Μισθοί-μαμούθ και «καταιγίδα» προσλήψεων με …άρωμα ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΠΟ – «Χρυσές» αμοιβές στην ΚΕΔ (Περέιρα 22.000 ευρώ, Κουκουλάκης, Τριτσώνης από 12.282), golden boys οι Δέδες (10.350), Βρύζας (10.200) και… παντεσπάνι για τους «εκλεκτούς» των Κοντονή, Βασιλειάδη (από 5.500 ευρώ οι Μπάρτζης, Χολέβας)

***Όπως φαίνεται τον τελευταίο χρόνο έγιναν 43 νέες προσλήψεις!
***Περίπου 57.000 το ευρώ κόστος της ΚΕΔ για να έχει η Ελλάδα τη χειρότερη διαιτησία στην Ευρώπη και με την κοχυποψία στο ζενίθ
***Και το ΣΟΚ: Μισθοί γραμματέων και νεοπροσληφθέντων υπαλλήλων με 2.500 ευρώ (μικτά) και άνω!!!!!!!!!!!!!!!!!!




ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ TA ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ www.to10.gr ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ:

Τρελό πάρτι, στην υγειά της εξυγίανσης, γίνεται στην ΕΠΟ, όπου κόντρα στο ρεύμα της εποχής οι προσλήψεις διαδέχονται η μια την άλλη. Οι αμοιβές των «golden boys» της Ομοσπονδίας και της ΚΕΔ όχι μόνο ζαλίζουν αλλά και προκαλούν την κοινωνία που ως γνωστόν περνά δύσκολες στιγμές υπό το βάρος των μνημονίων και της υπερφορολόγησης.

Ζαλίζουν οι μισθοί του Εκτελεστικού Γραμματέα και πρώην υπαλλήλου της ΑΕΚ, Αλέξη Δέδε (μικτά 10.350 Ευρώ) για τον οποίο μεταξύ σοβαρού και αστείου λέγεται ότι τον έβαλε ο Μελισσανίδης για να γλιτώσει η ΠΑΕ την (ασφαλώς μικρότερη αμοιβή του), του πρώην παράγοντα του ΠΑΟΚ, Ζήση Βρύζα (μικτά 10.200), των Μπάρτζη και Χολέβα (από 5.500 μικτά ) που έχουν… άρωμα εξυπηρέτησης κομματικών συμφερόντων ΣΥΡΙΖΑ. Παράληλα, προκαλούν λιποθυμία οι μισθοί των Κουκουλάκη, Τριτσώνη (από 12.282 ευρώ μικτά) και ειδικά του Περέιρα (22.000 ευρώ μικτά) που ήρθε από την Πορτογαλία, υποτίθεται για να σώσει την ελληνική διαιτησία που όμως πάει από το κακό στο χειρότερο. Δηλαδή, για την ΚΕΔ δαπανώνται πάνω από 50.000 ευρώ για να είναι η εικόνα της διαιτησίας στην Ελλάδα, μια από τις χειρότερες στην Ευρώπη, με την καχυποψία στο ζενίθ.

Τα χρήματα που εισπράττουν οι προαναφερόμενοι αποτελούν απόδειξη στην ΕΠΟ βρίσκονται σε άλλη εποχή, στην εποχή των παχέων αγελάδων. Και να σκεφτεί κανείς ότι η έρευνα συνεχίζεται σχετικά με την αμοιβή του επανακάμψαντος ως διευθυντή επικοινωνίας, Ιάκωβου Φιλιππούση, όπως και του επανκάμψαντος στην ΚΕΔ, Γιάννη Τσαχειλίδη.

Το σύστημα που άλωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο, μέσω ιστοσελίδων που ελέγχει, είχε κάνει «σημαία» του τους μισθούς του πρώην Εκτελεστικού Γραμματέα, Παυσανία Παπανικολάου και του πρώην Διευθυντή του Αγωνιστικού Τμήματος, Χρήστου Υφαντή που σύμφωνα με πληροφορίες δεν ξεπερνούσαν το ύψος των 8.000 ευρώ. Και οι δυο απολύθηκαν, με τις κακές γλώσσες υποστηρίζουν ότι στοχοποιήθηκαν για λόγους εκδίκησης και πιθανόν να στέκονταν και εμπόδιο στα σχέδια κάποιων για την… άλωση του Πάρκου Γουδιού, όμως το θέμα μας δεν είναι αυτό αλλά οι τωρινοί που είναι σούπερ προκλητικοί και δεν έχουν καμία σχέση με τους προηγούμενους. Όπως καταλάβατε και από τις συγκρίσεις αλλά και τους σχετικούς πίνακες είναι σα να προσπαθεί κάποιος να συγκρίνει έναν σκίουρο με έναν ελέφαντα!

Το… πάρτι με τις αμοιβές-μαμούθ ξεκίνησε επί διοικούσας, όμως κορυφώθηκε επί διοίκησης Γραμμένου. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και πάρτι προσλήψεων και… κρατηθείτε μη πέσετε! Σγκεκριμένα τον τελευταίο χρόνο οι υπάλληλοι της ομοσπονδίας, αυξήθηκαν από τους 85 στους 128! Σύνολο 43 οι νέες… αφίξεις και είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω της αθρόας προσέλευσης δεν είχαν ούτε καρέκλες για να τους βάλουν!

Για να κάνουμε και λίγο χιούμορ, η ΕΠΟ συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος της ανεργίας, αν και δεν ισχύει. Για να σοβαρευτούμε, όσοι γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα στο Πάρκο Γουδί μας εξήγησαν ότι όλα είναι συνέπεια του εναγκαλισμού της ομοσπονδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του εναγκαλισμένου με συγκεκριμένες ΠΑΕ, για την ακρίβεια με μια ΠΑΕ.

Αυτοί είναι δυο βασικοί λόγοι που άνοιξαν την πόρτα των προσλήψεων, αν προτιμάτε τον ασκό του Αιόλου επειδή πρόκειται για σκάνδαλα, ενώ λάβετε υπόψη πως πρόκειται για χρήματα του ποδοσφαίρου (από έσοδα χορηγιών στις Εθνικές ομάδες που θα μειωθούν δραματικά μετά τον αποκλεισμό από το μουντιάλ, τα πρόστιμα των ΠΑΕ, τα πρόστιμα στους παίκτες για τις κάρτες που δέχονται, τα παράβολα από την έκδοση δελτίων, ποσοστό από τις μεταγραφές κτλ).

Απόδειξη των σχέσεων ΕΠΟ-ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι προσλήφθηκαν στη Νομική Υπηρεσία ο πρώην συνεργάτης του νυν Υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, Νίκος Μπάρτζης, επέστρεψε ο Ιάκωβος Φιλιππούσης που ήταν διευθυντής του γραφείου την εποχή που ο Κοντονής ήταν υφυπουργός Αθλητισμού. Ο δε Αλέξανδρος Χολέβας ακόμη και όταν προσελήφθη, για την ακρίβεια πριν από έναν μήνα, ήταν συνεργάτης του νυν υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.

Στο… έπος των προσλήψεων της ΕΠΟ να προστεθεί ότι προσελήφθη και μοντέλο, ως υπάλληλος γραφείου, που έχει κερδίσει διαγωνισμό ομορφιάς, όμως σε επίπεδο γεωγραφικού διαμερίσματος. Το… μέσον ήταν ηγετικό στέλεχος ΠΑΕ που κάνει κουμάντο στην ΕΠΟ, επειδή τους έχουν δει σε νυχτερινές εξόδους τους.

Κι όμως υπάρχουν και χειρότερα! Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος κράτησε την γραμματέα του διορισμένου προέδρου, Ιωάννου Δρόσου με αμοιβή παραπάνω από 2.500 ευρώ (για γραμματέας έτσι!). Όμως, ξεπερνά κάθε προηγούμενο η πληροφορία ότι ως γραμματέας μεγαλοπαράγοντα της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν έχει γνώσεις υπολογιστών, όπως σχολιάζουν οι κακές γλώσσες στο Πάρκο Γουδί.

Από τη μελέτη των στοιχείων προκύπτει πως η ΕΠΟ θα πρέπει να βρίσκεται όχι απλά σε άλλη εποχή, αλλά σε άλλη χώρα. Οι οικονομικές συνέπειες του αποκλεισμού της Εθνικής από το μουντιάλ είναι τεράστιες, καθώς χάθηκαν 10 εκατ. ευρώ, το άνοιγμα της ομοσπονδίας στο τέλος Δεκεμβρίου του 2016 ήταν 13 εκατ. ευρώ, όμως αυτά δείχνουν να μην ενδιαφέρουν κανέναν από τη διοίκηση Γραμμένου. Συνεπώς προκύπτει το ερώτημα πως θα πληρώνονται γραμματείς ή υπάλληλοι γραφείου με μισθούς που φτάνουν μέχρι τις 5.000 ευρώ, τη στιγμή που προσελήφθησαν, αν και η ΕΠΟ δεν είχε αξιοποιήσει το υπάρχων δυναμικό. Ποια ανάγκη η ομοσπονδία που είχε τέσσερις νομικούς συμβούλους, να τους αυξήσει σε έξι;

ΥΓ. Στους πίνακες κάποιες αμοιβές έχουν μπει όχι επειδή είναι υψηλές αλλά για να συγκριθούν με τις υπόλοιπες.



ΟΙ… ΤΡΕΛΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΗΣ ΚΕΔ

Βίτορ Μέλο Περέιρα (αρχιδιαιτητής)     22.000   

Μιχάλης Κουκουλάκης 12.282

Σταύρος Τριτσώνης        12.282

Δημήτρης Καλύβας        4.390

Νίκος Ιωσηφόγλου         1.325





ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Αλέξανδρος Δέδες Εκτελεστικός Γραμματέας    10.350

Ζήσης Βρύζας Τεχνικός Διευθυντής Εθνικής        10.200

Κώστας Τσάνας Βοηθός Σκίμπε 10.600

Θωμάς Στράτος Βοηθός Σκίμπε 10.050

Νικόλαος Μπάρτζης     Νομική Υπηρεσία            5.500

Αλέξανδρος Χολέβας   Νομική Υπηρεσία            5.500