Η διαιτησία, η ΕΠΟ, το δέντρο και το δάσος - Πιστεύει κανείς ότι η ΚΕΔ λογοδοτεί στη FIFA;

***Επιβάλλεται η Superleague να φτιάξει και ειδική βαθμολογία με πόντους που κλέβουν οι διαιτητές  από την κάθε ομάδα για να βγει στο τέλος ο καλύτερος «χειρούργος»

Για να γίνουμε απολύτως κατανοητοί επιβάλλεται να ξεκινήσουμε με τους κανονισμό διαιτησίας:

Αρθρο 5 (Σύνθεση της ΚΕΔ), παράγραφος 3:

«3. Η ΚΕΔ ή μέλος αυτής δύναται να παυθεί με απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ όταν συντρέχει σπουδαίος λόγος ή δεν εκπληρώνεται η εφαρμογή του γενικού σχεδίου για την ανάπτυξη της διαιτησίας».

Και άρθρο 5, παράγραφος 5: «5. Η ΚΕΔ αναφέρεται στην Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ) της ΕΠΟ, η οποία έχει και την αποκλειστική ευθύνη για όλα τα θέματα της διαιτησίας».

Ο κανονισμός, όπως διατυμπάνισαν για να το ακούσουν και οι κουφοί, είναι της FIFA. Αρα, πρέπει να θεωρούνται κουραφέξαλα όσα μας λένε ότι υπεύθυνη για τη διαιτησία είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία, καθώς με αυτόν τον τρόπο ευνοούν το σύστημα, με… ηγέτες από παράκεντρα του ποδοσφαίρου που δεν έχουν καμία σχέση με τη διαιτησία και το μόνο που έχουν μάθει είναι να τη λυμαίνονται, σύμφωνα με καταγγελίες που διαδέχονται η μια την άλλη και μάλιστα με τη μορφή επίσημων ανακοινώσεων αλλά και δηλώσεων.

Ο κανονισμός, που επαναλαμβάνουμε είναι της FIFA, δίνει το δικαίωμα στην ΕΠΟ να παύσει την ΚΕΔ, ή μέλος αυτής όταν υπάρχει σπουδαίος λόγος. Υπάρχει πιο σπουδαίος λόγος από το… μπάχαλο που γίνεται στη διαιτησία; Κανονικά στην Superleague δεν πρέπει να έχουν βαθμολογία ομάδων αλλά βαθμολογία με πόντους που κλέβουν οι διαιτητές  από την κάθε ομάδα, και δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός, για να βγει στο τέλος ο καλύτερος «χειρούργος». Και για να φανεί πόσο αλλοιώνεται η βαθμολογία αφού με αρκετές διαιτησίες αλλοιώνονται αποτελέσματα.

Ασφαλώς και στην ΕΠΟ βλέπουν ότι υπάρχει πρόβλημα στην διαιτησία. Σύμφωνα με πληροφορίες στα πηγαδάκια που γίνονται ο Γραμμένος δέχεται παράπονα των μελών του ΔΣ, κυρίως από το μπλοκ του βορρά για την εικόνα της διαιτησίας. Ομως, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, αν και εκλεγμένος και όχι διορισμένος, αναμασά (πάντα σύμφωνα με πληροφορίες) την ίδια δικαιολογία με τον πρόεδρο της ΠΔΕ/ΕΠΟ Ιωάννη Δρόσο, ο οποίος ήταν διορισμένος και όχι εκλεγμένος. Ο Γραμμένος που εξελέγη με σημαία την ποδοσφαιρική κάθαρση (που θα κάνει αν δεν κάνει στη διαιτησία) και την ισονομία (που θα υπάρχει αν όχι στη διαιτησία) δικαιολογείται, επειδή θεωρεί ότι υπεύθυνη για τη διαιτησία είναι η FIFA!

Στην ΕΠΟ, δηλαδή οι λίγοι σύμβουλοι από το μπλοκ του βορρά, παραδέχονται ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διαιτησία. Βλέπουν το δέντρο.

Το δάσος είναι τα παράκεντρα που λυμαίνονται τη διαιτησία. Γιατί δεν φέρνουν στο ΔΣ το θέμα για να το συζητήσουν; Δεν ακούνε τις καταγγελίες που γίνονται σχεδόν σε κάθε αγωνιστική;