Εκτίθενται πολύ, κρύβονται αρκετά

***Ο Ολυμπιακός ζήτησε ξεκάθαρα από τον Περέιρα να πάρει θέση για τα κραυγαλέα διαιτητικά λάθη
Το μεγάλο θέμα με την ΚΕΔ είναι η ίδια η ΚΕΔ! Ο Ολυμπιακός μέσω των παραγόντων του έχει καλέσει ουκ ολίγες φορές τον (όπως φαίνεται από τους ορισμούς που έχουν άρωμα Κουκουλάκη, Τριτσώνη) τυπικά αρχιδιαιτητή, Βίτορ Μέλο Περέιρα να πάρει θέση για τα κραυγαλέα διαιτητικά λάθη, όπως για παράδειγμα το πέναλτι που έδωσε ο Βάτσιος στην ΑΕΚ σε φάση εκτός περιοχής, ή για τη διαιτησία που τυγχάνουν όλοι όσοι διεκδικούν τίτλο, όμως ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.
Παράλληλα, το ίδιο ισχύει και για την καταγγελίες του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββα Θεοδωρίδη, σύμφωνα με τις οποίες «κουμάντο στην ΚΕΔ» κάνουν ο Δέδες (που δεν είναι μέλος της αλλά εκτελεστικός γραμματέας της Ομοσπονδίας) και ο Κουκουλάκης που δεν είναι αρχιδιαιτητής αλλά απλό μέλος της και επειδή πέρσι τα είχαν κάνει μαντάρα, αποτελούν και την αιτία της έλευσης του Περέιρα στην Ελλάδα.
Εξαιτίας των μεγάλων λαθών, κάποια εκ των οποίων δεν μπορούν να εξηγηθούν ως ανθρώπινα αφού ευνοούνται συστηματικά οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και εξίσου συστηματικά αδικείται μόνο ο Ολυμπιακός, η ΚΕΔ ήδη έχει εκτεθεί πολύ, όμως κρύβεται όσο περισσότερο μπορεί. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, αν και ο Περέιρα, όταν πρωτοήλθε στην Ελλάδα έδειξε επικοινωνιακός και είναι ο πρώτος αρχιδιαιτητής που παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου!
Παρόλα αυτά, μετά το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, δεν… υπάρχει Περέιρα. Δεν τον… βλέπουμε ούτε μέσω των ορισμών. Γιατί κρύβονται όλοι στην ΚΕΔ; Δεν έχουν δικαιολογίες για τα λάθη;
Τελικά ο Περέιρα τι ακριβώς είναι; Στις επιστολές του προς τις ΕΠΣ, ο Πορτογάλος υπογράφει ως επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας αλλά στα Δελτία Τύπου τον αναφέρουν ως πρόεδρο της ΚΕΔ. Το πρώτο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό διαιτησίας, το δεύτερο προβλέπεται! Είναι λογικό να σκεφτείτε, και θα έχετε δίκιο, τι ψάχνουμε να βρούμε τώρα, ψύλλους στα άχυρα; Όλα παίζουν ρόλο.
Αν δεν μπορεί ο Περέιρα να τοποθετηθεί για τα λάθη των διαιτητών, μπορεί να το πράξει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος, ο οποίος στο «Μακεδονία Παλλάς» δήλωσε: «Η ΚΕΔ αναφέρεται μόνο στον πρόεδρο της ΕΠΟ. Δεν υπάρχει το προηγούμενο κανονιστικό πλαίσιο. Συνομιλώ με την ΚΕΔ, η συνεργασία είναι αγαστή και το ζητούμενο είναι το αποτέλεσμα όσων κάνει η ΚΕΔ».

Σκοτάδι παντού…
Η λειτουργία όλων των προηγούμενων ΚΕΔ ήταν διάφανη και ξεκάθαρη. Ολοι γνώριζαν ποιο μέλος της ορίζει και σε ποια κατηγορία. Όμως, στην παρούσα κατάσταση, που την αποκαλούν και… εξυγίανση για να γελάνε όσοι ξέρουν. υπάρχει το απόλυτο σκοτάδι. Δεν έχουν απαντήσει αν ορίζει ο Κουκουλάκης τους διαιτητές της Λίγκας και ο Τσαχειλίδης τους παρατηρητές, όπως κυκλοφορεί στην ποδοσφαιρική πιάτσα. Είναι ανεξήγητο το… σκοτάδι που έχουν επιβάλει. Δεν πρέπει οι διαιτητές και οι παρατηρητές να ξέρουν ποιος τους βάζει; Πώς να κάνουν παράπονα στον Περέιρα για κάποιο θέμα, εφόσον ξέρει ότι ο Πορτογάλος δεν τους επιλέγει; Πώς να κατηγορήσει κάποιος τον Περέιρα; Γιατί η ΚΕΔ φοβάται να αναλάβει τις ευθύνες της;