UEFA: Εκλογές σε στρατοκρατούμενο καθεστώς

***Μια διάταξη του καταστικού της ΕΠΟ που συνιστά μια απίστευτη φασιστική πρόκληση
***Ισοδυναμεί με σημαντικότατη αντιπαροχή στις δυνάμεις εκείνες που όλο αυτό το χρονικό διάστημα στήριξαν, με ρώσικη υπομονετικότητα και ανοιχτοχέρικη διάθεση, όλες τις ενέργειες της Επιτροπής Εξομάλυνσης και των εμπνευστών της…
Ρητή, καταστατική διάταξη/εντολή, που κατατέθηκε με απαίτηση της ίδιας της FIFA (έτσι παρουσιάστηκε στο σχετικό έγγραφο που διανεμήθηκε στην τελευταία Γενική Συνέλευση) και εγκρίθηκε από τους εκπροσώπους της Συνέλευσης οδηγεί, εφόσον εγκριθεί από το Ειρηνοδικείο η σχετική προτεινόμενη τροποποίηση, την ΕΠΟ σε εκλογές υποχρεωτικά έως τις 31 Ιουλίου 2017.
Τι λέει η διάταξη; " Άρθρο 82, παράγραφος 3: Οι πρώτες εκλογές μετά την παρούσα Γενική Συνέλευση θα λάβουν χώρα σε μια Ειδική Έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία θα συγκληθεί από την Επιτροπή Εξομάλυνσης που όρισε η FIFA στις 31 Μαΐου 2017 εντός του χρόνου εντολής της".
Ο εστί μεθερμηνευόμενο, πως με την ολοκλήρωση της παράτασης της θητείας της Επιτροπής Εξομάλυνσης που λήγει στις 31 Ιουλίου 2017 θα έχει ολοκληρωθεί υποχρεωτικά και η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ομοσπονδία.  Που σημαίνει πως καμία παράταση της θητείας της Επιτροπής Εξομάλυνσης δεν προβλέπεται (από την ώρα που την τροποποίηση την καταθέτει η ίδια η FIFA), άρα καμία μετάθεση της τελευταίας ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών.
Προκύπτει, λοιπόν, σαφέστατα, από την ίδια την διάταξη και το χρονικό όριο που αυτή θέτει, μια ακραία υποχρεωτικότητα ολοκλήρωσης της εκλογικής διαδικασία εντός δέκα, το πολύ, ημερών από την ημερομηνία προκήρυξης (με σχετική απόφαση της Επιτροπής Εξομάλυνσης για σύγκληση αυτής της Έκτακτης Ειδικής Εκλογικής Επιτροπής) εξέλιξη που είχε να εμφανιστεί στην σύγχρονη ιστορία των ανθρώπινων οργανωμένων κοινωνιών από τότε που διενήργησε τελευταία φορά εκλογές ... ο Στάλιν!!!!
Πρόκειται, όπως και να το δει κανείς, για μια διάταξη που συνιστά μια απίστευτη φασιστική πρόκληση και οδηγεί σε ένα διαδικαστικό μόρφωμα ευθέως ανάλογο με ακραία καθεστωτική δομή, στο οποίο το δικαίωμα του καθενός να διεκδικήσει την εξουσία με όρους που προσιδιάζουν στα καθιερωμένα μοντέλα της αστικής δημοκρατίας καταργείται με το έτσι θέλω μέσα σε τρεις αράδες. Ο εμπνευστής ή οι εμπνευστές της διάταξης αυτής πρέπει να είναι εξαιρετικά υπερήφανοι για το επίτευγμά τους, το οποίο τους κατατάσσει δικαίως στην χορεία των εκλεκτών των δυνάμεων της εξυγίανσης και της κάθαρσης.
Η υποχρεωτική τήρηση της ως άνω διάταξης αποτελεί, στην ουσία, μια σημαντικότατη αντιπαροχή στις δυνάμεις εκείνες που όλο αυτό το χρονικό διάστημα στήριξαν, με ρώσικη υπομονετικότητα και ανοιχτοχέρικη διάθεση, όλες τις ενέργειες της Επιτροπής Εξομάλυνσης και των εμπνευστών της, όλες τις επιλογές της κυβέρνησης και των επιχειρηματιών φίλων της, όλες τις επιδιώξεις των ισχυρών της UEFA που θέλουν να βγάλουν από πάνω τους (έτσι πιστεύουν τουλάχιστον) την "ρετσινιά" που του έχει προκύψει από την προηγούμενη σύνδεσή τους με το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Μην γελιέστε! Έμπνευση UEFA είναι η διάταξη, η FIFA απλώς την διαβίβασε, η Επιτροπή Εξομάλυνσης την περιέλαβε στις προς ψήφιση διατάξεις, το ειρηνοδικείο θα την εγκρίνει ασμένως και η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Ε.Π.Ο. θα θυμίζει στρατοκρατούμενο καθεστώς που αγωνιά μέχρι την τελευταία στιγημή για την ανέφελη εκλογή του εκλεκτού του. Όλοι οι άλλοι μπορούν κάλλιστα να καθήσουν στον καναπέ και να παρακολουθήσουν το έργο να εξελίσσεται ερήμην τους.
Η δημοκρατία του ισχυρού της UEFA και των εντός της χώρας (και του ελληνικού ποδοσφαίρου) νέων συνεργατών του δεν έχει θέση γι΄αυτούς.


Υ.Γ. Την διάταξη αυτή πόσοι την είδαν στη Συνέλευση και πόσοι την ψήφισαν αφού κατάλαβαν τι ακριβώς λέει;