"Κόκκινη κάρτα" της UEFA στο νόμο Κοντονή για τη βία

***Τώρα θυμήθηκε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία ότι παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο!

Και έζησαν αυτοί καλά και οι άλλοι καλύτερα. Ενα... παραμύθι, και με τη... σφραγίδα της UEFA ο νόμος Κοντονή για τη βία, όπου στηρίχθηκε για να πραγματοποιήσει ακραίες κρατικές παρεμβάσεις στο ποδόσφαιρο, από ορισμούς διαιτητών (του Σιδηρόπουλου στον περσινό τελικό) μέχρι και αναβολές αγώνων του πρωταθλήματος αλλά και του περσινού τελικού.
Στη σύσκεψη που έγινε στη ΓΓΑ η UEFA έβγαλε... κόκκινη κάρτα στο νόμο Κοντονή για τη βία και ζήτησε από τον Βασιλειάδη την κατάργησή του, όπως φυσικά αναμενόταν και δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη η πληροφορία. Ο συγκεκριμένος νόμος 4326/15 με τον τίτλο "Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις" έδινε υπερεξουσίες στον εκάστοτε υφυπουργό όχι μόνο αναβολών αγώνων αλλά και λήψης διοικητικών μέτρων, δηλαδή επιπλέον ποινών, τη στιγμή που υπάρχουν ο ΚΑΠ και ο Πειθαρχικός Κώδικας, οι οποίοι περιέχουν αυστηρές διατάξεις. Όμως, το πιο σημαντικό είναι ότι ο νόμος Κοντονή παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο.
Αντίθετα παραμένει το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών. Η UEFA ζήτησε από το κράτος μέτρα για την πρόληψη αλλά και να βγει η αστυνομία από τα γήπεδα.