Ξεφτιλίστηκε στην Πορτογαλία, στην Ελλάδα δεν …υπάρχει

***Καλύτερα να φύγει μόνος του ο Μέλο Περέιρα κι ας έχει δυο εβδομάδες από τότε που ανέλαβε 
*** Οι πίνακες «βγάζουν μάτια» ότι είναι των Τριτσώνη, Κουκουλάκη
www.gavros.gr

Δεν μπορεί πλέον να σταθεί ο Βίτορ Μέλο Περέιρα, ούτε φυσικά η FIFA να πείσει ότι τον επέλεξε η ίδια… Οι πίνακες των διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών, είναι ένα αίσχος και φυσικά κοροϊδεύει τον κόσμο όποιος λέει ότι τους έβγαλε ο Πορτογάλος.
Ποια FIFA τον έφερε; Άλλο ανέκδοτο κι αυτό… Και ξαφνικά θυμηθήκαμε το τραγούδι «πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης» αλλά μάλλον τυχαίο θα είναι…
Ας συνεχίσουμε με τη διαιτησία:
Αποδείχθηκε και στην πράξη ότι δεν υπάρχει Περέιρα. Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης έβγαλαν τους πίνακες, αφού 100 % βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με τη φιλοσοφία των ορισμών τους.
Ποια είναι αυτή;
Οσοι προκάλεσαν στο τελευταίο πρωτάθλημα, στη διάρκειά του απόλαυσαν της ασυλίας τους με σερί ορισμούς και παρέμειναν στους πίνακες (πλην Κύζα), άρα δεν θα είναι μάντης κακών, όποιος προβλέψει ότι θα ξαναδούμε τα ίδια και χειρότερα. Και δεν εννοούμε μόνο στους αγώνες του Ολυμπιακού, όπου σε κάθε αγωνιστική προσπαθούσαν να του βάλουν εμπόδια (που τις περισσότερες φορές τα ξεπερνούσε λόγω διαφοράς αγωνιστικής ποιότητας, όμως τα διαιτητικά «όργια» δεν ξεχνιούνται). Σε αυτά προσθέστε και ότι «κανόνας» σε κάθε αγωνιστική ήταν να γίνονται αγωνιστικά λάθη, τουλάχιστον στα μισά παιχνίδια. Κορυφαίο παράδειγμα αποτελεί η αλλοίωση ολόκληρου του θεσμού του Κυπέλλου.
Παράλληλα το δίδυμο της ΚΕΔ αφού πρώτα στοχοποίησε διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές που κατά σύμπτωση βρίσκονταν και σε «μαύρες λίστες» συγκεκριμένων ΠΑΕ και δεν ορίζονταν παρότι δεν είχαν υποπέσει σε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα, τώρα κατέστρεψε τις καριέρες τους. Και δεν είναι δέκα, αλλά δεκάδες που λασπολόγησαν και συκοφάντησαν τα γνωστά-άγνωστα παράκεντρα του ποδοσφαίρου που ταυτόχρονα είχαν προαναγγείλει και το τι θα συμβεί, με την τοποθέτηση των Τριτσώνη, Κουκουλάκη στην ΚΕΔ.
Που ήξερε τους διαιτητές, τους βοηθούς και τους παρατηρητές ο Περέιρα; Τον παρουσίασαν ως απόλυτο αφεντικό αλλά από τις αξιολογήσεις αποδεικνύεται ότι κουμάντο έκαναν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης.
Και επειδή στη διαιτησία δεν χρειάζεται κι άλλη… μαριονέτα πολυτελείας, ας φύγει ο Περέιρα. Υπάρχουν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης για να κάνουν …εξυγίανση. Κατά σύμπτωση είναι τέτοια που δεν φαίνεται γνώμονας να είναι το καλό της διαιτησίας.
Ξεφτιλίστηκε στην Πορτογαλία, όμως στην Ελλάδα έκανε παγκόσμιο… ρεκόρ! Αμφισβητείται πριν καλά καλά αναλάβει…

Αραγε τι έγινε με αυτή (www.contra.gr,24/10/15) την υπόθεση;

Καταγγελίες-σοκ Πορτογάλου διαιτητή: Υπάρχει "παράγκα" της Μπενφίκα

Πολύ σοβαρές καταγγελίες έκανε ο Μάρκο Φερέιρα για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της διαιτησίας της Πορτογαλίας.
Ο 38χρονος πρώην διεθνής Πορτογάλος διαιτητής αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του όταν τιμωρήθηκε με "υποβιβασμό" στη Β' Εθνική της χώρας και σε συνέντευξή του στην As κατήγγειλε ότι ο επικεφαλής της εκεί ΚΕΔ στηρίζει... Μπενφίκα.
"Με βρήκε απροετοίμαστο η είδηση αλλά έχω την εξήγηση. Πέρυσι σφύριξα τρεις αγώνες της Μπενφίκα από τους οποίους έχασε τους δύο. Ετσι, παρά το γεγονός ότι τον Ιανουάριο μου ανανέωσαν τη δυνατότητα να είμαι διεθνής, τώρα μου είπαν να σφυρίξω στη δεύτερη κατηγορία" τόνισε ο Φερέιρα.
Συνέχισε το ίδιο δυναμικά: "Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοί μου στους οποίους τηλεφωνεί ο επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας Βίτορ Μόλο Περέιρα όταν κληρώνονται να σφυρίξουν παιχνίδια της Μπενφίκα. Ο άνθρωπος έχει πολλούς εχθρούς αλλά η μόνη μεγάλη ομάδα που τον στηρίζει είναι η Μπενφίκα.

Πριν από το Ρίο Αβε-Μπενφίκα ο Περέιρα μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι αν δεν πήγαινα καλά, δεν θα με έβαζε στο ντέρμπι Πόρτο-Μπενφίκα. Μου είπε επίσης να προσέξω γιατί ήταν παιχνίδι τίτλου για την Μπενφίκα. Απόρησα γιατί υπήρχε μία διαφορά ασφαλείας τεσσάρων πόντων. Μου έλυσε την απορία λέγοντας ότι είναι διαφορετικό να παίξει η Μπενφίκα με την Πόρτο έχοντας τέσσερις βαθμούς διαφορά και διαφορετικό με δύο. Εγώ έδωσα πέναλτι στη Ρίο Αβε καθαρό και η Μπενφίκα έχασε 2-1. Από εκεί και πέρα, ο Περέιρα έπαψε να μου τηλεφωνεί ούτε φυσικά με έβαλε στο ντέρμπι".