Τι Καμένος, τι Χιμένεθ και Γραμμένος σε …ρόλο Τσίπρα!

***Γραμμένος: «Επικεντρώνεστε σε χειρονομία ενός προπονητή. Αν την έχει κάνει θα φτάσει στο πειθαρχικό όργανο». Επειδή, λέει, ότι δεν την έχει δει, να και η φωτογραφία

Από το κωλοδάκτυλο του Προέδρου των ΑΝΕΛ και Υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμένου προς τους οπαδούς του Ολυμπιακού, στο κωλοδάκτυλο του Χιμένεθ στους οπαδούς του Παναθηναϊκού στο αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ, μέσα στη Λεωφόρο. Η απόδειξη ότι τελικά το ποδόσφαιρο μοιάζει με την πολιτική σαν δυο σταγόνες νερό. Όπως και ο Γραμμένος, ο… πρωθυπουργός του ποδοσφαίρου, με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, θα μπορούσε να προσθέσει κάποιος έστω και ως… δόση χιούμορ!
Οσον αφορά στο κωλοδάκτυλο και οι… χειροπέδες του Καμένου, η συμπεριφορά του προσβάλει και τον ΣΥΡΙΖΑ που τον ανέχεται, το κόμμα του, τους Βουλευτές του και όλους του πολιτικούς που εκμεταλλεύονται τη βουλευτική τους ασυλία.  Να δούμε, αν μετά το κωλοδάκτυλο του Χιμένεθ υπάρχει αθλητική δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο, αν και με την ποινή στην ΑΕΚ για τα επεισόδια στον ΠΑΟΚ, είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει. 
Για τέτοιες ενέργειες οι πειθαρχικές ποινές πρέπει να είναι παραδειγματικές, επειδή είναι ενέργειες χούλιγκαν, συμπεριφορά που δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι κρίνεται αλήτικη που μπορεί να ξεσηκώσουν βία. Τι θα γινόταν αν του πετούσαν αντικείμενα από την εξέδρα; Από εκεί δεν έπεσε το κουτάκι μπύρας στον Βλάνταν Ιβιτς στο ντέρμπι των πλέι οφ Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι όχι μόνο να χάσουν το ματς (3-0 α.α.), όχι μόνο να τους αφαιρεθούν τρεις βαθμοί αλλά και να… κουβαλήσουν και μείον δυο βαθμούς για το τρέχον πρωτάθλημα;
Αν ο Χιμένεθ έκανε το κωλοδάκτυλο σε άλλη χώρα, σήμερα δεν θα υπήρχε στο ποδόσφαιρό της, θα τον είχαν βάλει στο αεροπλάνο για την Ισπανία. Όμως, αυτό που προκαλεί ακόμη περισσότερο, δηλαδή το χειρότερο είναι ότι ο Χιμένεθ ρωτήθηκε για την ενέργειά του στη Συνέντευξη Τύπου, όμως, σε μια επίδειξη θράσους, δεν μπήκε καν στον κόπο να ζητήσει συγγνώμη και απλά προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. «Ηρθαμε να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο», είναι η απάντηση που έδωσε!
Θυμίζουμε ότι κάποιοι… ευαίσθητοι είχαν ξεσηκώσει το …σύμπαν, υποστηρίζοντας πως τάχα οι Περέιρα, Κασάμι έκαναν χειρονομίες στην εξέδρα της ΑΕΚ, που όμως πανηγύριζαν του γκολ του Χάρα και την πρόκριση στο Κύπελλο, στο αγώνα του ΟΑΚΑ. Παρόλα αυτά,  τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή.
Πέρα από την αθλητική, θα φτάσει η υπόθεση και στην τακτική δικαιοσύνη για να τιμωρηθεί ο (το λιγότερο) απαράδεκτος Χιμένεθ, που η ενέργεια του, μνημείο χουλιγκανισμού και αλήτικης συμπεριφοράς, δεν χρειάστηκε να αναδειχθεί αλλά φάνηκε στην κάμερα, με συνέπεια να αηδιάσει όλη η Ελλάδα;
Τελικά ο Χιμένεθ ζήτησε συγγνώμη για την ενέργειά του. Εστω και μια μέρα ο τεχνικός της ΑΕΚ κατάλαβε το λάθος του. Όμως, αν περίμενε τη Συνέντευξη Τύπου του Γραμμένου, μπορεί και να μην το έκανε. Καλύτερο… συνήγορο δεν θα μπορούσε να βρει από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, ο οποίος δήλωσε ότι δεν υπάρχουν χαλίφηδες στο ποδόσφαιρο. Ούτε που τόλμησε να καταδικάσει το κωλοδάκτυλο του Χιμένεθ, δικαιολογούμενος ότι υπάρχουν πειθαρχικά όργανα και επειδή στο παρελθόν έγιναν και χειρότερα. «Θα μπω εγώ τώρα στη λογική αν ο κύριος Περέιρα ή ο χ ψ έκανε κάτι», πρόσθεσε επίσης.
Ναι, μπέρδεψε τον Χιμένεθ με τον Περέιρα και έδωσε την ευκαιρία στις κακές γλώσσες να σχολιάσουν ότι πανικοβλήθηκε με την ερώτηση!
Όπως ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δεν καταδίκασε την ενέργεια του Καμένου λόγω ευαίσθητων ισορροπιών, το ίδιο και ο Γραμμένος. Επαναλαμβάνουμε, ο πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν χαλίφηδες και δεν θέλω κακίες…
Αν και η κατάσταση είναι για κλάματα, τα γέλια επιτρέπονται…