Οσμή... σκανδάλου στην υπόθεση των επεισοδίων των οπαδών της ΑΕΚ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ

Συνεχίζονται τα… μυστήρια της αθλητικής δικαιοσύνης. Μετά το έκτακτο κώλυμα του αθλητικού δικαστή της Superleague που κατά περίεργο τρόπο δεν αντικαταστάθηκε από την αναπληρώτριά του, ώστε να λειτουργήσει κανονικά το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της SuperLeague, η ΑΕΚ απολογήθηκε χθες για τα επεισόδια των οπαδών της στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, αφού η αναβολή που πήρε διήρκησε συνολικά μια εβδομάδα. Σα να μην έφτανε αυτό, το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της διοργανώτριας δεν εξέδωσε απόφαση αυθημερόν, πηγαίνοντας… κόντρα στις συνήθειές του. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο η απόφαση να βγει σήμερα, αλλιώς θα πάει από Δευτέρα.
Θα είναι σκάνδαλο αν δεν εφαρμοστεί το άρθρο 15, παράγραφος 4β του Πειθαρχικού Κώδικα που προβλέπει αφαίρεση έξι βαθμών από την ΑΕΚ και ταυτόχρονα ποινή 2-4 αγωνιστικών. Αλλωστε, από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς δεν μπόρεσε να απαντήσει στο ερώτημα του αθλητικού δικαστή γιατί η αστυνομία μπήκε στη Θύρα 35. Ένα άλλο ερώτημα είναι γιατί έριξε δακρυγόνα και βόμβες κρότου λάμψης, με συνέπεια να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα, οι παίκτες των δυο ομάδων να μην μπορέσουν να κάνουν ζέσταμα και το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ να καθυστερήσει κατά 15’ να ξεκινήσει.
Η ΑΕΚ μπροστά στην απόγνωσή της ζήτησε να μην ισχύσει ο κανονισμός για την αφαίρεση βαθμών, επειδή βγήκε μετά από την έναρξη του πρωταθλήματος. Όμως, αυτό δεν ισχύει, καθώς αναρτήθηκε στο σάιτ της ΕΠΟ ανήμερα των πρώτων αγώνων της 1ης Αγωνιστικής, όχι όμως πριν ξεκινήσουν! Ο Πειθαρχικός Κώδικας μπορεί να σκληρός, όμως αυτόν επέβαλαν ο Βασιλειάδης και η FIFA.
Άλλη μια αστεία δικαιολογία της ΑΕΚ ήταν ότι τα επεισόδια δεν έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Αυτό τη στιγμή που η αστυνομία μπήκε στη Θύρα 35, άρα μπορείτε και μόνοι σας να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Δηλαδή είναι προφανές ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν ακριβώς έξω από το γήπεδο και συνεχίστηκαν εντός. Και παρότι δεν πήραν μεγάλη δημοσιότητα από τα ΜΜΕ, ουσιαστικά έγινε προσπάθεια συγκάλυψης, ήταν μεγάλης έκτασης, κάτι που αποδεικνύεται και από την αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα δακρυγόνα. Η ρίψης ενός ή δυο δεν ήταν δυνατόν να… οδηγήσουν άρον, άρον τους παίκτες στα αποδυτήρια, ούτε στην καθυστερημένη έναρξη του αγώνα.
Απλά και λογικά πράγματα. Πλέον ο λόγος ανήκει στην αθλητική δικαιοσύνη.

ΚΑΙ για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό, στον τελικό Κυπέλλου, έλεγε η ΑΕΚ ότι δεν έχει ευθύνη!