Όταν… πέφτουν οι μάσκες τους

***Το πέναλτι του Στυλιαρά στην Τούμπα είναι παρόμοια φάση με το χέρι του Λισγάρα στην Ξάνθη
***Και μόνο από αυτό προκύπτει αλλοίωση βαθμολογίας
Εκτέθηκε κόσμος με το πέναλτι που έδωσε ο Στυλιαράς (Αιτ/νιας) στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-0. Η φάση είναι παρόμοια με το πέναλτι που δεν έδωσε ο Καλογερόπουλος (Αθηνών) σε χέρι του Λισγάρα (10’) στο Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-1 στις 10 Σεπτεμβρίου, μετά από σουτ του Φορτούνη.
Αν ο Αθηναίος πήγαινε στην άσπρη βούλα, οι «ερυθρόλευκοι» θα είχαν την ευκαιρία να κάνουν το 2-0. Όμως, ο Καλογερόπουλος δεν υπέδειξε την προφανέστατη παράβαση και ο Ολυμπιακός έχασε δυο βαθμούς που αν τους είχε θα ήταν μόνος στην κορυφή, αν δεν είναι οι μόνοι που χάθηκαν από τα διαιτητικά μπλόκα (σ.σ. πάντα αγωνιστική η κριτική), αν προτιμάτε από τα αγωνιστική λάθη.
Παράλληλα εκτέθηκε και ένα ολόκληρο σύστημα  που έσπευσε να καλύψει τον Καλογερόπουλο (τα ΜΜΕ) αλλά και αυτοί (η ΚΕΔ) που τον κρατάνε στον πίνακα. Είναι οι ίδιοι που τώρα «χειροκροτούν» την απόφαση του Στυλιαρά να καταλογίσει το πέναλτι στο χέρι του Ινσούα μετά από σουτ του Μαουρίτσιο, όπως και τη δεύτερη κίτρινη στον παίκτη του Παναθηναϊκού.
Ετσι… πέφτουν οι μάσκες τους για το τι γίνεται στη διαιτησία. Ο Περέιρα ακόμη δεν έχει πάρει θέση για τα διαιτητικά λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού και υπέρ των άλλων. Πιθανόν αιτία να αποτελεί ότι δεν έχει συνέλθει ακόμη από τα γέλια με τη δικαιολογία του Καλογερόπουλου ότι δεν είδε το χέρι και ότι τάχα κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε.

*Ο Καλογερόπουλος δεν έδωσε το πέναλτι στο χέρι του Λισγάρα στην Ξάνθη, όμως ο Στυλιαράς καταλόγισε αμέσως το πέναλτι στο χέρι του Ινσούα στην Τούμπα. Ο πρώτος δεν έχει προσωπικότητα, ο δεύτερος είχε το σθένος αν και δεν είναι διεθνής. Αρα ο Στυλιαράς είναι καλύτερος διαιτητής και πρέπει να πάρει τη θέση του Καλογερόπουλου στον πίνακα των διεθνών. Κι ας είναι 41 ετών.

*"Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε" στον Περέιρα φέρεται είπε ο Καλογερόπουλος ως μια από τις δικαιολογίες που δεν καταλόγισε το πέναλτι στον Λισγάρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δεν διαψεύστηκε ο Αθηναίος φέρεται να είπε ότι διαμαρτυρήθηκε κανείς από τον Ολυμπιακό, τη στιγμή που ο Φορτούνης φαίνεται στην κάμερα να ζητά την παράβαση. Κι όμως ο Πορτογάλος επιμένει να τον κρατά στον πίνακα.

Αλλοίωση κορυφής…

Οι διαφορετικές αποφάσεις, μεταξύ Στυλιαρά στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και Καλογερόπουλου στο Ξάνθη-Ολυμπιακός, δείχνουν και τη νοοτροπία που υπάρχει στη διαιτησία. Δηλαδή, δείχνουν και τη στοχοποίηση από πλευράς διαιτησίας που αν ήταν 50-50 θα είχαν… εκθέσει τους δήθεν συμμάχους που ήθελαν τις… Κυριακές τους για να βλέπουμε το ένα λάθος μετά το άλλο και να προκαλούν τους φιλάθλους. Κατά συνέπεια έχουμε και αλλοίωση της βαθμολογίας, η οποία κατά βάση έχει γίνει από τους ακατάλληλους διεθνείς διαιτητές. Και μέσα σε όλα, έρχεται η ΚΕΔ που όχι μόνο δεν τους τιμωρεί αλλά τους επιβραβεύει κιόλας. Για παράδειγμα οι Καλογερόπουλος, Αρετόπουλος σφύριξαν ντέρμπι, ο πρώτος Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1 και ο δεύτερος ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0. Σημειώστε ότι άρεσαν στην ΑΕΚ.