Θέμα τραπεζών και όχι του κράτους οι 120 δόσεις για Παναθηναϊκό – Πιο επίκαιρα από ποτέ και τα ερωτήματα για το πώς αδειοδοτούνταν από την ΕΠΟ και την κρατική ΕΕΑ!

Μετά και το ναυάγιο της περίπτωσης του επιχειρηματία, Σταύρου Θεοδωρόπουλου στον Παναθηναϊκό, η λύση της ρύθμισης των χρεών της «πράσινης» ΠΑΕ μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού φαντάζει μονόδρομος για τον Παναθηναϊκό. Όμως, και στην περίπτωση αυτοί υπάρχουν αδιέξοδα.
Θεωρητικά ο Παναθηναϊκός μπορεί να υπαχθεί στο νόμο και να αποπληρώσει σε 120 δόσεις. Όμως, σύμφωνα με τις διατάξεις του θα πρέπει ο συμβιβασμός αυτός να εγκριθεί και από τις τράπεζες, επειδή η ΠΑΕ έχει πάρει δάνεια, άρα καταλήγουμε στον ίδιο παρονομαστή. Πρέπει να καταβληθούν χρήματα στις τράπεζες, χρήματα που δεν υπάρχουν. Για αυτό και οι προσφυγές για αφαίρεση βαθμών.
Ερωτηματικά αδειοδότησης
Τα χρέη του Παναθηναϊκού δεν προέκυψαν ένα ωραίο πρωί. Τα χρέη συσσωρεύτηκαν και ένα ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί είναι πως όλα αυτά τα χρόνια η ΠΑΕ έπαιρνε αδειοδότηση από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ. Ο Διευθυντής Αδειοδότησης της Ομοσπονδίας Γιώργος Δημητρίου έχει απάντηση σε αυτό που αποτελεί και απορία πολλών φιλάθλων; Τι να κάνει ο Γραμμένος, τον οποίο επισκέφθηκε ο Βασίλης Κωνσταντίνου; Επίσης, οι Στράτος, Γκαγκάτσης που ασχολούνται με τα κριτήρια αδειοδότησης και πήγαν στην ΕΠΟ να συζητήσουν «αν η UEFA δέχεται αποπληρωμή των χρεών με το νόμο περί εξωδικαστικού συμβιβασμού», ο ΠΑΟ δεν έχει αρμόδιους να ασχοληθούν; Αλλωστε, το θέμα είναι πως θα πειστούν οι παίκτες (Χουλτ, Εσιέν) να αποσύρουν τις προσφυγές τους, με τις οποίες ζητούν αφαίρεση βαθμών. Όλα τα άλλα είναι άνευ ουσίας…