Θαύμα, θαύμα! Ο Βασιλειάδης έβλεπε "σκοτεινό σύστημα εξουσίας" στο ποδόσφαιρο, όμως τώρα τα βλέπει όλα καλά

***Σε ποιο σινεμά παίζεται αυτό το έργο να πάμε να το δούμε;


«Μπήκαν κανόνες στην ΕΠΟ, διασφαλίσαμε την εποπτεία των διεθνών οργανισμών απέναντι σε ένα σκοτεινό σύστημα εξουσίας και είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε την ισονομία και τη νομιμότητα», ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης στην ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θεωρεί ότι η ΕΠΟ λειτουργεί ανεξέλεγκτη, χωρίς να εφαρμόζει ούτε το καταστατικό της, ότι δεν βλέπει πως η ομοσπονδία και παράλληλα η διαιτησία έχουν αιχμαλωτιστεί σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και ειδικά στη διαιτησία αδικούνται συστηματικά συγκεκριμένες ομάδες και παράλληλα ευνοούνται άλλες, ενώ μια ακόμη παράμετρος είναι ότι δεν εφαρμόζεται ο νόμος για τα κωλύματα παραγόντων.
Όλα αυτά με δυο λόγια σημαίνουν ότι επί θητείας του το ποδόσφαιρο θεωρείται «ξέφραγο αμπέλι». Ακόμη και στον απλό φίλαθλο, με βάση τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως δεν υπάρχει ούτε ισονομία, ούτε νομιμότητα, έννοιες που ο υφυπουργός έκανε «σημαία» στη Βουλή.

Καμία παρεξήγηση. Αν και ο Βλαδίμηρος Ιλιτς Λένιν ανέφερε πως «αλήθεια είναι ότι συμφέρει στον λαό», όμως ο Βασιλειάδης δεν ακολούθησε το συγκεκριμένο πολιτικό δόγμα. Προτιμά να βαδίζει στα χνάρια της πολιτικής του προκατόχου του, Σταύρου Κοντονή και δεν θα απορήσουμε ότι αν κάποια μέρα τον παραδεχτεί και ως πολιτικό μέντορά του.

Αν καταλάβαμε καλά ο κ. Βασιλειάδης έβλεπε μόνο στο παρελθόν "σκοτεινό σύστημα εξουσίας" στο ποδόσφαιρο, χωρίς φυσικά να μιλήσει με ονόματα, άρα ο υφυπουργός λέει κάτι για να έχει να λέει, ενώ τώρα τα βλέπει «με ισονομία και νομιμότητα». Αυτά κάνουν οι δεκάδες προσλήψεις στην ομοσπονδία, μεταξύ των οποίων και στενού του συνεργάτη, με... άρωμα ΣΥΡΙΖΑ.
Προφανώς και ο υφυπουργός δεν έχει πληροφορηθεί ότι η ΕΠΟ πρέπει, με βάση το ίδιο της το καταστατικό, να κηρυχθεί έκπτωτη, διότι άλλαξε κανονισμό μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, ούτε γνωρίζει για την ατιμωρησία στην αθλητική δικαιοσύνη υπέρ συγκεκριμένων ομάδων, κυρίως της ΑΕΚ, ακόμη και σε παραπτώματα που έχουν να κάνουν με τη βία στο ποδόσφαιρο.

Λογικά, για να επιτρέπει και τη μετακίνηση μόνο τον οπαδών του ΠΑΟΚ, θα σκέφτεται να πολιτευθεί στη Θεσσαλονίκη και όχι στον Πειραιά. Απομένει να του ευχηθούμε και καλή επιτυχία…