Τηλεοπτικά: Ξανά... μέτωπο οι «12» και συνάντηση πριν το ΔΣ της Superleague

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι παράγοντες των αποκαλούμενων μικρομεσαίων ομάδων της Superleague, λόγω του κινδύνου η NOVA να προχωρήσει σε δραστική μείωση του ποσού που δαπανά για την τηλεοπτική κάλυψη του πρωταθλήματος, ενώ δεν λείπει και ο κίνδυνος να σπάσει η Κεντρική Διαχείριση, κάτι που θα έχει ως συνέπεια και τη διάλυση της Λίγκας.
Ηδη, με πρωτοβουλία του προέδρου του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργου Μποροβήλου και του ιδιοκτήτη του Ατρομήτου Γιώργου Σπανού οργανώνεται συνάντηση πριν το αυριανό ΔΣ της Superleague, ώστε οι «12» αποκαλούμενοι μικρομεσαίοι να παρουσιαστούν με κοινή γραμμή στο συμβούλιο της διοργανώτριας, όπου θέμα συζήτησης θα είναι η Κεντρική Διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Το ΔΣ έχει προγραμματιστεί για τις 2 μ.μ. και η προαναφερόμενη συνάντηση θα ξεκινήσει δυο ώρες νωρίτερα, δηλαδή το μεσημέρι.
Στόχος των υπολοίπων ΠΑΕ, πλην Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ (σ.σ. ο μόνος που θα διαπραγματευθεί μόνος του), ΑΕΚ, ΠΑΟ, είναι να εξασφαλίσουν κατ’ αρχήν δέσμευση της NOVA ότι το τηλεοπτικό συμβόλαιο θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν. Παρότι υπάρχει θέμα αλλαγής του ιδιοκτησιακού της «μητρικής» Forthnet, οι παράγοντες των ΠΑΕ θεωρούν ότι μπορούν να πετύχουν τον στόχο τους.
Ένα σημαντικό πρόβλημα αποτελεί ότι η πρόταση της NOVA είναι μειωμένη σε σχέση με την τωρινή σεζόν, που επίσης έγινε μείωση, καθώς ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ και οι ομάδες θέλουν 33 εκατ. Παρόλα αυτά, οι εμπλεκόμενοι θεωρούν ότι μπορεί να βρεθεί η «χρυσή τομή», επειδή, επίσης θεωρούν, ότι το συνδρομητικό τους έχει ανάγκη κι αυτό. Σύμφωνα πάντα με όσα λένε, το ελληνικό πρωτάθλημα λειτουργεί ως… μαγνήτης και για τις υπόλοιπες διοργανώσεις που μεταδίδει. Ένα ακόμη… φως στο τούνελ για τις ΠΑΕ αποτελεί ότι από την Football League δείχνουν ότι μπορούν να ανέβουν εμπορικές ομάδες.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε ότι η Forthet έχει προειδοποιήσει ότι η μείωση θα είναι μεγαλύτερη σε περίπτωση υποβιβασμού του Παναθηναϊκού. Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι διαδικασίες για την είσοδο επενδυτών αναμένεται να ολοκληρωθούν το Πάσχα.