«Εξαφανίζουν» τα ποσοστά από τις διαιτησίες προς τις Ενώσεις; - Για αυτό δεν ανακοινώνεται ο νέος κανονισμός;

Πολλά σενάρια κυκλοφορούν για την άνευ προηγουμένου και πρωτοφανή καθυστέρηση της δημοσιοποίησης του κανονισμού διαιτησίας από την ΕΠΟ. Μάλιστα ζήσαμε και το επικό σκάνδαλο να γίνουν εξετάσεις (γραπτές και αγωνιστικές), να βγουν πίνακες, χωρίς να υπάρχει κανονισμός!
Κι όμως! H FIFA τον απέστειλε και σύμφωνα με ανακοίνωσή της η ΠΔΕ/ΕΠΟ τον ενέκρινε στις 26 Ιουλίου!
Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:


Τότε γιατί δεν ανακοινώνεται ο νέος κανονισμός διαιτησίας; Κρατικό μυστικό είναι; Στη Συνέντευξη Τύπου στις 8 Αυγούστου, ο τοποτηρητής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, η αν προτιμάτε του Γενικού Γραμματέα της UEFA Θόδωρου Θεοδωρίδη, Βασάλο από τη Μάλτα είχε δηλώσει ότι ο κανονισμός δεν ανακοινώνεται επειδή δεν έχει βρεθεί τρόπος, τάχα γίνονται διαβουλεύσεις με τη Λίγκα, με το οποίο οι διαιτητές θα λαμβάνουν τις αμοιβές τους.
Μια δικαιολογία που κανέναν δεν πείθει, επειδή ο τρόπος είναι απλός. Σε όλο τον κόσμο οι αμοιβές των διαιτητών κατατίθενται, είτε από τις διοργανώτριες, είτε από τις ομοσπονδίες πριν από τους αγώνες, όμως οι (ανα)ρμόδιοι θεωρούν ότι έχουν να κάνουν με μπανανία και ιθαγενείς.
Εφόσον διαβουλεύονται γιατί δεν ανακοινώνουν τον υπόλοιπο κανονισμό και να λύσουν το θέμα της καταβολής των αμοιβών των διαιτητών με μια απλή απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ.
Μήπως, ισχύει η φημολογία ότι ο νέος κανονισμός καταργεί τα ποσοστά των διαιτητών προς τις Ενώσεις; Μήπως, ο κανονισμός δεν ανακοινώνεται για να αποφευχθούν οι προεκλογικοί τριγμοί;
Εμείς, γράψαμε εδώ και καιρό τη σχετική είδηση για την… εξαφάνιση των ποσοστών, η οποία δεν διαψεύστηκε:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ