Καταγγελίες για αυθαιρεσίες της ΠΔΕ/ΕΠΟ στην κλήρωση του Κυπέλλου

 ***Τους εξέθεσε ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του Παναιγιάλειου Αντώνης Ρέλλας

ΠΗΓΗ: www.a-sports.gr

Η ΠΔΕ «υποτίθεται» ότι τοποθετήθηκε στην ΕΠΟ για να λύσει τα… προβλήματα και να εξομαλύνει γενικώς τα κακώς κείμενα. Η δοτή διοίκηση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα στην πραγματικότητα «δούλεψε» για να θεμελιώσει τους ψευτο-εξυγιαντές εντός της ΕΠΟ. Και για να το επιτύχει αυτό προχώρησε σε σωρεία αυθαιρεσιών, ώσπου, λίγο πριν από το φινάλε της καταπάτησε κάθε έννοια κανονισμών και καταστατικών διατάξεων… Μια από αυτές, αποτελεί και το γεγονός της επί της ουσίας κατάργησης (εις βάρος των ομάδων που ήταν σωστές) των ποινών των μη αδειοδοτημένων ομάδων της Β’ Εθνικής.
Κάτι που δεν άφησε να περάσει έτσι ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του Παναιγιάλειου Αντώνης Ρέλλας την Παρασκευή (11/8), ο οποίος εξέθεσε με τα όσα είπε τόσο την ΠΔΕ όσο και τον πρόεδρο της Επιτροπής Κυπέλλου Ζήση Βρύζα. Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και μέλος της ΠΔΕ βρέθηκε σε αμηχανία και δεν είχε πειστικές απαντήσεις. Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι ο Ρέλλας είχε δίκιο σε πολλά, αλλά ταυτόχρονα ξεγυμνώθηκε η ανικανότητα της δοτής διοίκησης να υπηρετήσει τους σκοπούς για τους οποίους βρέθηκε στην ΕΠΟ χάρη στη συνεργασία Κοντονή - Κουτσοκούμνη…
Σας παραθέτουμε αυτούσια την τοποθέτηση του Ρέλλα, λίγο πριν ξεκινήσει η κλήρωση των δύο πρώτων φάσεων του Κυπέλλου Ελλάδας: «Θεωρώ ότι με μεγάλη προχειρότητα ορίστηκε η ημερομηνία της 1ης φάσης, που αφορά τις ομάδες της Φουτμπολ Λιγκ. 19-20 Αυγούστου θα έλεγα ότι είναι ατυχής η ημερομηνία, γιατί οι μισές ομάδες δεν έχουν ξεκινήσει και οι άλλες είναι σε προετοιμασία. Παράδειγμα θα πω για τη δική μου ομάδα. Είμαστε στο Πήλιο, αν τυχόν κληρωθούμε με τον Εργοτέλη θα πρέπει να εγκαταλείψουμε την προετοιμασία για να πάμε στην Κρήτη! Νομίζω ότι δεν υπήρχε τόσο μεγάλη πίεση χρόνου και θεωρώ ότι θα πρέπει να διαφοροποιηθεί, πριν γίνει η κλήρωση, οι ημερομηνίες της 1ης φάσης.
Ένα δεύτερο θέμα κ. Βρύζα, δεν είναι της ημέρας, αλλά θέλω να εκφράσω κάποια παράπονα… Μια ερώτηση: Δεν βλέπω τη 18η ομάδα, γιατί στείλατε μια επιστολή. Αν τελικά υπάρξει 18 ομάδα στη Β’ Εθνική τι θα γίνει; Θα μπει κατευθείαν στους ομίλους;
Και ένα τρίτο θέμα και το λέω με μεγάλο παράπονο, αν και σαν άνθρωπο του ποδοσφαίρου σας εκτιμώ απεριόριστα, σας θαύμαζα ως παίκτη και σας θαυμάζω, αλλά με τις τελευταίες αποφάσεις που πήρατε… εξευτελίσατε τον όρο αδειοδότηση. Ενισχύσατε τον αθέμιτο ανταγωνισμό, δίνοντας τη δυνατότητα σε ομάδες μη αδειοδοτημένες να κάνουν ανανεώσεις συμβολαίων! Είναι κάτι πρωτόγνωρο. Δηλαδή είπαμε να υπάρχουν κάποιες ανοχές, επειδή ήταν πολλές οι μη αδειοδοτημένες ομάδες στη Φουτμπολ Λιγκ, ως προς τα όρια ηλικίας των Ελλήνων και των ξένων ποδοσφαιριστών, των κοινοτικών… Είδαμε, όμως, με μεγάλη έκπληξη απεριόριστο αριθμό ανανεώσεων ποδοσφαιριστών, που ήταν στις ομάδες τους. Αυτό ευνοεί τις ομάδες που ήταν εντάξει, όπως ο Παναιγιάλειος, ευνοεί τον ανταγωνισμό ή νομίζω ότι υιοθετείτε τον αθέμιτο ανταγωνισμό; Γιατί θα βρεθούμε με ομάδες, που δεν είχαν αδειοδότηση, οι οποίες πλέον έχουν δικαίωμα ανανεώσεων απεριορίστων από τους παίκτες, που είχαν! Το εκφράζω με μεγάλο παράπονο, η απόφαση ήταν ατυχής και με πολύ μεγάλη προχειρότητα. Ευχαριστώ, που με ακούσατε…».
Ο Βρύζας από την πλευρά του απάντησε ως εξής: «Κύριε Ρέλλα εδώ είμαστε για την κλήρωση του Κυπέλλου, δεν θα μπούμε στη διαδικασία αυτή τη στιγμή εεε… ανάλυσης όλων των παθογενειών του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό και οι αποφάσεις εεε… ο τρόπος εεε… διεξαγωγής των πρωταθλημάτων και ποιοι συμμετέχουν είναι θέματα, που δεν είναι επί της σημερινής διαδικασίας. Εεε… αντιλαμβάνομαι ότι είμαστε σε κομβικό σημείο σαν ελληνικό ποδόσφαιρο και αντιλαμβάνομαι ότι σε πολλά από αυτά που λέτε έχετε δίκιο, αλλά θα πρέπει να υπάρχει ένα διάλογος με την Ομοσπονδία για να βρεθεί η καλύτερη λύση.
Για τις ημερομηνίες, δυστυχώς εεε…, δεν μπορούν να αλλάξουν οι ημερομηνίες. Έχουμε συζητήσει και με το κανάλι και με τη Σούπερ Λίγκα με τις υποχρεώσεις που έχει. Καταλαβαίνω ότι εμείς ως ανώτατη αρχή θα μπορούσαμε να πάμε πιο πίσω τα πράγματα, αλλά υπάρχει το EURO και πρέπει να τελειώσουμε νωρίς. Αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες, αλλά ότι μια ομάδα δηλώνει συμμετοχή σημαίνει ότι είναι έτοιμη για τη διοργάνωση.
Καταλαβαίνω ότι στα περισσότερα έχετε δίκιο, αλλά δεδομένων των συνθηκών, που υπάρχουν αυτή τη στιγμή πρέπει να προχωρήσουμε έτσι….».
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος του Πανελευσινιακού Χρήστος Δημόπουλος, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για το ότι είναι 17 ομάδες στην κλήρωση, ζήτησε να μπει 18η ομάδα με αστερίσκο, ενώ ενημέρωσε ότι θα προσβάλει τη διαδικασία στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Χαρακτήρισε παράνομη την απόφαση για μπαράζ των δευτεραθλητών της Γ’ Εθνικής λέγοντας μάλιστα: «Για τη Δόξα Δράμας κόπτεστε, για αυτό το κάνετε…».
Επίσης ο Πανσερραϊκός, δια του αντιπροέδρου του Τάκη Γιαννόπουλου, ζήτησε η 1η αγωνιστική της α’ φάσης να γίνει 26-27 Αυγούστου και η 2η αγωνιστική 1-2 Σεπτεμβρίου (αντί 19-20/8 και 29-30/8).
Ο Βρύζας είπε από την πλευρά του ότι δεν ενδιαφέρεται ο ίδιος για καμία ομάδα (απαντώντας για τη Δόξα Δράμας) και δεσμεύτηκε ότι το θέμα με της ημερομηνίες της α’ φάσης θα συζητηθεί στο συμβούλιο της ΠΔΕ.

Τέλος, ένα σχόλιο για τις μπάλες (η ΕΠΟ απαιτεί να τις πάρουν με δικά τους έξοδα οι ΠΑΕ) της διοργάνωσης ζήτησε ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ Μήνας Λυσσάνδρου… Τότε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου είπε «αυτό ας μην το συζητήσουμε καλύτερα…», με τον Τάκη Αγραφιώτη από τον Ολυμπιακό να παίρνει την… πάσα και να λέει χαριτολογώντας να αγοραστούν μπάλες από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων με παιχνίδια!