Γιατί οι πίνακες διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών της Superleague θεωρούνται παράνομοι

***Πάντα με βάση τους κανονισμούς που οι ίδιοι έβγαλαν!
***Βγάζουν μάτια οι παραλείψεις για τη στελέχωσή τους και η έλλειψη ισονομίας

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ


Ειδικά στη διαιτησία έχουν τους κανονισμούς μόνο και μόνο για να τους βλέπουν. Γι’ αυτό προτείνουμε να βάλουν ένα άρθρο ότι πρέπει να τους εφαρμόζουν κιόλας, δεδομένου ότι… βγάζουν μάτια οι παρανομίες τους. Πρώτα απ’ όλα στους αρμόδιους χρειάζεται ένας καθρέπτης, καθώς πρώτοι από όλους αυτοί δεν εφαρμόζουν τους κανονισμούς.
Οι πίνακες είναι παράνομοι επειδή: 1) Δεν έβαλαν διαιτητές που έχουν περάσει τα αγωνιστικά τεστ, όμως έβαλαν άλλους (για άγνωστους λόγους), οι οποίοι είτε κόπηκαν είτε κόπηκαν είτε δήλωσαν τραυματίες, 2) Εβαλαν κομμένους στους πίνακες, όμως δεν έχουν όλοι οι διαιτητές δεύτερη ευκαιρία στα αγωνιστικά τεστ.
Για να καταλάβετε τι γίνεται πάμε στο άρθρο 22 του που βρίσκεται στο Κεφάλαιο με τον τίτλο «Αξιολόγηση» Κανονισμού Διαιτησίας και έχει τίτλο «Ετήσια δοκιμασία - σεμινάριο προεπιλογής διαιτητών»:
Η παράγραφος 2 ε) αναφέρει: «Οι υποψήφιοι διαιτητές και οι βοηθοί διαιτητές εθνικών πρωταθλημάτων συμμετέχουν σε δοκιμασία αγωνιστικών εξετάσεων σύμφωνα με τις οδηγίες της FIFA/UEFA (Παράστημα 2 “Test FIFA/UEFA”) για τη διαπίστωση της φυσικής τους κατάστασης στο χρονικό διάστημα που καθορίζεται με την ως άνω απόφαση».
-Γιατί είναι στους πίνακες διαιτητών και βοηθών της Λίγκας άτομα με… αστερίσκο, ενώ δεν πέρασαν με την πρώτη τα αγωνιστικά τεστ;
Η παράγραφος 5, εδάφιο 3 αναφέρει: «3) Διαιτητής ή βοηθός που αποτυγχάνει σε δύο συνεχόμενες αγωνιστικές δοκιμασίες δικαιούται διορισμό, έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, αποκλειστικά σε αγώνες κατωτέρων κατηγοριών από αυτή που ανήκει και με την προϋπόθεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης των αγωνιστικών δοκιμασιών της κατώτερης κατηγορίας που ορίζει η ΚΕΔ/ΕΠΟ».
Γιατί διαιτητές ή βοηθοί έμειναν εκτός πινάκων χωρίς να τρέξουν σε αγωνιστικά τεστ δεύτερης ευκαιρίας, ενώ άλλοι έλαβαν κανονικά μέρος;
Για ποια ισονομία μιλάμε; Για να μην πούμε ότι βγήκαν εκτός πινάκων ρέφερι ή βοηθοί που είχαν καλές βαθμολογίες…


Ιδού και η… σφραγίδα
Αντιγράφουμε το άρθρο 34 με τον τίτλο «Διαδικασία αξιολόγησης - πίνακες», παράγραφος 4: «Η ΚΕΔ, μέσα στις καθορισμένες προθεσμίες, επιλέγει, με βάση το σύνολο όλων των στοιχείων, τους διαιτητές και τους βοηθούς διαιτητές για κάθε κατηγορία Εθνικού πρωταθλήματος τηρουμένων των όσων προβλέπονται στον παρόντα κανονισμό». Ο κανονισμός προβλέπει επιτυχία στα αγωνιστικά τεστ. Γιατί λοιπόν στους πίνακες είναι διαιτητές και βοηθοί οι οποίοι δεν τα πέρασαν. Ειδικά με τον Γκράνα (Θράκης) έγιναν ρεζίλι αφού τον είχαν βάλει στη Λίγκα, όμως απέτυχε και στις δυο ευκαιρίες. Η ΚΕΔ και η διοίκηση Γραμμένου θα απαντήσουν;


Παράβαση
Αντιγράφουμε από το άρθρο 22 του Κανονισμού Διαιτησίας, παράγραφος 3, εδάφιο 1: «Διαιτητές που απέτυχαν στις δοκιμασίες της παραγράφου 1δ) και 1ε) (σ.σ. αγωνιστικές δοκιμασίες) του παρόντος άρθρου, εξαιτίας αποδεδειγμένης, αρμοδίως, ασθένειας ή τραυματισμού, επανακρίνονται υποχρεωτικά στην πρώτη προκαθορισμένη δοκιμασία που θα ορίσει η ΚΕΔ». Γιατί, λοιπόν, όλοι οι διαιτητές και οι βοηθοί δεν είχαν δεύτερη ευκαιρία; Αλλη μια αποδεδειγμένη παράβαση του Κανονισμού Διαιτησίας.


Περίπτωση
Από τη στιγμή που έχουν παραβεί ένα μέρος του κανονισμού, νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι αυτό επηρεάζει και το σύνολό του, στην περίπτωσή μας το σύνολο των πινάκων. Και δεν είναι δικαιολογία ότι κάνουν ό,τι θέλει η FIFA, καθώς μας έλεγαν ότι ο κανονισμός ήρθε από την Ελβετία στα αγγλικά και τον μετέφρασαν. 


Υποθέσεις
Είναι δυνατόν αρχικά ο Καλύβας και μετά ο Τσαχειλίδης να μη διάβασαν τον κανονισμό και να επιτρέπουν να γίνονται τέτοια πράγματα, καθώς τα δύο μέλη της ΚΕΔ είναι έμπειροι παράγοντες και είχαν θητεύσει και στο παρελθόν, διάστημα που δεν γίνονταν τέτοια πράγματα. Οι δε Τριτσώνης, Κουκουλάκης είναι άπειροι. Μήπως, συμπεριλαμβανομένου και του Περέιρα, στην ΚΕΔ δεν πρόλαβαν να διαβάσουν τον κανονισμό, καθώς δημοσιοποιήθηκε τελευταία στιγμή;


Επιτροπή
Η FIFA έχει βάλει Επιτροπή Παρακολούθησης του ελληνικού ποδοσφαίρου, με επικεφαλής τον Αυστριακό Χούμπελ και μεταξύ των αρμοδιοτήτων της συμπεριλαμβάνεται και η επίβλεψη αν τηρούνται οι κανονισμοί. Γιατί δεν τα είδαν αυτά; Γιατί πρέπει να δίνουν αφορμές; Αν δεν θέλουν να εφαρμόζονται κάποια πράγματα, ας μην τα βάζουν στους κανονισμούς.


Δυο μέτρα, δυο σταθμά
Πώς είναι δυνατόν στη Football League και στη Γ’ Εθνική να εφαρμόζουν άλλη πολιτική σε σχέση με τη Superleague; Γιατί στη δεύτερη και στην τρίτη κατηγορία όλοι οι διαιτητές που κόπηκαν στα αγωνιστικά τεστ είχαν δεύτερη ευκαιρία; Γιατί κανείς σε αυτές τις δύο κατηγορίες δεν μπήκε με… αστερίσκο; Ποιος αποφασίζει γι’ αυτά τα πράγματα; Οι Καλύβας και Τσαχειλίδης που έχουν θητεία σε προηγούμενες ΚΕΔ πώς τα επιτρέπουν; Ο κόσμος βλέπει και κρίνει.


Προκλήσεις, προκλήσεις...
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος (φωτ.) σφυρίζει Ξάνθη-ΑΕΚ. Το ίδιο ματς διαιτήτευσε και την προηγούμενη σεζόν (0-0 στις 28/01) και φυσικά έκανε λάθη υπέρ της ΑΕΚ. Στο 55’ δεν έδωσε πέναλτι στον Τριάδη, όταν ο Λαμπρόπουλος έπεσε πάνω του με τις τάπες και έδειξε κίτρινη κάρτα στον παίκτη της Ξάνθης, τον οποίο απέβαλε τρία λεπτά αργότερα για ανύπαρκτο φάουλ στον Μάνταλο! Πρόκειται για απίστευτο και προκλητικό ορισμό. Πάρα πολύ μεγάλη σύμπτωση!



Και με την επιστροφή του Παπαδόπουλου, μαζί με τον Καλογερόπουλο, αποδεικνύεται ότι η «ταρίφα» είναι τρεις αγωνιστικές, καθώς είχε τιμωρηθεί για το Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 1-0 την τρίτη αγωνιστική. Ιδιες ποινές έβαζαν πέρσι και οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης. Ας φέρουν πίσω και τον Βάτσιο (φωτ.) για να κάνει… πασαρέλα όλο το… Grey’s Anatomy.

Ατιμωρησία: Από πού ο Περέιρα ήξερε τον Στυλιαρά (φωτ.) και έγινε το… αγαπημένο του παιδί; Οπως και πέρσι έχει ασυλία. Την 4η αγωνιστική σφύριξε Πλατανιάς-Κέρκυρα 0-0, όπου δεν έδωσε πέναλτι σε χέρι του Ιωάννου, ορίστηκε αμέσως μεσοβδόμαδα το Κύπελλο (ΑΕΚ-Λαμία 2-0) και το Σάββατο θα διαιτητεύσει Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης. Αφού είναι τόσο καλός, γιατί δεν έγινε διεθνής στα νιάτα του;