλτέζο Μπγιορν Βασάλο που είναι μέλος της Επιτροπής Ομοσπονδιών, έχει τη χειρότερη γνώμη για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου και παράλληλα για την διαιτησία. Και αν θελήσουμε να παρομοιάσουμε την κατάσταση, λόγω της… μπόχας της εξυγίανσης, θα έρθουν για να βάλουν τις βάσεις ώστε να αλλάξει σελίδα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ορεξη να έχουν οι παράγοντες της ΠΔΕ/ΕΠΟ, της ΚΕΔ, ο υπεύθυνος Ανάπτυξης Κύρος Βασάρας, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης (αυτός για τις διατάξεις νόμων που παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο) θα ακούσουν μια σειρά από παρατηρήσεις. Συμβουλή μας είναι, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, η ΠΔΕ/ΕΠΟ και η ΚΕΔ, που δεν έχουν να επιδείξουν κάτι να περηφανευτούν, να μην πάνε χαμογελαστοί στις συναντήσεις.


ΠΟΙΑ… εξυγίανση; Η πιο επιεικής έκφραση είναι «μαύρα χάλια» που δεν γίνεται πιο μαύρα…


Κάτι συμπτώσεις…
Είναι επιβεβαιωμένο ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Περικλής Λασκαράκης, και της ΕΠΣ Ηπείρου, Κώστας Βρακάς, θα είναι οι δύο από τους έντεκα, οι οποίοι θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του Γραμμένου για τις εκλογές της ΕΠΟ που δεν έχουν προκηρυχτεί ακόμη. Τι θυμίζουν τα ονόματα; Ο μεν Λασκαράκης, ο οποίος έχει άριστες σχέσεις με τον Μπέο, κατέθεσε εναντίον του Ολυμπιακού ως βοηθός παρατηρητής στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ο δε Βρακάς στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ είδε όσα ήθελε και έγραψε στην έκθεσή του. Πρόκειται για πράγματα που κατήγγειλε ο Ολυμπιακός.



Οικογένεια
Ετσι έκανε η… εξυγίανση το ποδόσφαιρο. Υποψήφιοι με την παράταξη Γραμμένου, που στηρίζουν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου, Νίκος Βακάλης, της ΕΠΣ Δράμας, Γιώργος Χατζησαρόγλου, και της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Παναγιώτης Διακοφώτης. Και οι τρεις ήταν παρατηρητές στον ιστορικό τελικό Κυπέλλου, στο ρεσιτάλ… εξυγίανσης στο Μπερνα-Μπέου. Ο δε Βακάλης άλλαξε και την έκθεσή του για να ελαφρύνει τη θέση του ΠΑΟΚ, όμως μάταια.


Μπλα, μπλα

Σε κάποιες ανακοινώσεις, με αφορμή διεθνείς ορισμούς διαιτητών, η ΚΕΔ επίχαιρε για τη δήθεν εμπιστοσύνη που έδειχναν οι διεθνείς φορείς στην ελληνική διαιτησία. Δεν φτάνει που η ανύπαρκτη ΚΕΔ ήθελε να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις, ότι τάχα κάνουν έργο στη διαιτησία, επιχειρούσαν να δημιουργήσουν και λάθος εντυπώσεις. Προπαγάνδα λέγεται αυτό, κύριοι.

Παρελθόν

Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης θεωρούν και παρουσίαζαν σαν δική τους επιτυχία τους ορισμούς του Σιδηρόπουλο, της Μήτση ή της Κουρομπύλια σε κορυφαίες διοργανώσεις. Δηλαδή οι προκάτοχοί τους δεν τους ανέδειξαν και έπαιξαν με αλεξίπτωτο και η FIFA περίμενε να αναλάβει το δίδυμο των καλών παιδιών της ελληνικής διαιτησίας για να ορίζει Ελληνες ρέφερι στο εξωτερικό; Φυσικά στις ανακοινώσεις αυτές δεν έκαναν την παραμικρή αναφορά στον Βασάρα.


Εντολές

Την Τρίτη που θα έρθει ο Μαλτέζος Μπιορν Βασάλο στην Ελλάδα θα συνοδεύεται από μέλη της ομάδας εργασίας που μελέτησαν την κατάσταση στην ελληνική διαιτησία και έχουν πλήρη εικόνα. Δεν θα έρθουν να ζητήσουν την άποψη της ΚΕΔ, αλλά να δώσουν εντολές για το τι πρέπει να γίνει. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.


Σκωτσέζικο ντουζ αποτελεί για την… εξυγίανση η έλευση του Βασάλο και του κλιμακίου της FIFA. Είχαν σκοπό να προλάβουν τις εξελίξεις και να βγουν νέοι πίνακες από την παρούσα ΚΕΔ. Ομως, και αυτή η προσπάθεια (από τις πολλές που έκαναν) έμεινε όνειρο θερινής νυκτός. Η FIFA τους μπλόκαρε ξανά.