Χορεύοντας στα συντρίμμια του ποδοσφαίρου


Φίλος, αριστερών πεποιθήσεων, διάβασε το κείμενο με τους …τρελούς μισθούς στην ΕΠΟ και με τις 43 προσλήψεις, πληροφορίες που αντλήσαμε από την ιστοσελίδα to10.gr, και αφού συνήλθε από το σοκ θυμήθηκε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ευαγγελίζεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, έσπευσε να σχολιάσει: «Η κυβέρνηση θέλει να το μετατρέψει σε ερασιτεχνικό αφού πρώτα καταστρέψει το ποδόσφαιρο με τη μορφή που έχει σήμερα. Αρα, η λύση θα είναι μονόδρομος»!

Αστεία ή σοβαρά, δεν υπάρχει κάποιος που θα του δώσει άδικο. Το ποδόσφαιρο καταστρέφεται και κάποιοι στην ΕΠΟ κάνουν… πάρτι με τους μισθούς-μαμούθ.
Η Κεντρική Διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Superleague είναι στον αέρα ενώ στην καλύτερη περίπτωση θα υποστούν νέα μείωση. Στον συνεταιρισμό γίνονται απολύσεις. Υποχρεώνουν τους διαιτητές να μετακινούνται με Βαν, ενώ κυκλοφορεί σχέδιο μείωσης των αμοιβών τους. Η κατάσταση σε αρκετές ΠΑΕ δεν είναι και η καλύτερη, για να μην πούμε κάκιστη, απόδειξη ότι άλλαξαν τον κανονισμό και δεν χρειάζονται την «καθαρή θέση» για να πάρουν άδεια συμμετοχής. Η πιο κραυγαλέα περίπτωση είναι ο Παναθηναϊκός, όπου και εκεί γίνονται απολύσεις, ενώ ταυτόχρονα έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να καλύψουν δόσεις συμβολαίων. Όλα αυτά για να μην χρεοκοπήσει, καθώς οι συνέπειες θα είναι άσχημες για όλους.
Στις ενώσεις οι απολύσεις υπαλλήλων έχουν ξεκινήσει προ πολλού. Αλλωστε δεν υπάρχει κρατική επιχορήγηση, παρά στην ΕΠΟ βαυκαλίζονται τις καλές σχέσεις με την Πολιτεία. Που να βγουν τα έξοδα με την ΕΠΟ να δίνει και να μην δίνει 5.000 ευρώ ετησίως; Να πληρωθεί ο υπάλληλος (αν υπάρχει), η ΔΕΗ, το ενοίκιο, το ΙΚΑ η εφορία; Αρα, τα πρωταθλήματα, τα ερασιτεχνικά που ευαγγελίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνουν και δεν βγαίνουν και οι διοικήσεις τους ξέρουν πως βγαίνουν, ενώ κάποιες έχουν αρχίσει να γκρινιάζουν προς την ΕΠΟ για έκτακτη επιχορήγηση. Αν κάποιος κακεντρεχής θα σχολιάσει «καλά να πάθουν» αφού βλέπουν τι γίνεται στην ΕΠΟ με τον… χορό από δεκαχίλιαρα και πεντοχίλιαρα, θα έχει άδικο;
Αυτή, με λίγες γραμμές, είναι η κατάσταση του ποδοσφαίρου που πάει από το κακό στο χειρότερο. Τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο παρά τις αθρόες προσλήψεις, αν και υπήρχαν υπάλληλοι για τις ανάγκες της ΕΠΟ. Ούτε άλλαξε κάτι προς το καλύτερο στη διαιτησία, με τους Περέιρα, Τριτσώνη, Κουκουλάκη…. 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟ ΕΔΩ