Τζώρτζογλου: «Τι κάνει ο κ. Βασιλειάδης με την καταγγελία μου για τους μισθούς των μελών της ΠΔΕ/ΕΠΟ και των μελών της ΚΕΔ;»

***«Πως είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι -ας μου επιτραπεί η έκφραση- «φυτεμένοι» από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα από τον κ. Κοντονή αλλά και τον κ. Κουτσουκούμνη, να αμείβονται με αυτά τα σκανδαλώδη ποσά όταν σήμερα η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας»
*** «Οι μισθοί αυτοί πληρώνονται από το ταμείο της ΕΠΟ. Και αναρωτιέμαι. Δεν υπάρχει κράτος στην Ελλάδα; Δεν υπάρχει υπουργός;»
ΠΗΓΗ: www.kanaliena.gr

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου κ. Νίκος Τζώρτζογλου φιλοξενήθηκε σήμερα στην εκπομπή του Καναλιού 1, «Αντίσταση κατά της Αρχης» και μίλησε στον δημοσιογράφο Γιάννη Κλάδη για τις εκλογές της ΕΠΟ αλλά και για την καταγγελία που έκανε σχετικά με τους υψηλούς μισθούς των μελών της Π.Δ.Ε. της ΕΠΟ.

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να την ακούσετε στο επισυναπτόμενο βίντεο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τζώρτζογλου δήλωσε:

Για το εάν σκέφτηκε να είναι υποψήφιος για την ΕΠΟ: «Υπήρξαν κάποιοι προβληματισμοί στο μυαλό μου εάν θα έπρεπε ή όχι να είμαι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές. Τελικώς αποφάσισα να μην θέσω υποψηφιότητα».

Για την τοποθέτησή του, πριν από ένα χρόνο, πως έχει πειστεί για τις καλές προθέσεις του κ. Σαββίδη για την ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο με τη στήριξη στον κ. Γραμμένο:

«Είχα πει τότε και το λέω και σήμερα πως ο κ. Σαββίδης είναι σίγουρα ευλογία για τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι τυχερός που έχει έναν τέτοιο παράγοντα. Ωστόσο ο ενδοιασμός που έχω σήμερα είναι εάν το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, γιατί εμένα με ενδιαφέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι ευλογημένο με την παρουσία του κ. Σαββίδη στο ποδόσφαιρο. Θέλω να ελπίζω πως κάποια λάθη που έχει κάνει ο κ. Σαββίδης, ήταν λάθη τυχαία, ήταν λάθη που δεν αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία που έχει σαν ποδοσφαιρικός παράγοντας στην Ελλάδα, που με ενδιαφέρει εμένα. Ας αφήσουμε, λοιπόν, τον χρόνο να αποδείξει εάν τα λάθη αυτά είναι τυχαία και εάν είναι ευλογημένος και ο ΠΑΟΚ αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο με την παρουσία του κ. Σαββίδη. Αυτό αποτελεί σήμερα την απορία μου».

Για τους επενδυτές στο χώρο του ποδοσφαίρου και για το φερόμενο προβάδισμα του κ. Γραμμένου στις εκλογές της ΕΠΟ: «Οι ίδιοι οι επενδυτές και ιδιοκτήτες των ομάδων, μικρών και μεγάλων με τις διαμαρτυρίες τους, με τις πραγματικές ή συκοφαντικές καταγγελίες που κατά καιρούς κάνουν, από μόνοι τους απαξιώνουν το προϊόν του ποδοσφαίρου. Για το μέλλον δεν είμαι πολύ αισιόδοξος. Ας αφήσουμε το χρόνο να δείξει και ας αφήσομε το περιθώριο σε όποιον εκλεγεί στην προεδρία της ΕΠΟ, που σήμερα δείχνει να’ χει το προβάδισμα ο κ. Γραμμένος, ούτως ώστε μαζί με τους συνεργάτες του που κρίνω πως υπάρχουν αξιόλογοι στο συνδυασμό του να δουλέψουν. Όμως, υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι και συνεργάτες και στο συνδυασμό του κ. Καλαντζή».

Για το ποιον συνδυασμό θα στηρίξει η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου: «Η ΕΠΣ Ηρακλείου στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. και γνωρίζοντας όλους τους υποψηφίους –καθώς έως προχθές δεν τους γνωρίζαμε- θα αποφασίσει σε ποιους από τους 22 υποψηφίους θα δώσει τη ψήφο της. Επαναλαμβάνω την άποψή μου, που είναι η ίδια με του Δ.Σ. της ΕΠΣ Ηρακλείου, που είναι πως και στις δύο παρατάξεις υπάρχουν αξιόλογα στελέχη, όπως υπάρχουν και άτομα που δεν είναι αξιόλογα».

Για την ευθύνη των Ενώσεων στον τρόπο που επιλέγουν να ψηφίζουν: «Το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι οι παράγοντες. Είτε λέγονται πρόεδροι Ενώσεων, είτε ιδιοκτήτες μεγάλων ή μικρών ΠΑΕ λέγονται. Αυτοί λοιπόν οι πρόεδροι των Ενώσεων, που αποτελούν και ένα μέρος του προβλήματος του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχουν και το κλειδί για να λύσουν το πρόβλημα. Η λύση στο πρόβλημα είναι η δύναμη της ψήφου. Να τη δώσουν εκεί που τους καλεί η  συνείδησή τους  και όχι άλλα πράγματα. Οι συνάδελφοι πρόεδροι με τη ψήφο τους εχουν την τεράστια δύναμη να φτιάξουν το ποδόσφαιρο. Θα δώσουν όμως τη ψήφο τους εκεί που λέει η συνείδησή τους ή εκεί που οδηγεί η πιθανή χειραγώγηση. Ξέρουμε πολύ καλά όλη η Ελλάδα, όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, πως πολλοί συνάδελφοι πρόεδροι χειραγωγούνται με τον άλφα ή βήτα τρόπο –όχι απαραίτητα με χρήματα-.

Για τους μισθούς των μελών της Π.Δ.Ε. της Ε.Π.Ο. και των μελών της Κ.Ε.Δ.: «Πως είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι -ας μου επιτραπεί η έκφραση- «φυτεμένοι» από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα από τον κ. Κοντονή αλλά και τον κ. Κουτσουκούμνη, να αμείβονται με αυτά τα σκανδαλώδη ποσά όταν σήμερα η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας. Υπάρχουν μισθοί 10, 12, 16 χιλιάδων ευρώ κόστος για το ποδόσφαιρο και από αυτούς τους ανθρώπους  ζητάμε να κάνουν μία διευκόλυνση σε ένα σωματείο, σε έναν παράγοντα, όπως έχουμε κάνει εμείς επανειλημμένως τελευταία, για την πληρωμή ενός προστίμου 1.000 ευρώ. Για τι ποδόσφαιρο μιλάμε; Οι μισθοί αυτοί πληρώνονται από το ταμείο της ΕΠΟ. Και αναρωτιέμαι. Δεν υπάρχει κράτος στην Ελλάδα; Δεν υπάρχει υπουργός; Αυτός ο άνθρωπος, ο κ. Βασιλειάδης που βλέπει αυτή την καταγγελία τι κάνει; Ξαναπροκαλώ και λέω: Εάν είναι ψέμα αυτό που λέει ο Τζώρτζογλου, ας με διαψεύσουν. Ας βγει κάποιος και να πει: κ. Τζώρτζογλου είσαι υπερβολικός και τα νούμερα αυτά, οι μισθοί που λες πως αμειβόμαστε δεν ισχύουν. Γιατί δεν γίνεται μία παρέμβαση από τον αρμόδιο υπουργό; Δεν θα υπάρξει διάψευση.

Για να κάνω και λίγο χιούμορ, η πίεση που δεχόμαστε ως ΕΠΣ Ηρακλείου να πληρώσουμε «cash» τα πρόστιμα των σωματείων μας που οφείλουν, είναι γιατί προφανώς δεν φτάνουν τα χρήματα της ΕΠΟ για να πληρωθούν αυτοί οι άνθρωποι (μέλη της ΠΔΕ της ΕΠΟ). Ο κ. Δρόσος και οι υπόλοιποι. Πιέζει η ΕΠΟ να πληρώσουμε τα πρόστιμα «cash» και όχι με διακανονισμό που ζητάμε προκειμένου να πληρωθούν αυτούς τους εξωφρενικούς μισθούς, αυτούς τους σκανδαλώδεις μισθούς όλοι αυτοί που είναι «φυτεμένοι», το καταγγέλλω  ξανά και δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο εγώ, και έχουν όλοι άμεση σχέση με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Φιλιππούσης π.χ. είναι ο διευθυντής του γραφείου του κ. Κοντονή. Ο κ. Δρόσος έχει επίσης άμεση εξάρτηση από την Κυβέρνηση, από το Πρωθυπουργικό γραφείο. Είναι ντροπή, λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι να λένε σήμερα για οικονομικές ελαφρύνσεις των Ελλήνων πολιτών και την ίδια στιγμή τα δικά τους στελέχη να αμείβονται με αυτούς της εξωπραγματικούς μισθούς. Είναι πρόκληση».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ