Εξετάζουν και ετοιμάζουν κινήσεις-απαντήσεις

***Οι αξιολογήσεις των διαιτητών δεν φαίνεται να έγιναν με αγωνιστικά κριτήρια


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ (18/08) - ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αληθεύει ότι κάποιοι από τους διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές που «σφαγιάστηκαν» από τους πίνακες, χωρίς λόγο και αιτία, αφού δεν κατηγορούνται για κάτι, ούτε έχουν καταδικαστεί ετοιμάζουν νομικές κινήσεις; Αληθεύει ότι θα επικαλεστούν και παραβίαση του κανονισμού επειδή την τελευταία σεζόν δεν ορίζονταν και ακολούθως τους έβγαλαν εκτός πινάκων; Κακά τα ψέματα, 49 άτομα δεν έχουν βγει στο παρελθόν από τον πίνακα της μεγάλης κατηγορίας. Και φυσικά η υποψία είναι ότι οι αξιολογήσεις δεν φαίνεται να έγιναν με αγωνιστικά κριτήρια αλλά έχουν ...άρωμα συγκεκριμένων ΠΑΕ.

Οι εκθέσεις

Αληθεύει ότι μερικοί που απευθύνθηκαν σε μεγάλο νομικό γραφείο έλαβαν τη συμβουλή ότι «ασπίδα» σε κάθε είδους κίνηση μπορούν να αποτελέσουν οι εκθέσεις των παρατηρητών στους αγώνες τους. Και δεν μιλάμε για παρατηρητές που έφυγαν, αλλά γι’ αυτούς που έμειναν. Αρα, πώς είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί η εγκυρότητα της βαθμολογίας;


Οι ηλικίες
Αρκετοί από όσους βγήκαν από τους πίνακες (διαιτητές και βοηθοί) είναι σε καλή ηλικία διαιτητικά (30-35 ετών), ενώ κάποιοι είχαν έναν, το πολύ δύο χρόνια στην κορυφαία κατηγορία, άρα με ποια κριτήρια «καρατομήθηκαν»; Επειδή δεν πήγαν καλά σε ένα παιχνίδι; Μήπως επειδή ήταν ανεξάρτητοι και δεν σφύριζαν στο ρυθμό της δήθεν εξυγίανσης; Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που κατονομάστηκαν από συγκεκριμένες ομάδες ή έβγαιναν ανεπιθύμητοι μέσω προπαγάνδας.