Η θεαματική ήττα των Στράτου, Γκαγκάτση στη Λίγκα


Στις 27 Ιανουαρίου 2017 η Superleague παρουσίασε μια μελέτη για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος. Για τους βαθιά μυημένους στο ελληνικό ποδόσφαιρο αποτελούσε μια συρραφή και ατάκτως εριμένων, χωρίς καμία συνοχή ή αιτία, παλαιότερων προτάσεων των γνωστών μυαλοπώληδων  παραγόντων, και όχι μόνον που ουδεμία σχέση έχουν (οι προτάσεις) με την πραγματικότητα. Αποδείχθηκε και στην πράξη, απόδειξη ότι στην πορεία ανακάλεσαν τα σχέδια για διεξαγωγή πλέι οφ με τη συμμετοχή και της πρώτης ομάδας της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου και πλέι άουτ τη στιγμή που έχουν καταργηθεί στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Δεν πέρασε ούτε η πρόταση για μείωση των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας!

Αν κάποιος υποτίθεται ότι κάνει μελέτη, όμως πράττει τα αντίθετα, δείχνει ότι δεν πρόκειται για μελέτη αλλά για… φούσκα, με μόνο στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων. Αποτελεί κοινό μυστικό πως έπρεπε να ληφθεί υπόψη η πραγματικότητα η οποία αποτέλεσε ηχηρό χαστούκι για την ηγεσία της διοργανώτριας, τον πρόεδρο Γιώργο Στράτο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Βασίλη Γκαγκάτση.

ΡΕΣΙΤΑΛ ΜΕ… ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ

Στην μελέτη αυτή υπήρχε και το κεφάλαιο «Δ. Κριτήρια Διανομής Τηλεοπτικού Προϊόντος». Για να εντυπωσιάσουν, πραγματοποιώντας ένα… ρεσιτάλ με αερολογίες, γινόταν σύγκριση με το τι ισχύει με το… τηλεοπτικό προϊόν σε άλλες χώρες, όπως και με ποια κριτήρια διανέμονται τα έσοδα.

Φυσικά αυτό ήταν το δέντρο και όχι το δάσος, καθώς δεν υπήρχε ουδεμία πρόβλεψη για την αύξησή τους και φανταστείτε την έκπληξή τους, αν και διέδιδαν «ψηφίστε την πρόταση, η NOVA θα δώσει περισσότερα χρήματα», όταν η συνδρομητική πλατφόρμα πρότεινε μείωση ύψους 18 %. Αρχική η Λίγκα δεν δεχόταν, όμως μετά από μήνες διαπραγματεύσεων συμφώνησε μέχρι… κεραίας με την πρόταση της NOVA και τώρα οι ΠΑΕ μοιράζονται το ποσό των 30 εκατ. ευρώ.

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟ… ΔΙΔΥΜΟ

Χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη απόδειξη ότι η περιβόητη «πρόταση/εισήγηση (ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ/ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ)» αποτελεί μέγιστη ήττα για τους Στράτο, Γκαγκάτση; Παράλληλα δεν προέβλεψαν ούτε τα χειρότερα, καθώς η NOVA είναι διατεθειμένη να σπάσει έναν χρόνο νωρίτερα το διετές συμβόλαιο, δηλαδή το καλοκαίρι του 2018.

Για αυτό οι ΠΑΕ παρακαλούν να τους ενημερώσει από τώρα αν το συμβόλαιο θα ισχύσει μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Όμως, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί λόγω της κατάστασης στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς άλλο πρωτάθλημα θα είναι χωρίς τους «πράσινους», άλλο με τους «πράσινους» και στην τελευταία περίπτωση προσθέστε ότι έχει σχέση και η ποιότητα στην οποία θα βρίσκονται.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, στον χώρο του ποδοσφαίρου προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση ότι από την είδηση ότι το 33 % της Forthnet, της «μητρικής» εταιρίας της NOVA πέρασε (την Πέμπτη 02/11) υπό τον έλεγχο των τεσσάρων πιστωτριών τραπεζών (Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Aττικής), οι οποίες άσκησαν το δικαίωμά τους για τη μετατροπή (μέρους) του ομολογιακού τους δανείου σε μετοχές Forthnet. Ουσιαστικά, με τη διαδικασία αυτή, οι τράπεζες κεφαλαιοποίησαν τα χρωστούμενα της Forthnet, όπερ σημαίνει ότι η αραβική Massar Investments έχασε τον έλεγχο της συνδρομητική πλατφόρμας, τον οποίο είχε από κοινού με τη μαλτέζικη Go Plc.

Η επόμενη κίνηση των τραπεζών είναι η εξυγίανση της εταιρίας που σύμφωνα με δημοσιεύματα του οικονομικού Τύπου η εταιρεία στερείται ρευστότητας, χάνοντας μερίδιο αγοράς και σε αυτό προσθέστε ότι τραπεζικά διαθέσιμά της, ολόκληρης της  Forthnet και όχι μόνο της NOVA δεν ξεπερνούσαν στο τέλος του περασμένου Ιουνίου τα 2 εκατ. ευρώ.