Προκλητικός ο Κομίνης με διαιτησία 100-0 υπέρ του ΠΑΟΚ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Και τι δεν έκανε ο Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας) χθες στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο οποίος έδειξε από νωρίς τη φιλοσοφία του και από τα πρώτα λεπτά εξόργισε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν σε έντονες αποδοκιμασίες. Ενα ακόμη χαρακτηριστικό της προκλητικής διαιτησίας του, που ήταν 100-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, αποτελούν και τα έντονα παράπονα που διέρρευσαν από την ΠΑΕ. Η θέση του Ολυμπιακού είναι η εξής: «Το γεγονός ότι νικήσαμε δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε αναπάντητη την προκλητική διαιτησία του Κομίνη. Μάλλον έπαιζε διαιτητής σε αγώνα μπάσκετ απόψε (σ.σ. χθες). Ακόμα εκτελούν φάουλ έξω από την περιοχή μας. Εσπασε τα ρεκόρ. Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μάτος σε τρεις περιπτώσεις χάρισε. Να μη μας ξανασφυρίξει ποτέ».
Ο διαιτητής που με τα λάθη του στο Πανθεσσαλικό… έδωσε το Κύπελλο στον ΠΑΟΚ, χθες έδωσε (πάντα αγωνιστική η κριτική) ρεσιτάλ με φάουλ υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης που μόνο αυτός έβλεπε, ενώ αποκορύφωμα αποτέλεσε η μη αποβολή του Μάτος. Ειδικά οι κάρτες στο 41’ και στο 55’ είναι ο ορισμός.
Αναλυτικά:
2’: Δεν έδειξε κίτρινη στον Μάτος που ανέκοψε επίθεση του Ολυμπιακού με σκληρό φάουλ στον Φορτούνη.
8’: Ο Πρίγιοβιτς έβαλε το χέρι του στο πρόσωπο του Σισέ σε μια κίνηση εκτός φάσης και το λιγότερο έπρεπε να δει κίτρινη.
12’: Είχε προηγηθεί φάουλ στον Φορτούνη, όμως ο απίθανος Κομίνης έδωσε ανύπαρκτο φάουλ σε βάρος του Ενγκελς.
16’: Ο βοηθός Ευθυμιάδης (Πιερίας) υπέδειξε ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ του Ανσαριφάρντ στον Λέοβατς. Ο Ιρανός πήρε καθαρά την μπάλα και έμπαινε στην περιοχή του ΠΑΟΚ.
21’: Επίθεση του ΠΑΟΚ ξεκίνησε από… φάουλ του Οτζίτζα στον Μαουρίτσιο που μόνο ο Κομίνης είδε.
39’: Εκαναν φάουλ στον Φορτούνη, αλλά στη συνέχεια της φάσης έδωσε υπέρ του Ελ Καντουρί.
41’: Ο Μάτος τραβούσε τον Κούτρη ώστε να μην εκτελέσει γρήγορα ένα φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Κομίνης έπρεπε να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη τον αρχηγό του ΠΑΟΚ.
55’: Ο Μάτος έπρεπε να δει τη δεύτερη κίτρινη, διότι σταμάτησε με φάουλ επίθεση του Οφόε. Η κίτρινη (θα έβλεπε τη δεύτερη) ήταν ορισμός.
69’: Ο Κομίνης έκοψε επίθεση του Ολυμπιακού με τον καταλογισμό ανύπαρκτου φάουλ του Ενγκελς στον Πρίγιοβιτς.
75’: Ο ρέφερι για τα… μπάζα καταλόγισε ακόμη ένα ανύπαρκτο φάουλ του Κούτρη στον Μάτος, ενώ ο παίκτης του ΠΑΟΚ είχε χρησιμοποιήσει τον αγκώνα του την ώρα που τον μάρκαρε ο Μάριν.

93’: Αλλο ένα φάουλ (από τα πολλά) που είδε μόνο ο Κομίνης κοντά στην περιοχή του Ολυμπιακού υπέρ του Ελ Καντουρί.