Ο Ευαγγέλου εφάρμοσε τον κανονισμό στη Λιβαδειά, καθώς «μόνος αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διαιτητής»  


Ο ΚΑΠ είναι αντιγραφή του αντίστοιχου της FIFA και της UEFA και στο άρθρο 10, παράγραφος 2 αναφέρει ότι όχι μόνο ο διαιτητής είναι μόνος αρμόδιος να αποφασίσει για τη δυνατότητα της διεξαγωγής ή της συνέχισης ενός αγώνα από την άποψη της καταλληλότητας ή όχι του γηπέδου αλλά και ότι οι ομάδες δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση. Αρα, ο Ευαγγέλου (Αθηνών) δοκίμασε τη μπάλα, έκρινε ότι έπρεπε να ξεκινήσει το ματς και μετά έκρινε ότι έπρεπε να διακοπεί, καθώς δεν είχε κανένα κουμπί να το πατήσει για να σταματήσει η βροχή. Αλλωστε, και ο Αρετόπουλος (Τρικάλων) τα άκουσε για το Λαμία-Παναθηναϊκός 4-1, όμως η ΚΕΔ δεν τον τιμώρησε, προφανώς λόγω των όσων αναφέρονται στο άρθρο 10, παράγραφος 2 του ΚΑΠ.
Αναλυτικά:
«Για τη δυνατότητα της διεξαγωγής ή της συνέχισης ενός αγώνα από την άποψη της καταλληλότητας ή όχι του γηπέδου μόνος αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διαιτητής, οι δε ομάδες που αγωνίζονται έχουν υποχρέωση να συμμορφώνονται σε οποιαδήποτε απόφασή του χωρίς να έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση».
Άλλο πρέπει να προβληματίζει: Πως είναι δυνατόν στη Λίγκα να υπάρχουν γήπεδα που να παρουσιάζουν εικόνα σαν αυτό της Λιβαδειάς; Οι αρμόδιοι δεν έχουν βάλει κάποιες προδιαγραφές (π.χ. αποστραγγιστικά κτλ)…