Βαρούχας: «Έχει γλιτώσει δυο-τρεις φορές δεύτερες κίτρινες κάρτες ο Μάτος»


Στο καθιερωμένο του ραντεβού με τους ακροατές του ΣΠΟΡ FM, ο Παναγιώτης Βαρούχας σχολίασε τη διαιτησία του σαββατοκύριακου, χαρακτηρίζοντάς τη καλή. 
Σημείωσε, ωστόσο, πως, τόσο ο Παπαδόπουλος στο Αγρίνιο όσο και ο Στυλιάρας στην Τούμπα, έκαναν λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο, μεγαλύτερο λάθος, όμως, ήταν εκείνο στη Λάρισα, που διαμόρφωσε το τελικό σκορ. 
Αναφέρθηκε, δε, και στο γεγονός ότι ο Μάτος είναι τρίτο ντέρμπι που κακώς δεν αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα! 

Αναλυτικά, το σχόλιό του για τη διαιτησία στα: 

Πανιώνιος-Πλατανιάς 

«Ο Τσαμούρης δίνει, λανθασμένα, δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Κοροβέση και αφήνει τον Πλατανιά με δέκα, στο 77ο λεπτό. Δεν είναι ούτε φάουλ! Εκεί, θα έπρεπε, όμως, να βοηθήσει, είτε ο πρώτος βοηθός είτε ο τέταρτος. Επίσης, στο 51’, ο βοηθός έχει λάθος θέση, και κακώς σηκώνει το σημαιάκι του για οφσάιντ του Βλάχου». 

ΑΕΛ-Ξάνθη 

«Εδώ, είχαμε ένα λάθος, που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Καταρχήν, υπήρξαν δύο φάσεις, πανομοιότυπες, από μία για κάθε ομάδα στη μεγάλη περιοχή, με παίκτες τους να είναι πεσμένοι στο έδαφος και την μπάλα να χτυπάει στο χέρι τους, στην προσπάθειά τους να στηριχθούν. Σωστά, σε αμφότερες, δεν δίνεται τίποτα. Από εκεί και πέρα, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (93’), ο πρώτος βοηθός Σάββας υποδεικνύει, λανθασμένα, σε θέση οφσάιντ τον Περόνε. 

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ωστόσο, ο Περόνε, έμπειρος καθώς είναι, παίρνει την μπάλα με το χέρι και κάνει την πάσα για το γκολ! Είναι πολύ δύσκολη φάση, αλλά θα έπρεπε ο διαιτητής και οι βοηθοί του να καταλάβουν ότι, αν ο ποδοσφαιριστής της Λάρισας έπαιρνε την μπάλα με το στήθος, θα άλλαζε πορεία προς τα εμπρός και όχι προς τα κάτω». 

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 

«Δεν τα πήγε καλά στον πειθαρχικό έλεγχο ο Παπαδόπουλος. Ρότσα, Ρομαό και Ανσαριφάρντ έπρεπε να πάρουν κίτρινη κάρτα. Λάθος η υπόδειξη του δεύτερου βοηθού για οφσάιντ του Φορτούνη». 

Ατρόμητος-Λεβαδειακός 

«Κακώς δεν δίνει πέναλτι ο Κουτσαύτης υπέρ του Ατρόμητου. Ο Αντιλέχου ανατρέπει καθαρά τον Γιαννούλη. Ο Κουτσαύτης θα πρέπει να προσέξει τις θέσεις που παίρνει μέσα στο γήπεδο. «Πιάστηκε» σε κάνα-δυο περιπτώσεις να μπερδεύεται με την μπάλα και τους παίκτες». 

Απόλλων Σμύρνης-Αστέρας Τρίπολης 

«Καλή η διαιτησία στη Ριζούπολη. Ένα γκολ που βάζει ο Αστέρας, σωστά δεν μετράει, γιατί υπάρχει επιθετικό φάουλ του Καλτσά στον Κοντοέ». 

ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία 

«Ο Ευαγγέλου είχε μια καλή διαιτησία, με δύο δύσκολες φάσεις. Στο 48’, δεν υπάρχει χέρι και πέναλτι, όπως και στο 60’, η μπάλα πρώτα χτυπάει στο πόδι και μετά πάει στο χέρι». 

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 

«Στον πειθαρχικό έλεγχο δεν τα πήγε καθόλου καλά ο Στυλιάρας. Σωστά δείχνει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ινσούα και πέναλτι. Ωστόσο, δεν έχει δει την αγκωνιά του Μαουρίσιο πάνω στον Γιόχανσον, ενώ και ο Μάτος έπρεπε να πάρει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί. Να πούμε εδώ πως ο Μάτος έχει γλιτώσει δυο-τρεις δεύτερες κίτρινες κάρτες. Και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ είχε γίνει το ίδιο και με τον Ολυμπιακό. Είναι πολύ τυχερός».